Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ποιες τροφές που «καθαρίζουν» τους πνεύμονες

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές και είναι ευνόητο πως οι πνεύμονες επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό τους και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.
Για παράδειγμα, τα σταυρανθή λαχανικά. Είναι γεμάτα... αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.
Επίσης, τροφές με καροτενοειδή, σε φρούτα και λαχανικά δηλαδή που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, όπως τα ψάρια, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος, όπως επίσης και οι τροφές με φολικό οξύ, το οποίοι συναντάται στο σπανάκι, στα σπαράγγια, στα παντζάρια και στις φακές.
Τέλος, σημαντικό ρόλο στον «καθαρισμό» των πνευμόνων παίζουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιτάμινη C, το σκόρδο αλλά και τα ρόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: