Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ηχούν οι καμπάνες του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Τσίπρα: Πως εμπλέκεται στη Σκευωρία της Novartis

Σε κεντρική θέση στο κάδρο της «βρώμικης» υπόθεσης της Novartis βάζει πλέον τον Αλέξη Τσίπρα το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιχείρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην εμπλακεί ό ίδιος προσωπικά με το επίμαχο θέμα, η εξέλιξη του οποίου όμως φαίνεται ότι φέρνουν την Παράταξη του και τα εμπλεκόμενα στελέχη με την πλάτη στον τοίχο.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες όμως προκάλεσαν πανικό στην Κουμουνδούρου, με τους βουλευτές της να εκτίθενται ανεπανόρθωτα εντός της αίθουσας... της επιτροπής.
Η απόφαση που πάρθηκε στη Βουλή για απόλυτη διαφάνεια και να βγουν οι κουκούλες των προστατευόμενων μαρτύρων προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η σκοτεινή αυτή υπόθεση λάσπης, έσυρε τον κ. Τσίπρα σε μία προσωπική παρέμβαση που ήταν σε πολιτικό και νομικό επίπεδο έωλη και τον εξέθετε ανεπανόρθωτα.
Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε εξ’ αρχής εκτός κάδρου τον πρώην πρωθυπουργό, εντούτοις οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της σκευωρίας τον οδηγούν να επανεξετάσει τη θέση του. 
Εξάλλου, καταγράφονται ισχυρές φωνές στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης που απαιτούν από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μια πιο σκληρή θέση απέναντι στον βασικό του αντίπαλο, αλλά και στις μεθοδεύσεις εκτόξευσης λάσπης εναντίον κορυφαίων στελεχών της Κεντροδεξιάς.

Αναλύοντας τις τελευταίες εξελίξεις, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιλέγει να αναμειχθεί στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώ σημειώνουν ότι ο ίδιος επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κέντρο αυτής της συζήτησης, λέγοντας, μάλιστα σημαντικά ψέματα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στη Νέα Δημοκρατία 

Πρώτον: δεν υπάρχει καμία Κοινοτική Οδηγία σε ισχύ, στην οποία αναφέρθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός. 
Δεύτερον, δεν είναι η Ν.Δ. ή το ΚΙΝΑΛ που επιλέγουν μια διαδικασία.
Όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, πλην του ΣΥΡΙΖΑ -όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ- επέλεξαν να προχωρήσει η διαδικασία όπως προχώρησε.
Και τρίτον, δεν μπορεί να κατηγορεί κάποιος για παράτυπη διαδικασία την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όταν ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία, κατ’ ανάλογο τρόπο, που ακολούθησαν οι εισαγγελείς της Τακτικής Δικαιοσύνης.

Εν κατακλείδι, στην Κυβέρνηση βλέπουν ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και πάση θυσία δεν θέλει να βγουν οι κουκούλες γιατί προφανώς φοβάται νέες  αποκαλύψεις και μέχρι που μπορούν αυτές να φθάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: