Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Μαξίμου: Σταθερή επιδίωξη του Κυρ. Μητσοτάκη η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα

Συνεννόηση και συναίνεση στα μείζονα ζητήματα αποτελούν σταθερή επιδίωξη του Πρωθυπουργού αναφέρει το Μαξίμου μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς τους οποίους ενημέρωσε τόσο για την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στον διάλογο και είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε και το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο... ενημερώνοντας πως στόχος είναι η εξασφάλιση κυβερνησιμότητας και πολιτικής σταθερότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά έχει επιλέξει την οδό του διαλόγου και αυτό έπραξε μόλις 20 ώρες από την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τράμπ, τον αντιπρόεδρο Μ. Πένς και τον υπουργό Εξωτερικών Μ. Πομπέο αλλά και μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων θέτοντας τα ελληνικά θέματα επικεντρώνοντας τη συζήτηση στην προκλητικότητα των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και έναντι της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε ο ίδιος τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μείζονα ζητήματα ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα δίδοντας βάρος και στις διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας που βρίσκονται σε εξέλιξη αποφέροντας καρπούς μέσα από τη διεθνή καταδίκη των τουρκικών ενεργειών και τη διπλωματική απομόνωση της γείτονας χώρας.
Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού για συναίνεση είναι διαρκής. Άλλωστε με τον τρόπο αυτό επετεύχθη και η υπερψήφιση του νόμου για τους Έλληνες του Εξωτερικού. Μάλιστα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός προχώρησε και σε υποχωρήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σχετικό νομοσχέδιο να περάσει με ιστορικό ρεκορ ψήφων.

Το ίδιο πράττει και στα εθνικά θέματα. 
Είναι ενδεικτικό πως κατά την υποδοχή της Φώφης Γεννηματά στο γραφείο του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Εθνική γραμμή είναι δεδομένη, νομίζω πως με την ολοκλήρωση της συνάντησης θα το διαπιστώσεις»
«Σταθερή επιδίωξή του Πρωθυπουργού ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα» αναφέρει ανακοίνωσή του Μεγάρου Μαξίμου στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή: με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση.
Είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα.
Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα.
Ο Πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα.
Ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: