Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Μητσοτάκη-προέδρου της UEFA: Υπέγραψαν το συνυποσχετικό για το ποδόσφαιρο

mits-tsef

«Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση» 

το μήνυμα του προέδρου της UEFA πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του αντιπρόεδρου της FIFA
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της UEFA Κρεγκ Κλάρκ.
Ο πρωθυπουργούς υπόγραψε με τους δύο εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών τα συνυποσχετικά με στόχο... την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο κ. Τσέφεριν τη Δευτέρα είχε συνάντηση σε φιλικό κλίμα με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πέτρ Φουσεκ.
Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η λύση για την Ελλάδα.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθεί Grexit!
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ.Τσέφεριν:
Για τα κύρια σημεία της συνάντησης: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης».
Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί Grexit: «Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση, γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: