Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Καταλύτες εξελίξεων οι εξαφανισμένοι «Σαράφης» και «Κελέση»

Είναι από τις περιπτώσεις που η απουσία δείχνει να μετράει περισσότερο από την παρουσία. 

Η απόφαση των προστατευόμενων μαρτύρων «Σαράφη» και «Κελέση» να μην καταθέσουν ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής λειτουργεί ως καταλύτης στην υπόθεση της Novartis και κατ' επέκταση σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.
Η κίνηση των δύο να μην πάνε στο κτίριο της ΓΑΔΑ σε συνδυασμό με την αδυναμία εντοπισμού τους ανοίγει τον ασκό του Αιόλου... έχοντας προκαλέσει την οργή στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Την ίδια ώρα η συντονισμένη, σφοδρή αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα από το Παρίσι, στην απόφαση της προανακριτικής να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες κάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης με άλλοτε έμμεσο και άλλοτε ξεκάθαρο τρόπο να βάζουν στο κάδρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
«...Eάν αποδειχθεί ότι τους έβαλε να τα πουν ο Παπαγγελόπουλος, μέσα ο Παπαγγελόπουλος. 
Αν τους έβαλε ο Πολάκης μέσα ο Πολάκης. 
Αν τους έβαλε η Τουλουπάκη, μέσα η Τουλουπάκη. 
Αν τους έβαλε ο Τσίπρας, πρέπει να πάει φυλακή ο Τσίπρας» ήταν η χαρακτηριστική φράση στον ΣΚΑΪ του κ.Γεωργιάδη
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε στείλει το δικό του μήνυμα προς την μεριά της Κουμουνδούρου. «Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε μόνος του να αναμειχθεί στη Δικαιοσύνη και στην προανακριτική. Επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κέντρο της συζήτησης και να πει σημαντικά ψέματα» είπε ο κ. Πέτσας.
Ακόμα και ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής έξω από την ΓΑΔΑ έδωσε το στίγμα των κινήσεων που θα ακολουθήσουν: “Η μη εμφάνιση των μαρτύρων όχι απλώς δεν αποδυναμώνει, αντίθετα ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπούγας.

Αυτό που έκανε πάντως πολλούς εντός του Μεγάρου Μαξίμου να αναρωτηθούν για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των προστατευόμενων μαρτύρων ήταν η τακτική που ακολούθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και γνωστοποιήθηκε η απόφαση της προανακριτικής για τον μάρτυρα Σαράφη. 
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε τρεις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών του , μία εξ αυτών του κ.Τσίπρα, ενώ θέση πήραν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.Η ίδια εικόνα και την Τετάρτη. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ετοιμάζει και νέα παρέμβαση επί του θέματος πάνω στην ίδια γραμμή τα επόμενα 24ωρα.

Οσο οι μέρες περνούν, τόσο ενισχύεται η άποψη στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο κ.Τσίπρας θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την αποκάλυψη των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και την κατάθεση τους ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Καλά πληροφορημένη πηγή έλεγε στο liberal.gr ότι τις επόμενες ώρες η κυβερνητική πλειοψηφία θα πάρει και νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα φέρουν σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τους δύο “εξαφανισμένους” μάρτυρες, στοιχείο που εφόσον επαληθευθεί θα πυροδοτήσει εκ νέου το πολιτικό σκηνικό.

Γιάννης Κ. Τρουπής
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: