Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Την Παρασκευή οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Την Παρασκευή θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά και και τις γενικότερες εξελίξεις στα εθνικά θέματα, όπως είχε προαναγγείλει το Μαξίμου από την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου πρώτος θα περάσει την πόρτα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στις 12.00...
Θα ακολουθήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στις 13:00 και στη συνέχει μεταβούν μετά στις 17:00 ο γενικός επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜεΡΑ25 στις 18:00.
Η συνάντηση με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00.
Πέρα από την ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς τη στάση της Ελλάδας στις σχέσεις της με την Τουρκία, καθώς και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη για τα θέματα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλες τις διπλωματικές κινήσεις που έχουν λάβει χώρα και οι οποίες συνεχίζονται αναφορικά με την υπόθεση της συμφωνίας Τουρκίας Λιβύης για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. Κινήσεις που έχουν προκαλέσει την διπλωματική απομόνωση της γείτονας μέσα από την σχεδόν γενικευμένη καταδίκη των ενεργειών της.
Επίσης θα παράσχει ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα των συναντήσεων με τον αμερικανό πρόεδρος αλλά και των δύο αντιπροσωπειών. 
Άλλωστε η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα τους αποτιμώντας θετικά τις εξελίξεις που υπήρξαν καθώς το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα γίνουν ξεχωριστά με τον κάθε αρχηγό, δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και αυτό του νέου εκλογικού νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή ώστε να αντικαταστήσει, από τις μεθεπόμενες όμως εκλογές τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ο οποίος θα εφαρμοστεί στις επόμενες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: