Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Βγήκε η κουκούλα: Ενορχηστρωτής της σκευωρίας Novartis ο Τσίπρας

Το σύνδρομο της κουκούλας προκαλεί ισχυρούς κλυδωνισμούς στην πολιτική ζωή και τη Δικαιοσύνη.

Η περιβόητη κουκούλα είχε καθιερωθεί στη διάρκεια της κατοχής από τη Γκεστάπο για να προστατεύει τους δωσίλογους, που είχαν αναλάβει εργολαβικά να καρφώνουν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
Οι Γερμανοί φορούσαν κουκούλα στους καταδότες, οι οποίοι στη συνέχεια με ασφάλεια υποδείκνυαν τους πατριώτες που... οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει απέχθεια στις κουκούλες και τους δωσίλογους.
Δικαιολογημένα μια σειρά από νομικούς και συνταγματολόγους είχε προβάλει ενστάσεις, όταν η ελληνική Βουλή νομοθέτησε την κουκούλα, με πρόσχημα τη διερεύνηση υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος.
Το ερώτημα είναι εάν η Novartis, όπως έχει εξελιχθεί, αποτελεί ένα οικονομικό σκάνδαλο, για το οποίο κάποιος κουκουλοφόρος θα προσκομίσει στοιχεία, που θα τεκμηριώνουν κατηγορίες σε βάρος καταχραστών.
Η Novartis εξελίχτηκε σε μια πολιτική σκευωρία, που στήθηκε με τη βοήθεια κουκουλοφόρων, οι οποίοι με ψευδείς καταθέσεις επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν δύο πρώην πρωθυπουργούς, καμιά δεκαριά υπουργούς και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να μάθουν τι ανταλλάγματα πήραν οι κουκουλοφόροι για να αραδιάσουν παραμύθια για τροχήλατες βαλίτσες και άλλα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία βέβαια οι αρμόδιοι δικαστές καταχώνιασαν στο αρχείο, γιατί δεν είχαν καμία απολύτως αξιοπιστία.
Μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, θα έπρεπε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όχι η Βουλή να άρει το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων, γιατί έχουν καταθέσει ψέματα, τόσο εδώ, όσο και στην Αμερική, προφανώς για να πάρουν τα τεράστια χρηματικά ποσά που τους υποσχέθηκαν.
Οι κουκούλες έπρεπε να βγουν με απόφαση του Αρείου Πάγου, για να μπορέσουν τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ενεπλάκησαν με ψεύτικες καταθέσεις, να προσφύγουν στα ποινικά και αστικά δικαστήρια.
Δε νοείται καθεστώς προστασίας σε ψευδομάρτυρες και απατεώνες, οι οποίοι σπίλωσαν την τιμή και την υπόληψη κορυφαίων πολιτικών.
Οι κουκουλοφόροι γνωρίζουν ότι με την άρση του καθεστώτος προστασίας θα κληθούν από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να εξηγήσουν τους λόγους, που τους οδήγησαν να γίνουν ψευδομάρτυρες και ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της μεγάλης απάτης που συντελέστηκε.

Στην Κουμουνδούρου τρέμουν στην κυριολεξία την άρση ασυλίας των κουκουλοφόρων, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αρχίσουν να κελαηδάνε, καίγοντας στην κυριολεξία το παρακρατικό και παραδικαστικό σύστημα, που οργάνωσε την άθλια πολιτική σκευωρία της Novartis.
Γι’ αυτό επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, με θράσος χιλίων πιθήκων, επιχειρεί να απειλήσει βουλευτές και να εκβιάσει τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να μη βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους ψευδομάρτυρες.
Με πρόσχημα ότι αν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια ακόμα άθλια παράσταση, για να μη σπάσει ολοκληρωτικά το απόστημα από μια σκευωρία, στην οποία ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος.
Άλλωστε, όλη η Ελλάδα γνωρίζει ποιοι είναι οι ψευδομάρτυρες και δεν χρειάζεται απόφαση της Βουλής για να μάθει τα ονόματά τους.
Απλά, το καθεστώς προστασίας τους διασφαλίζει ασυλία από ποινικές ευθύνες και από τη διερεύνηση κάθε πτυχής της άθλιας πολιτικής σκευωρίας, που συντελέστηκε με όχημα κατασκευασμένες καταθέσεις.


* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια: