Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

«Κόκκινος» συναγερμός στην Αθήνα για το τουρκολιβυκό σύμφωνο – Φόβοι για θερμό επεισόδιο (Video)

Πρωταρχικό στόχος της Αθήνας, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το τουρκολιβυκό σύμφωνο, είναι η αποδόμηση της συμφωνίας και η καταγγελία της διεθνώς, αρχής γενομένης από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
Σε επιφυλακή για την ανάσχεση νέων τουρκικών προκλήσεων που θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν μετά το «πράσινο» φως από το τουρκικό κοινοβούλιο στη συμφωνία που...

Ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη: «Η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης θα καταρρεύσει - Απρεπής η στάση Τσίπρα» (Video)

Κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου για το φορολογικό μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως είπε ήταν χρέος του να μιλήσει για τα ελληνοτουρκικά.
Αναφέρθηκε στην επιθετική στάση της Τουρκίας η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλες περιοχές. Χαρακτήρισε ως άκυρο έγγραφο τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: «Τα κείμενα τα οποία επικαλείται η Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες δεν πρόκειται να...

Μητσοτάκης στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Όταν είδα τον Ερντογάν είχε ήδη υποστεί σοβαρή διπλωματική ήττα (Photos)

«Όταν είδα τον Ερντογάν είχε ήδη υποστεί σοβαρή διπλωματική ήττα»

τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρετίζοντας το Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
«Η πρωτοβουλία σας, αγαπητοί σύνεδροι, η αλήθεια είναι ότι εκδηλώνεται σε καιρούς ταραγμένους: Η Τουρκία επιχειρεί να καλύψει με επιθετικότητα κενά που δημιουργεί η παγκόσμια γεωστρατηγική αστάθεια. Και με μονομερείς ενέργειες διεκδικεί...

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν φθηνότερα και περισσότερα data μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν φθηνότερα και περισσότερα data.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ζήτησε να εξετάσουν την παροχή σημαντικά περισσότερων δεδομένων στην ίδια τιμή ώστε τα τιμολόγια να ευθυγραμμιστούν με τα ευρωπαϊκά.
Διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της...

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Οι Τούρκοι θα κατεβάσουν πλοίο και στην Κρήτη

Ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να κατεβάσει πλοίο και σε περιοχές κοντά στην Κρήτη, όπως αυτές ορίζονται από τις συντεταγμένες που συμπεριέλαβε στη συμφωνία με την Λιβύη, δηλώνει ο Αγγελος Συρίγος, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς «το επίμαχο κείμενο παράγει αποτελέσματα, δεν είναι μνημόνιο συνεργασίας».
Σχολιάζοντας το τι σημαίνει αυτό στην πράξη, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, απαντά ότι...

Ευ. Τσακαλώτος: «Άξιοι όσοι τοποθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έλαβε χώρα στη Βουλή, μετά την τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για αναξιοκρατία και μάλιστα την κατηγόρησε ότι έχει κενό μνήμης. 
Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν το άφησε να πέσει… κάτω και απάντησε στον προκάτοχό του. 
«Μιλάτε σε εμάς για αξιοκρατία και για κενό μνήμης. Πρόσφατα...

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς... μέσω Διαματάρη

Καμιά παραίτηση μέλους υπουργικού συμβουλίου δεν είναι ευχάριστη για κανένα πρωθυπουργό, πολλώ δε μάλλον όταν η κυβέρνηση έχει μόλις ολοκληρώσει τους πρώτους έξι μήνες της ζωής της. 
Από τον συγκεκριμένο κανόνα δεν υπάρχει εξαίρεση, έτσι και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εξέλιξη με τον μέχρι χθες υφυπουργό εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη δεν ήταν κάτι το θετικό. 
Στην πολιτική όμως το “παιχνίδι” είναι σκληρό και οι...

Νέα στρατηγική της Αθήνας για την αδιάλλακτη στάση της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει πλέον έμφαση στην προσπάθεια διπλωματικής απομόνωσης της Τουρκίας, βάζοντας ταυτόχρονα στο κάδρο και τη Λιβύη

Νέα στρατηγική μπροστά στην αδιάλλακτη στάση της Αγκυρας και την πρόθεσή της να δημιουργήσει τετελεσμένα στις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο χαράσσει ήδη το Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια διπλωματικής απομόνωσης της Τουρκίας.
Έπειτα από το αδιέξοδο ραντεβού του...

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ερντογάν σε Μητσοτάκη για ΣΥΡΙΖΑ : Έχει γίνει καταφύγιο τρομοκρατών – Τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους με το Μέγαρο Μαξίμου να επιβεβαιώνει τις σχετικές αναφορές.
Θέμα… ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Λονδίνο.
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους.
Ο διάλογος
Συγκεκριμένα φέρεται να είπε τα εξής στον Κυριάκο Μητσοτάκη:...

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα

Λεπτομέρειες από τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «ο Πρωθυπουργός έθεσε όλα τα θέματα μέχρι κεραίας, είπε ότι ήθελε να πει και ότι ήθελε να στηλιτεύσει για την συμπεριφορά από τουρκικής πλευράς κι αυτό το έκανε χωρίς φόβο και πάθος...

Μητσοτάκης με δύο επιτρόπους για το μεταναστευτικό: Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά της ΕΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πριν από την έναρξη σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος, πριν από την έναρξη της σύσκεψης τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, τόνισε ότι...

Στην οδό της διεθνούς απομόνωσης περπατάει ο Ερντογάν

Στην διπλωματία πρέπει να ξέρεις πότε θα σηκώσεις τους τόνους, πότε θα τους ανεβάσεις και κυρίως πότε θα πρέπει να κρατήσεις την ψυχραιμία σου προκειμένου να πάρεις αυτό που θες. 
Εάν κάποιος επιχειρήσει να αναλύσει το τί πραγματικά κέρδισε η Ελλάδα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στο Λονδίνο, θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα:
Η γειτονική χώρα και ο πρόεδρος Ερντογάν προσωπικά είναι εκείνος που πλέον πρέπει να αποφασίσει προς τα πού θα κινηθεί η χώρα του, με το...

Τα νέα δεδομένα στα ελληνοτουρκικά απαιτούν νέες απαντήσεις

Υποχρεωμένη να αναζητήσει νέους αντισυμβατικούς τρόπους αντιμετώπισης της κλιμακούμενης τουρκικής απειλής είναι η Αθήνα μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν που η ελληνική πλευρά βρήκε απέναντι της «τοίχο», καθώς ο τούρκος πρόεδρος δεν έδειξε καμιά διάθεση υπαναχώρησης από την επιλογή της προσάρτησης της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά πιθανότατα η Τουρκία θα επιχειρήσει σύντομα και τετελεσμένα επί του εδάφους.
Σε αυτή την νέα φάση διεύρυνσης και κλιμάκωσης των τουρκικών διεκδικήσεων επί...

Υπόθεση Novartis: «Μου έλεγαν μην φοβάσαι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά στην κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Μανιαδάκης

Υπόθεση Novartis: «Μου έλεγαν μην φοβάσαι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά στην κυβέρνηση», είπε ο Νίκος ΜανιαδάκηςΥπόθεση Novartis: Με αρκετή ένταση συνεχίστηκε η εξέταση του Νίκου Μανιαδάκη, με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα να αναφέρει πως παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Με ένταση ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis. Ο ίδιος συνέχισε να δίνει κρίσιμες λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιαδάκης έδωσε τη διεύθυνση του διαμερίσματος που τον ανέκρινε η Τουλουπακη: «Αλεξανδρουπόλεως 24-26 στη Μιχαλακοπούλου». Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε πως του έδειχναν...

Ισραήλ: Στηρίζουμε πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας


Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα για το θέμα των θαλάσσιων ζωνών, απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το οποίο τονίζει την αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια παραβίασης των δικαιωμάτων της Ελλάδας. 
Ταυτόχρονα εκφράζει την ανησυχία του για τις κινήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο υποστηρίζοντας πως η αγνόση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα στην περιοχή...

Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις:«Εκφράζω την στήριξή μου στην Ελλάδα» (Video)


Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, με φόντο τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου τόνισε η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ...

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες εφόσον οι δύο πλευρές δείξουν καλή θέληση (Videos & Photos)

Mία ώρα και 35 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
Οι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία «υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι έθεσε «όλα τα ζητήματα που προκύπτουν»
Παράλληλα, ανακοίνωσε σύγκληση του...

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Να δείξει σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ενότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι οι βασικές αρχές που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ευθύνη να σέβονται και να ενεργούν σύμφωνα με αυτές τις Αρχές, καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα...

Το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ, ο νέος ψυχρός πόλεμος και η ελληνοτουρκική κρίση

Οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές αντιφάσεις που το διαπερνούν και την απουσία ενιαίας στρατηγικής, την ίδια ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αναδεικνύουν την αδυναμία του να λειτουργήσει όντως ως μηχανισμός συλλογικής ασφάλειας
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν περί του «εγκεφαλικού θανάτου» στον οποίο έχει περιέλθει το ΝΑΤΟ...

Η χώρα γυρίζει σελίδα και στην Παιδεία




Αποτέλεσμα εικόνας για Η χώρα γυρίζει σελίδα και στην ΠαιδείαΜε γνώμονα τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία με κριτήρια ποιότητας, την αποκέντρωση εξουσιών, και την ανάγκη για διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας μετά από συνεκτικό στρατηγικό σχεδιασμό 

η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με τους εξής βασικούς άξονες:...


Ελληνοτουρκικά: Μεταξύ κατευνασμού και υποχωρητικότητας

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι μια δύσκολη εξίσωση για την οποία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
Η Ελλάδα προέρχεται από μια δεκαετή οικονομική κρίση η οποία έχει πλήξει σοβαρά την κοινωνική συνοχή, την αξιοπιστία της χώρας αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι η αποτρεπτική ισχύς παραμένει ακόμη σε στοιχειωδώς ικανοποιητικό επίπεδο.
Το πρώτο που θα πρέπει να συμφωνήσουμε είναι ότι...

Αποδοκιμάζει και η Μόσχα το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Αποδοκιμάζει και η Μόσχα το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης"H Τουρκία επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει προς την κυβέρνηση της Τρίπολης στην αντιπαράθεση της τελευταίας με τον Λιβυκό Απελευθερωτικό Στρατό του Χαφτάρ"

Σαφέστατα επικριτική απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο εμφανίζεται και η Μόσχα όπως προκύπτει από τοποθέτηση της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα...

Αποκάλυψη-«ΒΟΜΒΑ»: «Πραγματικός ιδιοκτήτης της Ξάνθης ο Σαββίδης» (Video)

Ένα… θέμα βόμβα που παρουσίασε το ONE Channel ταρακούνησε τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μία διαδρομή χρήματος που ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιβεβαιώνει αυτό που οι περισσότεροι έχουν καταλάβει αλλά κανείς δεν έχει είτε το θάρρος, είτε τα στοιχεία να το αποδείξει.
Την πραγματικότητα της πολυιδιοκτησίας στη Σούπερ Λιγκ 1. Μιας κατάστασης-μάστιγας που δεν αλλοιώνει απλά το πρωτάθλημα. Πιθανότατα το καθορίζει και όλα...

Οργή στην Αθήνα για το ΝΑΤΟ - Πόντιος Πιλάτος, κλείνει το μάτι στον Ερντογάν

Πυρ ομαδόν κατά ΝΑΤΟ για τη στάση που κρατά στην ελληνοτουρκική κρίση

Η δυσαρέσκεια για τη στάση του ΝΑΤΟ και ιδίως του γραμματέα του, ο οποίος συμπεριφέρεται ως «Πόντιος Πιλάτος», διατρέχει οριζόντια το πολιτικό σύστημα και αγγίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης 
- Εκτός ίσως του ΣΥΡΙΖΑ που σιωπά
Η αφωνία του ΝΑΤΟ στην κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το επί της ουσίας κλείσιμο του ματιού στην Άγκυρα από το Γενς Στόλτενμπεργκ έχουν δημιουργήσει κλίμα έντονης δυσφορίας...

Φιτίλι στη Μεσόγειο και στον εμφύλιο της Λιβύης ανάβει ο Ερντογάν

Με ισχυρό επιχείρημα, όχι μόνο την κακοποίηση της γεωγραφίας που συνιστά ο χάρτης που δημοσιοποίησε την Δευτέρα η Άγκυρα και ήδη δημιουργεί νέα εστία σοβαρών εντάσεων στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία στην Λιβύη, η Αθήνα θα επιχειρήσει να πείσει εταίρους και συμμάχους για την ανάγκη αποδοκιμασίας και ακύρωσης του Μνημονίου που υπέγραψε ο Τ. Ερντογαν με τον Φ.Σαράζ.
Ένα Μνημόνιο που εκτός των άλλων υπονομεύει και...

Σε εκρηκτικό κλίμα το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν: Η «διαρροή» για τα νησιά που εξόργισε την Αθήνα - Όλο το παρασκήνιο

Λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, το κλίμα είναι εκρηκτικό και οι διπλωματικές διεργασίες έχουν πάρει «φωτιά».

Στην κλιμάκωση συμβάλλει η παρέμβαση ξένων δυνάμεων κατά της Τουρκίας, που διατηρεί αμείωτο τον επικοινωνιακό πόλεμο, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή.
Παρασυρόμενη μάλιστα από την ακραία αυτή επιθετικότητα, η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε το «πάγωμα» του διαλόγου για τα...

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Κυριάκος και η Μαρέβα (Video & Photos)

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 19:15 το απόγευμα (σ.σ. ώρα Ελλάδας) στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου θα τους υποδεχτεί η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα παραθέσει δείπνο στους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο παλάτι μαζί με τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι...

Αξιοπρέπεια, φιλότιμο

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η λέξη αξιοπρέπεια, όπως και η λέξη φιλότιμο, είναι δικές μας λέξεις, δύσκολα μεταφραζόμενες σε άλλες γλώσσες

Οι ρίζες μας κρατάνε βαθιά σε όλη την Μεσόγειο Θαλασσα, ξεκινώντας από τα Ανατολικά παράλια και φθάνοντας στην σημερινή Ισπανία..
Παντού, ενώ πέρασαν σχεδόν 3χιλ χρόνια από την πρωτη εξάπλωση των Ελλήνων, τα παντα καταμαρτυρούν Ελλάδα.
Αυτό φυσικά, δεν το γράφω για να διεκδικήσω τίποτα. Μια χαρά ζούμε με τους Ιταλούς, με τους Γάλλους, με τους...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά

«Θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά»

Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργάτες του, σχετικά με τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύριο, Τετάρτη, στο Λονδίνο...

Ο Ερντογάν θέλει να σύρει την Αθήνα σε διαπραγματεύσεις

Όσο επιτρέπουμε στην Τουρκία να μας προλαβαίνει στη Μεσόγειο, τόσο ο Ερντογάν θα συνεχίζει να επεκτείνει την μαξιμαλιστική του πολιτική, εκμεταλλευόμενος την ασταθή πολιτική της Ουάσινγκτον και την αδυναμία των Βρυξελλών να έχουν ρόλο για τις εξελίξεις στην γειτονιά τους,τονίζει ο Κωνσταντίνος Φίλης.
Επισημαίνει ότι τα αμφίσημα μηνύματα που στέλνει η Ευρώπη στον Ερντογάν του επιτρέπουν να θεωρεί ότι έχει χώρο για να συνεχίζει στην ίδια επιθετική τακτική, μετά την συμφωνία με την Λιβύη...

Έντονο παρασκήνιο στο Λονδίνο και προετοιμασία για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Σκληραίνει τη στάση της η Αθήνα

Με στόχο να υπάρξει καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο προσέρχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Λονδίνο, όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας...

Ο Μητσοτάκης απέναντι στην επιθετικότητα του Ερντογάν

Με συγκεκριμένη στρατηγική που επιβεβαιώνει πως η ελληνική πλευρά δεν αιφνιδιάστηκε από τις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται στο διεθνές πεδίο στέλνοντας ηχηρή απάντηση αναδεικνύοντας την στάση της Τουρκίας και στοχεύοντας στην ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης των εξελίξεων.
Οι συναντήσεις με Μακρόν και Μέρκελ από την πρώτη στιγμή που εξελέγη και η διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας τόσο σε ό,τι αφορά το προσφυγικό όσο και τις παράνομες...

Λιβύη: Η Βουλή και ο Εθνικός Στρατός απορρίπτουν τη συμφωνία με Ερντογάν

«Παράνομη» χαρακτηρίζει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).
Κατά της συμφωνίας και η Βουλή της Λιβύης, ο πρόεδρος της οποίας έστειλε επιστολή στον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
O Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί...

Αυτή είναι η πρόταση της Κυβέρνησης στην Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό

Την πρόταση της Κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Μεταναστευτικό κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε προβλέπεται:
1) Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα των επιστροφών με τον επαυξημένο ρόλο της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και...

Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του ΟΗΕ: Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο υπονομεύουν τις προσπάθειες της ΕΕ

Τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του κατά τη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που συμμετέχουν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη της ΕΕ.
«Μεσομακροπρόθεσμα στον δρόμο για την απολιγνιτοποίηση και την πλήρη υποκατάσταση από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα είμαστε εξαρτημένοι από το φυσικό αέριο, ως ενδιάμεσο ...

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Σημεία ομιλίας του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η διαδικασία ωρίμανσης και εξέλιξης της παράταξης μας

Η Νέα Δημοκρατία είναι, πλέον, αυτοδύναμη στην κυβέρνηση. Η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση, το ψέμα και την μιζέρια. Αυτή η μεγάλη νίκη -η Νέα Δημοκρατία έφτασε ξανά στο 40%- δεν ήρθε μόνο στην κάλπη. Ήρθε και στην καρδιά και στη σκέψη των πολιτών. Και δεν ήρθε καθόλου τυχαία. Θυμίζω, ότι:
    • Το σύνθημα του 10ου Συνεδρίου ήταν «Οξυγόνο για την Κοινωνία».
    • Στο 11ο Συνέδριο δηλώναμε «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».
    • Στο 12ο Συνέδριο διακηρύξαμε πως αυτό το «Μπορούμε».
    • Στο 13ο Συνέδριό της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε πλέον έτοιμοι για μία νέα εθνική προσπάθεια. Γιατί, όπως λέει και το σύνθημά μας «Το Μέλλον Αρχίζει Τώρα»!...

To «Μεγάλο μας Τσίρκο» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ασύμμετρο μέτωπο κατά Τσίπρα για την διεύρυνση, αστείες κόντρες μέτρησης «αριστεροσύνης»

Με την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης και της εισηγητικής τοποθέτησης Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, που στην πραγματικότητα επιβεβαιώθηκε το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την υποτιθέμενη «κεντροαριστερά» παρά τις έντονες ενστάσεις που διατυπώνουν τόσο η ομάδα των «53», όσο και η Νεολαία του κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε καμία αμφιβολία και ουσιαστικά επιβεβαίωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η διαδικασία του μετασχηματισμού...

Δυναμιτίζει το κλίμα η Τουρκία- Στο ΝΑΤΟ φέρνει ο Μητσοτάκης τις προκλήσεις της Τουρκίας

Ο Ερντογάν επιχειρεί να στερήσει από την Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου, όπως το κάνει εμπράκτως εδώ και καιρό με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το μνημόνιο κατανόησης με τη Λιβύη είναι πράξη που φέρνει τον κόμπο στο χτένι, αφού σβήνει πλήρως την ελληνική υφαλοκρηπίδα που έχουν τα νησιά, μη εξαιρουμένης στη συγκεκριμένη περίπτωση της Κρήτης.
Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιχειρεί να...

O Μητσοτάκης θέτει το ιδεολογικό πλαίσιο της 4ετίας

Μπορεί το 13ο συνέδριο της ΝΔ να μην είχε μεγάλες εναλλαγές συναισθημάτων, αφού δεν υπήρξε κάποια διαδικασία ανάδειξης εντός των εργασιών του, όμως αναμφίβολα είχε ένα στοιχείο που θα πρέπει να επισημανθεί: 
Μέσα από τις δραστηριότητες των συνέδρων αλλά κυρίως μέσα από το περιεχόμενο των τοποθετήσεων τους βγήκε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα:
Η χώρα επιστρέφει στη λεγόμενη “κανονικότητα”, μέσα από λιγότερες κραυγές και μεγάλες υποσχέσεις. 
Όποιος παρακολούθησε τις ομιλίες τόσο του κ. Μητσοτάκη όσο και των λεγόμενων...

Σκληρή σύγκρουση ομάδων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Με κενόηχη ρητορεία υπερφίαλου ηρωισμού («θα κινήσουμε μαζί προς τα μπρος τον τροχό της ιστορίας» – κάτι σαν μπολσεβίκοι του 1917, ένα πράμα), με αναφορές στον Μαρξ για τις ιδέες που μπορούν να μετατραπούν σε υλική δύναμη, και με παράλλαξη του Γράμσι («το κόμμα «πρέπει να είναι ο συλλογικός διανοούμενος» είπε πει ο Ιταλός φιλόσοφος - για «συλλογική διάνοια ως εργαλείο» μίλησε ο Αλέξης), ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μπαλώσει τη ρακένδυτη ιδεολογία του μετά τη μνημονιακή υποταγή, κατά την ομιλία του στην επιτροπή Αναπαλαίωσης (συγγνώμη, Ανασυγκρότησης) του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια η «συλλογική διάνοια» κάθε άλλο παρά ομονοούσα ήταν...

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Το τέλος εποχής έρχεται, ο «επιτήδειος ουδέτερος» επιστρέφει

Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν. 

Και επομένως, αν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι σε σχέση με την Τουρκία, καλό είναι να έχουμε από τώρα έτοιμο ένα σχέδιο για την μετά Ερντογάν εποχή, η οποία έρχεται. 
Οι σημερινές απειλές αφορούν την επόμενη μέρα – δεν προλαβαίνει να τις κάνει πράξη ο Ερντογάν. 
Βρισκόμαστε μπροστά σε τέλος εποχής. Έρχεται ο Νταβούτογλου με το στρατηγικό του βάθος. Και θα ξαναβρεθούμε μπροστά στον «επιτήδειο ουδέτερο»…

Διπλές εκλογές το 2023, θεσμική στάση Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογή πρόεδρου

Εάν θα έπρεπε να επιλέξει κάποιος το αγαπημένο θέμα πολιτικών και δημοσιογράφων, αυτό δε θα ήταν κανένα άλλο από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 
Άλλες φορές η σχετική σεναριολογία έχει βάση και άλλες πάλι όχι. 
Από αυτό τον άγραφο κανόνα της πολιτικής ζωής δε δείχνει να γλιτώνει ούτε η παρούσα κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διατυπώσει δημόσια την πρόθεσή του να προχωρήσει στην κατάθεση ενός νέου εκλογικού νόμου, προκειμένου να καταργηθεί η απλή αναλογική που ψηφίστηκε από...

Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η ψαλίδα - Η πρόθεση ψήφου και η βαθμολογία των υπουργών - Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης - Ποια τα προβλήματα για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η πρόθεση ψήφου και η βαθμολογία των υπουργών - Αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης - Ποια τα προβλήματα για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Αγκάθι» το προσφυγικό

Μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. 
Σε αυτήν, η οικονομία αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, ενώ το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι το μεγάλο της «αγκάθι».
Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%.
Το ΚΙΝΑΛ με 5,3% φαίνεται ότι περνά περίοδο...

National Geographic: Στον 21ο αιώνα, είμαστε όλοι μετανάστες

National Geographic: Στον 21ο αιώνα, είμαστε όλοι μετανάστες | in.gr«Είναι η κεντρική πρόκληση και ευκαιρία που μας προσφέρει κάθε μετανάστης: να δούμε σε αυτόν ή αυτήν την πραγματικότητα του εαυτού μας»
Να γκρεμίσει τον μύθο του «ξένου» και του «ιθαγενή» επιχειρεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του, το επιστημονικό περιοδικό National Geographic με τίτλο «Στον 21ο αιώνα, είμαστε όλοι μετανάστες».
Στο άρθρο του, ο πολυβραβευμένος βρετανοπακιστανικής καταγωγής συγγραφέας, Μοχσίν Χαμίντ, δίνει τη δικιά του εκδοχή για την...

Διπλωματικός ελιγμός Μητσοτάκη: Πως απέφυγε την παγίδα Ερντογάν

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ένα μείζον ελληνοτουρκικό διπλωματικό επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει απροσδιόριστες εξελίξεις και σοβαρές περιπλοκές στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας.
Η τουρκική προεδρία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσκαλέσει και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη χθεσινή τελετή που διοργανώθηκε στα Ύψαλα για τα εγκαίνια του αγωγού TANAP...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...