Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ξεκάθαρο μήνυμα Μαξίμου για το Μεταναστευτικό προς πολλούς αποδέκτες: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο της για την αποσυμφόρηση των νησιών και την ομαλοποίηση της κατάστασης στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Οι ισχυρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τις κλειστές δομές και οι βαρύγδουπες εκφράσεις υψηλόβαθμων της Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα όσον αφορά τη βούληση της Πολιτείας να υλοποιήσει το... σχέδιό της το συντομότερο δυνατόν.
Το Μέγαρο Μαξίμου δια του εκπροσώπου του ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να κάνει πίσω». Γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ένα πρόβλημα που θίγει την ασφάλεια και την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά για να επιλυθεί χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασία από όλες τις πλευρές. Στην παρούσα φάση το θέμα των κλειστών δομών δεν είναι το μόνο που απασχολεί την κυβερνητική παράταξη.
Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα θέματα, όπως εκείνα των υποδομών, θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την παιδεία, θέματα αξιοποίησης των πόρων που έχουμε εξασφαλίσει, τα 50 εκατομμύρια από το πρόγραμμα “Αλληλεγγύης”.
Σημειώνεται ότι έγινε ήδη μια πρώτη εκταμίευση 9,5 εκατομμυρίων. Οι υπουργοί έχουν λάβει σαφείς εντολές για να δώσουν λύσεις σε τοπικό επίπεδο, στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, αλλά και στην ενδοχώρα.
Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι παρά τα έντονα προβλήματα και το σύνθετο του επίμαχου ζητήματος η κατάσταση θα βελτιωθεί. Οι αρρυθμίες των πρώτων μηνών έχουν δώσει τη θέση τους σε δράση και εγρήγορση. Διότι μόνο έτσι θα καταγραφούν απτά αποτελέσματα στα οποία προσδοκά όχι μόνο η κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά ολόκληρη η κοινωνία.
Ταυτόχρονα, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι απόψεις που κατά καιρούς εκφράζουν τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν συγκινούν κανέναν στις τοπικές κοινωνίες, απλά επιχειρούν μέσα από επαναστατική γυμναστική να καρπωθούν κομματικά οφέλη από μία ανοιχτή πληγή για την οποία φέρουν μεγάλες ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: