Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Νέα πρωτοβουλία από Μητσοτάκη - Όλοι μαζί και ο… Μουτζούρης χώρια

Την ενδυνάμωση της συνεργασίας για την κοινή αντιμετώπιση του μείζονος θέματος του μεταναστευτικού θα εξετάσουν νωρίς το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
Απών από το κρίσιμο αυτό ραντεβού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης, καθώς μετά από τις υβριστικές αναφορές στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού και την απαράδεκτη συμπεριφορά, ο... κ. Μητσοτάκης του έκλεισε την πόρτα της απευθείας επικοινωνίας.
Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να εκτονώσει την κατάσταση, υπενθυμίζοντας στους εκπρόσωπους της Αυτοδιοίκησης ότι η Κυβέρνηση συνιστά σύμμαχο τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βελτιωθεί  η καθημερινότητα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το συντομότερο δυνατόν.
Η πολιτική των ανοιχτών θυρών και της στενής συνεργασίας από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους νησιώτες που ανησυχούν με τις τελευταίες εξελίξεις ότι η Πολιτεία έχει συγκροτημένο σχέδιο που θα φέρει στο άμεσο μέλλον απτά αποτελέσματα.
Η Κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και επαναλαμβάνει το μήνυμα που έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη. Ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι και να μετριαστεί η άγονη αντίδραση, η οποία δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά».
Επανέλαβε ταυτόχρονα ότι «είναι προς όφελος των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές, για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υποδέχονται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες».
Κατέστησε, παράλληλα, ξεκάθαρη την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην απομάκρυνση όσων δεν δικαιούνται άσυλο.
Εξάλλου, σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την νησιά γίνεται αντιληπτό ότι κοινός στόχος όλων των πλευρών είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας στο μέγιστο δυνατό βέβαια βαθμό, ειδικότερα πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στη διάρκεια της οποίας τα νησιά αποκομίζουν μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: