Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Η Μέρκελ λύνει τον «γόρδιο δεσμό» του μεταναστευτικού στην ΕΕ;

Και όμως κάτι κινείται στο “καυτό” θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. 

Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι μέλλει γενέσθαι, ειδικά όταν η Ευρώπη δείχνει να έχει στυλώσει τα πόδια της και να μην δέχεται κανέναν επιμερισμό των βαρών. 
Παρότι λοιπόν επισήμως οι ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ανυποχώρητοι, στο παρασκήνιο φαίνεται πως η εικόνα είναι μάλλον διαφορετική. Λίγες εβδομάδες μετά την...

Αύριο Παρασκευή ξεκινάει το 13ο Συνέδριο της ΝΔ

Με σύνθημα 

«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» 

ξεκινάει τις εργασίες του την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το 13ο Συνέδριο της ΝΔ με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος.
Tο 13ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan...

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Filippo Grandi, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες, διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.
Οι κύριοι Μητσοτάκης και Grandi είχαν μία εκτενή συζήτηση για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα μας...

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Οι ακαδημαϊκοί Ζερεφός και Συνολάκης στη μάχη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής



Από αριστερά: Οι ακαδημαϊκοί Χρήστος Ζερεφός και Κώστας Συνολάκης -Δύο διεθνούς φήμης Έλληνες Ακαδημαϊκοί ο κ. Χρήστος Ζερεφός και ο κ. Κωνσταντίνος Συνολάκης, αναλαμβάνουν κρίσιμους ρόλους στην προσπάθεια της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με βάση τις προβλέψεις του Ν.4638/2019,ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε,με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, αναλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά (αμισθί) οι ακαδημαϊκοί Χρήστος Ζερεφός και Κωνσταντίνος Συνολάκης.
Συγκεκριμένα:...

Η βασική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για διοικητες νοσοκομειων
Διοικητές ΝΣ
Είναι πολλά τα ερωτήματα για τη λίστα των διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. 
Πολλά και για όσους επιθυμούν να αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, ρισκάροντας να προκαλέσουν την κοινή γνώμη.
Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν λάθη. Γιατί δεν ακολουθούν πάντα το «ευαγγέλιο» των αρχών τους ή επειδή δεν πλαισιώνονται αποκλειστικά από ανθρώπους ταυτόσημους...

Το γλοιοσπόριο και η Κρήτη

Σχετική εικόνα
γλοιοσπόριο
Και ξαφνικά, σαν να τραβήχτηκε μια κουρτίνα και από πίσω εμφανίστηκαν ερείπια, η Κρήτη βιώνει μια απρόσμενη οικονομική καταστροφή. 
Πριν ένα μήνα το νησί ήταν ευτυχέστατο και σήμερα είναι σε απόγνωση. Τι συνέβη; 
Μάζεψαν οι άνθρωποι τις ελιές τους, διαπίστωσαν πτώση της παραγωγής κατά 30-40%, πήγαν τις υπόλοιπες ελιές στο ελαιοτριβείο και εκεί βρέθηκαν μπροστά σε δεύτερη καταστροφή. Το λάδι είναι τόσο μεγάλης οξύτητας που...

Το «καρφί» Μητσοτάκη σε Ερντογάν και το πιθανό ραντεβού των δύο


Κάτι φαίνεται πως αλλάζει στην στρατηγική της Ελλάδας προς την Ευρώπη σε σχέση με το μεταναστευτικό, μετά από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Χωρίς ακόμα να μπορεί κάποιος να προβλέψει με βεβαιότητα την κατάληξη στο «καυτό» αυτό ζήτημα, η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί πλέον μία σαφώς πιο «επιθετική» τακτική απέναντι στον ευρωπαϊκό παράγοντα.
Όπως όλα δείχνουν ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δείχνει έτοιμος να...

Παγκόσμιος πρωταθλητής ξιφασκίας με αμαξίδιο: «Όλοι ασχολήθηκαν με τον Τσιτσιπά - Μόνο η Μαρέβα με συνεχάρη» (εικόνα)

«Η θέληση που έχω για ζωή και το πείσμα για να τα καταφέρνω είναι αυτά που με έκαναν να γίνω πρωταθλητής» 
τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξιφασκίας με αμαξίδιο, Πάνος Τριαντάφυλλου, στο Action24.
«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί δίνεται η δυνατότητα μέσω της δική μου διάκρισης να προβληθεί παραπάνω ο χώρος των αναπήρων αθλητών και το άθλημα.
Μόνο η σύζυγος του πρωθυπουργού η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε μία ανάρτηση στο Twitter και μου έδωσε συγχαρητήρια. Δε με ενόχλησε ότι...

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Συγκλονιστικά Video και εικόνες από το φονικό σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Στους 13 οι νεκροί, 600 οι τραυματίες (Video & εικόνες)

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες στην Αλβανία μετά τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ που χτύπησε τη χώρα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα το γαλλικό πρακτορείο AFP, οι νεκροί ανέρχονται στους 13 και οι τραυματίες στα 600 άτομα. 
Ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 15 θανάτους.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS)...

Η εκλογή του Προέδρου και το... λάθος του Αλέξη

Ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει να διατυμπανίζει, συχνά με επιθετικό και άλλοτε με ειρωνικό στυλάκι την απουσία γνώσεων. 
Χθες ας πούμε κατηγορώντας τη ΝΔ ότι προτείνει πέντε ψηφοφορίες, εκ των οποίων στην τέταρτη θα βγει Πρόεδρος με 151 ψήφους (τον οποίο και χαρακτήρισε ως «κομματάρχη Πρόεδρο»), ενώ στην τελευταία θα εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία. 
Όπως είπε θα είναι «διοικητής ΔΕΚΟ ο Πρόεδρος, θα είναι ο...

Ο γρίφος Μητσοτάκη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα είπε όλα, χωρίς όμως να πει ουσιαστικά κάτι «χειροπιαστό» σε σχέση με την προεδρική εκλογή του ερχόμενου Φεβρουαρίου. 
Μία φράση του ως απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αρκετή για να φουντώσει ξανά η αγαπημένη ασχολία των ημερών:
H σεναριολογία γύρω από το πρόσωπο του νέου προέδρου της δημοκρατίας. 
«...Πιστεύετε πραγματικά κ. Τσίπρα ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία που θα εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία και θα αντέξει εδώ μέσα; Η λύση που προτείνουμε...

Στη «γωνία» έχουν στριμώξει τον Τσίπρα οι «53» - «Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπό ομηρεία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, μετα το μανιφέστο-δηλητήριο της Κίνησης των «53», η οποία με τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της βάζει «κόκκινες γραμμές» στα σχέδια επί χάρτου του αρχηγού(;) για την μετάλλαξη του κόμματος και την «απογαλακτηκοποίηση» από το αριστερό του παρελθόν.
Στην πραγματικότητα, απαγορεύει στον Αλέξη Τσίπρα να κινηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, ενώ ταυτόχρονα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αυτοχρήζεται υπαρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ και μόνιμο αντίπαλο δέος στον Αλέξη Τσίπρα...

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για την Αναθεώρηση: Είστε κατώτερος των περιστάσεων, μικρότερος απέναντι στην ιστορική ευκαιρία

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. 
Ξεκίνησε η ψηφοφορία.
Με απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησε την ομιλία του ο κ.Μητσοτάκης.
Είπε ο πρωθυπουργός: Τις προτάσεις σας δεν τις απορρίπτει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ, τις απέρριψε ο ελληνικός λαός στις εκλογές τιης 7ης Ιουλίου.
Γι αυτό και μεσολαβούν οι εκλογές μεταξύ των δύο φάσεων της συνταγματικής διαδικασίας...

«Πάλι αδιάβαστος» ο Τσίπρας στη Βουλή – Τον εξέθεσε ξανά ο Μητσοτάκης

Στις πομπώδεις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσάτσο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέκρινε τη σημερινή συνταγματική πρόταση της ΝΔ με την αντίστοιχη του 2014, όπου σε ζητήματα όπως η προεδρική εκλογή κινούνται σε αντίθετη...

«Ανοιχτά πανεπιστήμια», το νέο φοιτητικό «κίνημα» έρχεται

Και όμως υπάρχει και η άλλη όψη. 
Μία άλλη εικόνα από εκείνη που επιχειρούν κάποιοι να δημιουργήσουν  για το πως λειτουργεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας. 
Φαίνεται λοιπόν πως φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων δεν είναι μόνο εκείνοι που επιζητούν τις κλειστές πανεπιστημιακές σχολές.

Υπάρχουν και αυτοί  που εκφράζουν από την μία την  αγωνία τους για τον κίνδυνο να χαθεί η χρονιά εξαιτίας των...

O άλλοτε ελπιδοφόρος Τσίπρας

Μπορεί να υπήρξε ο βασικός ιδεολογικός του μέντορας. Ίσως ο μόνος στον οποίο όμνυε, ακόμη και την επομένη της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου -η πτώση του δεν σήμανε και πτώση των τειχών της σκέψης. 
Ωστόσο δεν αφομοίωσε ούτε καν το βασικότερο δίδαγμα του Μαρξ (του Καρόλου, όχι του Γκραούτσο με τις ελαστικές αρχές): «Πως τη δεύτερη φορά η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κωμωδία»!...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δίνει σήμερα πρώτη το σύνθημα της ανθρωπιάς - Κανένα παιδί μόνο! (βίντεο)

«Όλοι αναγνωρίζουμε την εθνική πρόκληση του Μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Γνωστά είναι, επίσης, τα προβλήματα στα νησιά μας και οι οργανωμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων.
Όπως φανερές είναι και οι μεγάλες ευθύνες των γειτόνων μας, αλλά και της Ευρώπης. Για ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, που εκδηλώνεται στα ανατολικά όρια της ηπείρου μας», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο όπως λέει υπάρχει και μία πληγή του Προσφυγικού που μπορούμε να κλείσουμε αμέσως και μόνοι μας...

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα Κων.Καραμανλή:Παρών τρεις πρώην πρωθυπουργοί και το μισό υπουργικό (εικόνες)

Πρώην πρωθυπουργοί, εν ενεργεία βουλευτές και υπουργοί και φυσικά πλήθος κόσμου έδωσαν το παρών στην πλατεία Διοικητηρίου, στην Ξάνθη για την τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή.

Ανάμεσά σε όσους βρέθηκαν από νωρίς εκεί ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πικραμμένος. Παρόντες ήταν επίσης οι Πέτρος Μολυβιάτης (πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή), ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης, Α. Γεωργιάδης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Β. Κικίλιας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Καραμανλής, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι κ.α...

Κατίνα Φαρασοπούλου-Μισαηλίδου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» (Βίντεο)

Η κόρη του Παπαγαβριήλ δεν είναι πια εδώ. 
Η Κατίνα Φαρασοπούλου-Μισαηλίδου άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στους Ασκητές Ροδόπης, εκεί που κηδεύεται σήμερα. 
Στο απόσπασμα από την εκπομπή του Νίκου Κυπουργού «Τα μυστικά της Μουσικής» (20 Απρ 2017, ΕΡΤ WebTV) τη βλέπουμε να μιλάει για την καππαδοκική καταγωγή της και την ακούμε να ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής...

Ανατροπή στον εκλογικό χάρτη: Οι 3 νέες έδρες, η απλή αναλογική, οι διπλές εκλογές

Με αφετηρία την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, κρίσιμα δεδομένα προκύπτουν επιπλέον για τα κόμματα, το εκλογικό σώμα και τις διαδικασίες από τη διαφαινόμενη συμφωνία για τη «λαϊκή εντολή» των αποδήμων, καθώς και από την αναμενόμενη αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές.
Για τις πιο δύσκολες ασκήσεις ισορροπίας και συναίνεσης ετοιμάζεται η κυβέρνηση στις επόμενες κινήσεις της στην πολιτική σκακιέρα, προς την κατεύθυνση να ενώσει τα...

Νέα δημοσκόπηση: Διευρύνεται η διαφορά, 16,3 μονάδες - Το μεταναστευτικό «αγκάθι» για τη κυβέρνηση (Βίντεο & Πίνακες)

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στις 16,3 μονάδες, με ποσοστά 37,6% έναντι 21,3% αντιστοίχως.

Διευρύνεται η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. 
Σταθερό είναι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, με 6,2%. Στο ποσοστό του παραμένει και το ΚΚΕ με 4,8% καθώς και το ΜέΡΑ25 με 3,8%. Μικρή άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση που από 3%...

Τάξη στο χάος των ΜΚΟ βάζει η κυβέρνηση: Μητρώο υπό προϋποθέσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ένα τοπίο ανεξέλεγκτης δράσης χωρίς να δίνει κάποιος λογαριασμό πεπραγμένων και φυσικά χωρίς να γίνεται αξιολόγηση και έλεγχος των κινήσεων και των πράξεων, περιγράφουν υψηλοβαθμοι επιτελείς της Κατεχάκη την παρουσία συντριπτικής πλειοψηφίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη χώρα μας.
Και ενώ υπάρχουν ΜΚΟ που πραγματικά έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο προσφυγικό, υπάρχουν...

Υπάρχει αστυνομική αυθαιρεσία;

Ως γνωστόν όργανο μέτρησης της αστυνομικής βίας δεν υπάρχει. Συνεπώς το πότε αυτή υπερβαίνει το νόμιμο και αποδεκτό όριο, είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης. Και επειδή ανέκαθεν η Αριστερά ήταν κατά της αστυνομικής βίας, για λόγους αρχής, είναι πολύ λογικό όλες οι κατηγορίες που ακούγονται για υπέρμετρη αστυνομική βία να προέρχονται από την πλευρά της.
Αρα οι σχετικές καταγγελίες, επειδή φέρουν συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο, είναι αφετηριακά αναξιόπιστες, μέχρις...