Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Σε αδιέξοδο και πανικό η Τρίπολη - Αλ Σάρατζ: «Δεν πάει άλλο - Να ανοίξει τα λιμάνια τώρα ο Χαφτάρ» (Βίντεο και Φωτο)

Σε αδιέξοδο και πανικό η Τρίπολη - Αλ Σάρατζ: «Δεν πάει άλλο - Να ανοίξει τα λιμάνια τώρα ο Χαφτάρ»Ο LNA ετοιμάζεται για νέο γύρο συγκρούσεων: Χιλιάδες οι νέοι εθελοντές

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση της «εθνικής συμφωνίας» εξαιτίας του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ναυτικό του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» στα λιμάνια ελέγχοντας όλες τις κινήσεις των εμπορικών σκαφών, αλλά και του τερματισμού της παραγωγής του πετρελαίου που "πνίγει" σαν θηλιά το... καθεστώς της Τρίπολης.
Ο Αλ Σάρατζ δήλωσε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο αναφορικά με τον αποκλεισμό των λιμανιών της Λιβύης και των λιμανιών από τον Χαφτάρ λέγοντας πως εάν η διεθνής κοινότητα δεν κάνει κάτι τότε αυτό θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την Λιβύη.
Η Λιβύη θα αντιμετωπίσει μια «καταστροφική κατάσταση» εκτός εάν οι ξένες δυνάμεις ασκήσουν πίεση στον διοικητή των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χάφταρ για να άρει τον αποκλεισμό των πετρελαιοπηγών και των λιμανιών εξαιτίας του οποίου η παραγωγή έχει σχεδόν μηδενιστεί, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σάρατζ.

Από την Παρασκευή, οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν κλείσει τα μεγαλύτερα λιμάνια διακίνησης πετρελαιοειδών της Λιβύης.

Ο πρωθυπουργός Φάγεζ αλ-Σάρατζ,δήλωσε στο Reuters ότι απορρίπτει τα αιτήματα των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης να διασυνδεθεί η εκ νέου έναρξη της λειτουργίας των λιμανιών διακίνησης πετρελαιοειδών με μια νέα κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο μεταξύ των Λίβυων, λέγοντας ότι το εισόδημα από το πετρέλαιο προορίζεται για να ωφελήσει όλη τη χώρα.

«Η κατάσταση θα είναι καταστροφική, αν συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο Σάρατζ σε συνέντευξη στο Βερολίνο.
«Ελπίζω οι ξένες δυνάμεις να μεριμνήσουν - Αποκλείεται να συναντηθώ με τον Χαφτάρ»


«Ελπίζω ότι οι ξένες χώρες θα παρακολουθούν το θέμα», είπε όταν ρωτήθηκε αν ήθελε αυτοί να πιέσουν τον Χάφταρ να άρει τον αποκλεισμό στους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης στη Μεσόγειο.

Στη συνέντευξη, ο Σάρατζ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί την απόφαση της συνόδου κορυφής του Βερολίνου για την εδραίωση εκεχειρίας στην Τρίπολη και την έναρξη ενδολιβυκών συνομιλιών για τον τερματισμό της σύγκρουσης στο πλαίσιο του σχεδίου υπό τον ΟΗΕ.

Ο Σάρατζ ωστόσο απέκλεισε να συναντηθεί με τον Χάφταρ. Στο Βερολίνο, Σάρατζ και Χάφταρ συσκέφτηκαν με παγκόσμιους ηγέτες αλλά δεν συναντήθηκαν μεταξύ τους.
«Για μένα είναι σαφές... Δεν θα καθίσουμε ξανά με την άλλη πλευρά», είπε ο Σάρατζ προσθέτοντας ότι το θέμα του ειρηνευτικού διαλόγου δεν θα πρέπει να περιοριστεί σε μια συνάντηση των δύο ηγετών.


Yeni Şafak
✔@yenisafak




#SONDAKİKA Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac: Berlin Zirvesinden çıkan ateşkes kararına saygı duyuyoruz. Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız.https://www.yenisafak.com/dunya/libya-ulusal-mutabakat-hukumeti-basbakani-serrac-hafter-ile-bir-daha-masaya-oturmayacagiz-3522523 …


Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac: Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac: Berlin Zirvesinden çıkan ateşkes kararına saygı duyuyoruz. Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız.yenisafak.com

22
3:47 μ.μ. - 20 Ιαν 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yeni Şafak



Ο Χαφτάρ ετοιμάζεται για νέο γύρο συγκρούσεων

Στο μεταξύ συνεχές είναι το κύμα εθελοντών που πυκνώνει τις τάξεις του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης».
Όπως φαίνεται στο βίντεο εκατοντάδες είναι οι νέοι εθελοντές που προσέρχονται για κατάταξη στο στρατό ενόψει του νέου γύρου συγκρούσεων.



The libyan National Army was rebuilt by order of the democratically elected parliament .
Growing stronger everyday.

May 2014: 300 soldiers
May 2017: 34,000 soldiers
April 2019 : 82,000 soldiers
September 2019 : 110,000 soldiers
January 2020 : +174,000 soldiers
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
104 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: