Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει ρόλο σε Λιβύη και Συρία – Από Εύξεινο Πόντο έως Αν. Μεσόγειο


Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει ρόλο σε Λιβύη και Συρία – Από Εύξεινο Πόντο έως Αν. ΜεσόγειοΤον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

σε δήλωσή του για την παρουσία της ελληνικής Αντιπροσωπείας, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις εργασίες της εβδομάδος Υψηλού Επιπέδου της 74ης ΓΣ του ΟΗΕ.
«Η εβδομάδα αυτή στα Ηνωμένα Έθνη, με την παρουσία του Προέδρου της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική εξωτερική πολιτική», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε:

Οικονομία, προσφυγικό, ελληνοτουρκικά τα θέματα που έθεσε ο Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη

Η Ελλάδα θα γίνει το success story της Ευρωζώνης, τόνισε ο πρωθυπουργός 

- Επανάληψη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό 

- Νέα εθνική στρατηγική για το κλίμα

Την επιχείρηση προβολής της νέας εικόνας της χώρας, που είχε ξεκινήσει με τα ταξίδια του σε Παρίσι, Βερολίνο, Χάγη, συνέχισε και πέραν του Ατλαντικού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με το πενθήμερο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη επ ευκαιρία της συμμετοχής του στην...

Ο Αλέξης Τσίπρας έπαθε Νοτοπούλου

Του Μανόλη Καψή
Στην αρχή αμφισβήτησαν και το αν υπήρχε όντως προγραμματισμένο ραντεβού. Ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. 
"Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;" 
σημείωνε πονηρά, σαν να ξέρει κάτι που όλοι οι υπόλοιποι αγνοούσαμε, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη το βράδυ. "Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;" προσέθετε αιχμηρά.
Να τους παρέσυρε μια παλαίμαχος δημοσιογράφος, νεόκοπη συριζαία, που "τουιτάριζε" υστερικώς, ότι δεν υπάρχει κανονισμένο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ; Ένας αφανής...

Έρχονται πανεπιστήμια Άμυνας και Τουρισμού

asoe-arthroΊδρυση πανεπιστημίου Τουρισμού ανακοίνωσε, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας 
- Θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένο σε σπουδές για τον τουρισμό, με σύγχρονα πεδία σπουδών και ειδικότητες, ξενόγλωσσα τμήματα και συνδεδεμένο με την αγορά
Πανεπιστήμιο Άμυνας και Πανεπιστήμιο Τουρισμού, προσανατολίζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα νέο νόμο πλαίσιο για την τουριστική εκπαίδευση που θα περιλαμβάνει...

Ντόναλντ Τραμπ: Πόσο πιθανό είναι το «ουκρανικό» να οδηγήσει στην καθαίρεσή του;

trump_ar

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι πληροφορίες για το σκάνδαλο που συγκλονίζει τις ΗΠΑ 

- Παραιτήθηκε ο ειδικός επιτετραμμένος του Αμερικανού προέδρου για την Ουκρανία 

- Η διαδικασία καθαίρεσης έχει ξεκινήσει από το Κογκρέσο άλλες δύο φορές στο παρελθόν 

- Τι συνέβη τότε

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι πληροφορίες για το σκάνδαλο που συγκλονίζει εδώ και ημέρες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μετά τις αποκαλύψεις για τη χάρη που ζήτησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τον...

Ηχητικό: Ο Βαρουφάκης περιγράφει το σχέδιο (που αρνήθηκε) για νέο νόμισμα, κλοπή ΑΦΜ, χακάρισμα Taxis!

Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον εφιάλτη του πρώτου εξαμήνου του 2015, που οδήγησε στα capital controls, τις κλειστές τράπεζες, το τρίτο μνημόνιο και την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας.

Φέρνουμε στη δημοσιότητα  ηχητικό με τη φωνή του Γιάνη Βαρουφάκη στις 16 Ιουλίου, όπου είχε παρουσιάσει σε στελέχη hedge funds το plan B που σχεδίαζε με παράλληλο τραπεζικό σύστημα και χακάρισμα για την κλοπή των ΑΦΜ των πολιτών. 
Ο ίδιος το αρνήθηκε, αλλά το ηχητικό παρουσιάζεται εδώ...

Ο Αλέξης θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε... φαν κλαμπ

Στα βήματα του Αντρέα για μια ακόμη φορά ο Αλέξης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - συγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Και είναι απορίας άξιο αν το κάνει μόνο για να διατηρήσει την επαφή με τους Πασόκους που τον ψήφισαν και οι οποίοι είναι κάποιας ηλικίας (με τη νέα γενιά να κείται μακράν), ή αν ήταν τόσο ισχυρές και φορτισμένες οι σηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν.
Έτσι 45 χρόνια μετά την καθιέρωση του λαϊκίστικου και α-ταξικού όρου «μη προνομιούχοι» από τον Αντρέα, ο Αλέξης τον...

Οι αποτυχημένοι μεσήλικες

Όταν αποδομούμε την Γκρέτα ως εμμονική και ημιμαθή μας λένε μην κοιτάτε τον φορέα κοιτάξτε το μήνυμα. 
Όταν αποδομούμε επί της ουσίας αυτά που λέει ακούμε, μα παιδί είναι, και μην κοιτάτε ακριβώς τι λέει και τι κάνει, πολλά είναι συμβολικά. 
Ωστόσο όταν θα μπεις στη δημόσια σφαίρα κρίνεσαι για τα πάντα. Ακόμα και για τις εκφράσεις του προσώπου σου ακόμα και για το ρούχο που φοράς.
Από την άλλη η κριτική που ακούγεται για αυτά που λέμε εμείς που πιστεύουμε πως η οικολογία υπήρχε και πριν την Γκρέτα και που...

Ν. Παναγιωτόπουλος: Το προσφυγικό αποκτά διαστάσεις εθνικής κρίσης

«Αν δεν αποσυμφορηθούν τα νησιά τώρα, κινδυνεύουν κυριολεκτικά να βουλιάξουν και να γίνουν πολύ χειρότερα. Εκεί παρίσταται η ανάγκη να υπάρξει μεταφορά κάποιων προσφύγων προς την ενδοχώρα» 
τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Καβάλα όπου βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τα εγκαίνια της 27ης KAVALAEXPO 2019.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους προσερχόμενος στην έκθεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο προσφυγικό πρόβλημα και τόνισε ότι...

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η διπλωματία των κανονιοφόρων ανήκει στον 19ο αιώνα - Η ομιλία του στη 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Video)

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Η διπλωματία των κανονιοφόρων ανήκει στον 19ο αιώνα», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Άγκυρα.
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε με την επισήμανση ότι για την Ελλάδα έχει ανατείλει μια νέα μέρα καθώς όπως σημείωσε με έμφαση στη χώρα μας επικρατούν πλέον οι άνεμοι της λογικής και της ελπίδας.
Αναφερόμενος στις πολιτική αλλαγή που συνετελέσθη στις 7 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ο κύριος Μίμης, ο κ. Πρόεδρος και το κοινό τους πάθος

Αποτέλεσμα εικόνας για παπαγγελόπουλος τσιπραςΟ κύριος Μίμης υπήρξε κάτι περισσότερο από υπουργός του κ. Τσίπρα, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης. 
Ήταν μία από τις σφραγίδες στο συμβόλαιο των αντιμνημονιακών για τη συγκρότηση του μετώπου του «όχι». 
Ήταν ένας από τους θεματοφύλακες της συμφωνίας, εκπροσωπώντας έναν από τους βασικούς εταίρους της κοινοπραξίας. 
Το γκρέμισμα του τείχους θα δείξει το εσωτερικό της αυλής. Μην έχετε αμφιβολία! 
Οι βασιλείς είναι γυμνοί! ...

Έπαιζαν με τα λεφτά μας, αλλά τα δικά τους ασφαλισμένα έξω

Η ιστορία γνωστή από τον Αρριανό. 
Ο Μέγας Αλέξανδρος επέστρεψε άρον άρον από την Ινδία προς Βαβυλώνα γιατί στασίασε το κουρασμένο από τους πολέμους στράτευμά του και δεν ήθελε να προχωρήσει άλλο στα βάθη της Ασίας. 
Περνώντας από την έρημο της Γεδρωσίας, το στράτευμα άρχισε να αποδεκατίζεται από έλλειψη τροφής και νερού. Οι στρατιώτες μέσα στην έρημο κατάφεραν να βρουν ελάχιστο, το έβαλαν σε ένα κράνος και το πήγαν στον Αλέξανδρο. Αυτός αντί να το πιει το έχυσε στην έρημο.
Δεν μας κατέλαβε αρχαιοπληξία ούτε κάνουμε ατυχείς συγκρίσεις. Και πολύ περισσότερο...

Έστησε «καυγά» ο Ερντογάν, μεγαλώνει το χάσμα με Ισραήλ - Αίγυπτο

Άγριο καβγά με όλους τους γείτονες έστησε ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ και της Αιγύπτου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ απαντήθηκαν με σκληρό τρόπο από τις δύο χώρες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το χάσμα στις σχέσεις της Τουρκίας, με δύο από τους πιο στενούς συμμάχους της στην Ανατολική Μεσόγειο, πριν προκύψει ο «τυφώνας» Ερντογάν.

Στην «παράσταση» την οποία έδωσε στη Γενική Συνέλευση, ο κ. Ερντογάν παρουσίασε μια σειρά...

Περί έλλειψης προετοιμασίας στις συναντήσεις των Ελλήνων πρωθυπουργών με τον Τούρκο Πρόεδρο, με μια φωτογραφία.

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ τολμούν να μιλούν για προετοιμασία.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.
Αρκεί η σύγκριση της φωτογραφίας από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν με την αντίστοιχη του κ. Μητσοτάκη. 

Η εικόνα μιλάει από μόνη της».
Αυτή ήταν η σκληρή απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η ομάδα συνεργατών του Έλληνα πρωθυπουργού κρατά φακέλους και δείχνει έτοιμη για την συζήτηση, ενώ...

Ζακ Σιράκ: Το άλμπουμ μιας συναρπαστικής ζωής

chirac001-mesa

Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, πρωθυπουργός της Γαλλίας, δήμαρχος του Παρισίου οι σημαντικότεροι τίτλοι του ευρωπαϊστή πολιτικού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών 

- Τα κατορθώματά του, οι γκάφες του, οι φράσεις του που μένουν στην ιστορία και η αδυναμία του στις γυναίκες 

- Στο σκοτάδι το βράδυ ο Πύργος του Άιφελ ως φόρος τιμής

Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας για δώδεκα συνεχόμενα έτη, από το 1995 έως το 2007, δύο φορές πρωθυπουργός, τις περιόδους 1974-76 και 1986-1988 και δήμαρχος του Παρισίου από το 1977 μέχρι το 1995. Και σήμερα, ο Ζακ Σιράκ πέρασε στην ιστορία, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών...

Πόθεν έσχες: Οι «κροίσοι» του ΣΥΡΙΖΑ, τα ακίνητα της Κούνεβα και τα χρέη Κουντουρά - Κουίκ

tsakalotos-stathakis-ena

Παπαδημούλης, Τσακαλώτος, Σταθάκης τα πιο «βαριά» χαρτοφυλάκια μεταξύ των πρώην κυβερνώντων - Οι καταθέσεις Βαρουφάκη στην Ελβετία και το δάνειο Καμμένου από τη μαμά του

Δεκάδες ακίνητα, καταθέσεις που προκαλούν... ζάλη και χρέη εκατομμυρίων ευρώ ξεχωρίζουν από τα 2.695 πόθεν έσχες των πολιτικών που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και αφορούν στα οικονομικά έτη 2015, 2016 και 2017.
Για μια ακόμα φορά, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ως ζάπλουτοι, που δεν τους «ακούμπησε» η οικονομική κρίση...

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους επενδυτές από το Council on Foreign Relations

«Υπερβήκαμε τον λαϊκισμό, τώρα στηρίζουμε τις επενδύσεις» 

τόνισε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό
Σε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση για τη νέα εποχή που άρχισε στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του στο πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations στις 07.45 (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη.
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, την ανάκτηση της οικονομικής εμπιστοσύνης και την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος...

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΘΕΩΣΗ Μητσοτάκη από την Ομογένεια: «Το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας» (εικόνες & video)

Πολύ θερμή ήταν η υποδοχή των ομογενών στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Αστόρια για την πρώτη ανοιχτή ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού από το 2000 στην καρδιά του Ελληνισμού των Αμερικής.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το μικρό κορίτσι που κρατούσε στα χέρια της μια ανθοδέσμη την οποία έδωσε στον πρωθυπουργό.
Όταν, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε το μικρό κορίτσι «τι είναι η Ελλάδα;», εκείνο του απάντησε «είναι όμορφη»...

Αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούσαν την χώρα;

Tου Λέανδρου Ρακιντζή
Σήμερα στα ΜΜΕ κυριαρχεί η τηλεοπτική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδοπούλου: 
«το να πιέζει ένας Υπουργός έναν εισαγγελέα δεν είναι ποινικό αδίκημα». 
Σαφώς με τη παραπάνω απλή διατύπωση δεν υπάρχει τέτοιο ποινικό αδίκημα στον ισχύοντα τότε [2017] Ποινικό Κώδικα, αλλά βάση δικανικού συλλογισμού τα πραγματικά περιστατικά υπάγονται στον προσήκοντα κανόνα δικαίου. Για να διακριβωθεί εάν  υπάρχει και ποιο  τετελεσμένο ή εν αποπείρα  ποινικό αδίκημα. Και αν αποδειχθούν οι  πιέσεις  μπορεί να στοιχειοθετηθούν από τους...

Τώρα καταγγέλλουν και… τους εαυτούς τους

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ της «αναπάντεχης» ήττας. 

Αναπάντεχης γιατί άλλα τους έδειχναν οι δικές τους δημοσκοπήσεις. 
Ακόμη και φιλικές τους πέννες αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει η διάθεση και η τόλμη να προβούν σε μια διεξοδική ανίχνευση των αιτιών της ήττας και σε μια γενναία αυτοκριτική, καθώς η ήττα δεν ήλθε εξ ουρανού, αλλά πήγασε από τις δικές τους...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει το «success story» της Ευρωζώνης

Στο μομέντουμ που έχει αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, τονίζοντας ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα το «success story» της Ευρωζώνης. 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι συζήτησαν για το ζήτημα των προσφυγικών ροών. Τόνισε δε ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα για την τήρηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιό του για την προσέλκυση επενδύσεων και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας...

Τα συν και τα πλην της συνάντησης Κυρ. Μητσοτάκη - Τ. Ερντογάν

Η πρώτη συνάντηση των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν μπορεί να οδηγήσει σε άμεσες αλλαγές στο πεδίο των σχέσεων, εν τούτοις ήταν ικανοποιητική, δηλώνει o καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, Κώστας Υφαντής, προσθέτοντας ότι προκύπτουν ήδη συμπεράσματα. 
Στα θετικά της συνάντησης η συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και η συνεργασία για μείωση των προσφυγικών ροών. Παραμένουν όμως οι πάγιες θέσεις της Άγκυρας σε μια σειρά θεμάτων που δύσκολα αλλάζουν...

Τάκης Χαλάτσης: Δραμινοί που προβάλουν τον τόπο μας


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Δημήτρης Χαλάτσης, , τα οποία χαμογελούν, κοντινό πλάνοΔεν είναι η πρώτη φορά που γράφω για τον Τάκη Χαλάτση, Δραμινό, κάτοικο Αθηνών, ο οποίος με ένα τρόπο απλό, απέριττο, χωρίς ρεκλάμες και φολκλορικές φαμφάρες, καταθέτει ένα κομμάτι της ψυχής του, προσφορά στους συνανθρώπους, κάθε φορά που εμφανίζεται σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Το ακορντεόν, ο Τάκης και η Έφη, ένα τρίο αγαπημένο, δυο πρόσωπα συμπαθή, ευπροσήγορα, χαρακτήρες κρυστάλλινοι, αρκούν, ώστε με την παρουσία τους, τη μουσική και το τραγούδι, να σκορπίσουν χαρά, κέφι και να μεταβάλουν την ατμόσφαιρα μιας συντροφιάς, από την κατήφεια και την αδράνεια του καναπέ, σε πανηγύρι χαράς. Να ξεσηκώσουν τις καρδιές, να δώσουν κίνηση στο κορμί, στα πόδια, χαμόγελο στα χείλη, να σύρουν τον χορό της ξεγνοιασιάς, ν΄αρχίσει το γλέντι… και όσο κρατήσει…

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η Αριστερά και ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

Της Σώτης Τριανταφύλλου*

Αντί η αριστερά να εργάζεται στην κατεύθυνση της ειρήνευσης των χώρων που εξάγουν μετανάστες, της ανοικοδόμησης και της ανάπτυξης τους, εκμεταλλεύεται τις ‘’εισροές’’ για να κάνει επίδειξη καλοσύνης.

Εξάλλου, η λογική της είναι ‘’ worse is better’’: η επιδείνωση των συνθηκών ευνοεί τάχα τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό...

Έχει πάντα «δίκιο» ο πελάτης;


Της Τόνιας Τσιρογιάννη*
Χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις τις αξίες, με τις οποίες εκπαιδεύεις υπαλλήλους και συνεργάτες

Η επαφή με τον πελάτη αρκετές φορές μπορεί να σε οδηγήσει να αναρωτηθείς ποιος τελικά αποφασίζει;
Πόσο ελαστικός πρέπει να είσαι; 
Πιο συγκεκριμένα προτείνω να απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις:

Σφαγή Βούλγαρων και Σκοπιανών για τη «Μακεδονική ταυτότητα» της συμφωνίας των Πρεσπών

Μεγάλη διαμάχη μεταξύ Βουλγάρων και Σκοπιανών έχει προκαλέσει η διεκδίκηση της λεγόμενης «Μακεδονικής ταυτότητας» και του ιδεολογήματος του «μακεδονισμού» που χάρισε στους Σλάβους η συμφωνία των Πρεσπών. 

Η διαμάχη αυτή έρχεται να δικαιώσει πολύ γρήγορα όλους όσους αντιδρούσαν λέγοντας ότι κληροδότηση από την Ελλάδα, της «μακεδονικής ταυτότητας» στους Σκοπιανούς, ουσιαστικά παραχωρούσε τα πολιτιστικά...

ΗΠΑ: Έρευνα κατά Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης - Κατηγορίες για «προδοσία»

Επίσημη έρευνα με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το αν επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, ξεκινά στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.
«Ο πρόεδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δημοκρατική κ. Πελόζι...

Ισχυρισμοί σοκ της Ελένης Ράϊκου για την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου

Η Ελένη Ράικου, βάζει για πρώτη φορά στο «κάδρο» πρόσωπα του Τύπου τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της διαδραμάτισαν «ενδιάμεσους», προπαγανδιστικούς και όχι μόνο ρόλους που θυμίζουν άλλες εποχές.

Ισχυροποιώντας παράλληλα την φημολογία που «κυκλοφορούσε» στα δημοσιογραφικά γραφεία για το ρόλο που διαδραμάτιζαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα (δημοσιογράφοι και εκδότης) στο πολιτικό παιχνίδι που είχε στηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην...

Κόκκινη παντοδυναμία με την βούλα της ΝΔ

Αποτέλεσμα εικόνας για ιδεολογιαΥπάρχει μία μοναδική ευκαιρία για τον χώρο της κεντροδεξιάς να «διορθώσει» τις στρεβλώσεις του παρελθόντος που κατέστησαν την αριστερή ιδεολογία κυρίαρχη στην Ελλάδα. 
Αν ακόμη και τώρα και έπειτα από 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ η κεντροδεξιά δεν είναι σε θέση να περάσει στην αντεπίθεση και εξακολουθεί να ορίζεται από τα φοβικά της σύνδρομα, τότε ας ετοιμαζόμαστε για μια ακόμη εποχή κόκκινης παντοδυναμίας.
Το γεγονός ότι μόνο μία Ευρωβουλευτής της ΝΔ, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «τόλμησε» να πει «ναι» στο Ευρωκοινοβούλιο, στο ψήφισμα που καταδίκαζε τα εγκλήματα του ναζισμού και του κομμουνισμού, είναι χαρακτηριστικό για το τι ακριβώς μας συμβαίνει. 
Όλη η υπόλοιπη Ευρώπη καταδίκασε απερίφραστα τα μαύρα και κόκκινα...

Τέλος εποχής σύντροφοι συνδικαλιστές

Φυσικά θα εγένετο και αυτό:

απεργία της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στις ογδόντα μέρες της κυβέρνησης. 

Αφορμή το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και οι διατάξεις που περιλαμβάνονται και αφορούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στον τρόπο λήψης αποφάσεων για αυτές, στην καταγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και των εργοδοτών σε ένα μητρώο, ακόμη και στον περιορισμό της αφισορύπανσης.
Η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης φαίνεται να...

Ο (μουλωχτός) διαδηλωτής Ευκλείδης


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο (μουλωχτός) διαδηλωτής ΕυκλείδηςΤου Δημήτρη Καμπουράκη
Τους καμαρώσατε ως διαδηλωτές; 

Την Τασία Χριστοδουλοπούλου, την Αννέτα Καββαδία, αλλά κυρίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αυτοπροσώπως; 
Τον άνθρωπο που είχε επί τετραετία την τύχη της οικονομίας της χώρας στα χέρια του και που μετά από δυόμισι μόλις μήνες ξαναθυμήθηκε πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»
Νομίζω πως η χθεσινή του παρουσία εκεί, ήταν η πιο τρανή απόδειξη ότι είναι κορυφαίος χιουμορίστας.
Και σήκωνε που λέτε ο Ευκλείδης την γροθιά και βροντοφώναζε εναντίον του ανθρώπου που κάθεται στην δική του καρέκλα και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που άφησε ο ίδιος. Υποψιάζομαι...

Στα «οδοφράγματα» οι ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ

Η Αριστερά αγαπάει το δρόμο.

Και για το παραμικρό μέτρο κατεβαίνει να διαδηλώσει, νομίζοντας ότι συνεχίζει την κόκκινη γραμμή παλιών αγώνων, τότε που η παρουσία στον δρόμο είχε κόστος.

Δεν απαξιώνουμε τον δρόμο. Παραμένει η κυρίαρχη μορφή διεκδίκησης, η πιο πρόσφορη, εμβληματική και αποτελεσματική. Ενίοτε όμως ο δρόμος γίνεται καρικατούρα, όπως τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε μνημονιακά μέτρα και το τμήμα Εργατικής πολιτικής του κόμματος, καλούσε το λαό να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει ενάντια στα μέτρα που η δική του κυβέρνηση ψήφιζε και...

Το «comeback» της Ελλάδας στον επενδυτικό χάρτη

Μεγάλα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχήματα βάζουν και πάλι στο... ραντάρ τους την Ελλάδα δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται από την νέα κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενδεικτικό ότι χθες 30 πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι μετείχαν στην εκδήλωση της Goldman Sachs όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιό του για την ανάπτυξη, ενώ πληροφορίες κάνουν ήδη λόγο για νέες επιχειρηματικές κινήσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα ...

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ

Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ότι η Βουλή ξεκινά μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει και ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου...

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Αλβέρτος - Σαρλίν: Τριήμερo gala και ελληνική βραδιά με Ρέμο στο Πριγκιπάτο

345634

Το Μονακό ετοιμάζεται για ένα event ανενδοίαστης χλιδής με επισκέπτες που καλύπτουν όλο το φάσμα του jet set - Το show με τα mega yachts ακολουθούν δεξιώσεις με προσκλήσεις των 200.000 ευρώ

Τεράστιες υπερπολυτελείς θαλαμηγοί, φωταγωγημένοι δρόμοι με ολάνθιστα παρτέρια, επίσημα ενδύματα, πριγκιπικές τιάρες και παράσημα, κόκκινα χαλιά, πεντάστερα ξενοδοχεία και αστραφτερές θωρακισμένες λιμουζίνες θα συνθέτουν...

Κυρ. Μητσοτάκης σε Ζ. Ζάεφ: «Δεν θα υπέγραφα ποτέ τις Πρέσπες αλλά η Ελλάδα θα σεβαστεί τη Συμφωνία»

Υπεύθυνα με ειλικρίνεια και πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον από τον Κυριάκο..Σε αντίθεση με την πολιτική παντιέρα τον Τσίπρα που έδωσε τα πάντα για λίγο χρόνο εξουσίας!

Να τον χαίρεστε ζαιοι!

Πλέον η συμφωνία είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα ζητήματα της προστασίας των εμπορικών σημάτων
Ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις επαφές του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, συνάντησε σήμερα Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ζόραν Ζάεφ...

Η πιο κρίσιμη ημέρα συναντήσεων Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη: Με Τραμπ τα μεσάνυχτα και με 30 CEOs επιχειρήσεων το βράδυ

Με ένα νέο μπαράζ σημαντικών επαφών και συναντήσεων στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τετ α τετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και, κατά πάσα πιθανότατα, με τον Τούρκο πρόεδρο συνεχίζεται σήμερα Τρίτη ο πενθήμερος διπλωματικός μαραθώνιος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με τριπλή στόχευση:

Νέες καταθέσεις για τη σκευωρία Novartis στη Βουλή - Τι αποκάλυψε η Ράικου για τον «Ρασπούτιν»

Τον δρόμο προς τη Βουλή πήραν οι χθεσινές καταθέσεις της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να ενταχθούν στη δικογραφία για τη σκευωρία της Novartis.

Οι καταθέσεις των δύο χθεσινών μαρτύρων διαβιβάζονται στο Κοινοβούλιο, καθώς αναφέρθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά...

Ο Τραμπ επιλέγει Μητσοτάκη και όχι Ερντογάν;

Μερικές φορές στην πολιτική υπάρχουν «λεπτομέρειες» που κάνουν τη διαφορά. 
«Λεπτομέρειες» που με μια πρώτη ανάγνωση μπορεί να μην λένε πολλά, όμως κρύβουν ουσία, η οποία και έρχεται στη δημοσιότητα μήνες μετά.
Στην περίπτωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχει κάτι το περίεργο. 
Υπάρχουν όμως τρία στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν την σπουδαιότητα, κυρίως για τα όσα έρχονται, του συγκεκριμένου ραντεβού: ...

Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό από το φέσι της Thomas Cook;

Είτε 300 είτε 600 εκατομμύρια ευρώ, ο λογαριασμός από το κανόνι της Thomas Cook στον ξενοδοχειακό-τουριστικό κλάδο της Ελλάδας αναμένεται ότι θα είναι βαρύτατος.

Αρκετοί θεωρούν ότι ο κίνδυνος που δημιουργείται έχει συστηματικά χαρακτηριστικά καθώς τα φέσια εξαπλώνονται σε όλη την αλυσίδα ενός ζωτικού και πολυδιάστατου κλάδου της οικονομίας. Ξενοδοχεία, τουριστικοί πράκτορες, προμηθευτές, αεροπορικές εταιρείες κλπ, βρίσκονται εκτεθειμένοι από την Κρήτη και την Κω μέχρι την Κέρκυρα και τη Ρόδο.
Το ερώτημα είναι ποιοι και με ποιο τρόπο θα κληθούν να πληρώσουν τη ζημιά; ...

Η Μισέλ Ασημοκοπούλου διέσωσε την τιμή της ΝΔ στην Ευρωβουλή

Αποτέλεσμα εικόνας για Μισέλ Ασημακοπούλου

Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε στην ευρωβουλή ψήφισμα που καταδίκαζε τα εγκλήματα του ναζισμού και του κομμουνισμού. 

Το εν λόγω ψήφισμα δεν το κατέθεσαν περιθωριακά κόμματα του ευρωκοινοβουλίου, αλλά οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Λαϊκού κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών και των Πρασίνων, που ως γνωστόν συνεργάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, με την Αριστερά.
Έτσι...

Το «καψώνι» Τραμπ στον Ερντογάν


Αμηχανία στην Άγκυρα προκαλεί η απουσία του ονόματος του Ταγίπ Ερντογάν από την λίστα των συναντήσεων του Αμερικανού προέδρου Ντοναλντ Τράμπ με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Γ.Σ των Ηνωμένων Εθνών, μια συνάντηση στην οποία είχε επενδύσει πολιτικά ο τούρκος ηγέτης ελπίζοντας ότι η «προσωπική χημεία» με τον Αμερικανό πρόεδρο θα οδηγούσε στην υπέρβαση των προβλημάτων που έχουν οδηγήσει στα όρια τους τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Η μη ανακοίνωση της συνάντησης από...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας συνδέεται με την «πράσινη» ανάπτυξη

Κεντρική συνιστώσα των πολιτικών της νέας Κυβέρνησης στην Ελλάδα αποτελεί η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ανέπτυξε την πρόταση για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς, δεσμευόμενος ουσιαστικά για τη σύνδεση του οικονομικού μέλλοντος της χώρας με την «πράσινη» ανάπτυξη. Παράλληλα ανακοίνωσε...

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Κατοχυρώστε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας (Photos)

Mε το πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαΐκή Ένωση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.
Ακόμα, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν δύο διαβήματα στα Σκόπια για τη Συμφωνία

Τον μεγάλο αριθμό των παραβιάσεων σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκάλυψε στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια απάντησής του με τον Κυριάκο Βελόπουλο.
«Όντως τα προβλήματα αυτής της κακής συμφωνίας τώρα φαίνονται που προσπαθούμε να εφαρμοστεί. Βλέπουμε καθημερινά, εσείς βρήκατε 80 παραβιάσεις, εμείς στο ΥΠΕΞ μαζεύουμε καθημερινά πολύ περισσότερα», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης αποτυπώνοντας την αδυναμία των γειτόνων να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα...

Έκαψε τον «Ρασπούτιν» η Ράικου - Προσκόμισε στοιχεία «φωτιά» κατά Παπαγγελόπουλου

Σε καταγγελίες για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της, όσο ήταν επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς προέβη η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταθέτοντας σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελική λειτουργός που είχε παραιτηθεί από τη θέση της, όταν χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλοντας τότε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της από τον λεγόμενο «Ρασπούτιν»...

Πτώχευσε η Thomas Cook - 600.000 τουρίστες «εγκλωβισμένοι» - Ανησυχίες στον τουριστικό κλάδο

Πτώχευση κήρυξε τα ξημερώματα της Δευτέρας, το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο (ιδρύθηκε το 1841), Thomas Cook, καθώς απέτυχε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, ανακοινώνοντας ότι οδεύει σε «άμεση εκκαθάριση».

Η εταιρεία, που βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στο χείλος του γκρεμού, ανέφερε ότι «παρά τις σημαντικές προσπάθειες»...

Ο Ευκλείδης, ο Καψώχας και η αυτοκριτική

Καταλάβατε τώρα γιατί οι Συριζαίοι αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να κάνουν συζήτηση για τα αίτια της ήττας τους; 

Μια κουβεντούλα της πλάκας είπε ο Τσακαλώτος για μια παρανυχίδα της πολιτικής τους που ήταν η ΕΡΤ κι έγινε της κακομοίρας στο εσωτερικό τους. 
Μαλλιοτραβήχτηκαν, αλληλοβρίστηκαν, γέμισαν το διαδίκτυο με υπονοούμενα και συγκαλυμμένες αλληλοκατηγορίες. Φανταστείτε δηλαδή να καταπιάνονταν και με τα σοβαρά.
Τελικά ο Πολάκης αποδείχτηκε πιο σοφός απ’ όλους τους...

Ψυχρoπολεμικές κατάστασεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν Οκτώβρης του 1949 όταν ο Νίκος Ζαχαριάδης δήλωσε από το Βουκουρέστι «βάζουμε το όπλο παρά πόδα». 

Είναι 70 χρόνια μετά που ο Παύλος Πολάκης γράφει στο αγαπημένο του Facebook, «Η επόμενη φορά θα είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ…». 
Στην ίδια ανάρτηση κάνει λόγο για τον «εχθρό» που «είναι απέναντι και καραδοκεί, και ο λαός περιμένει και απαιτεί να αναμετρηθούμε με αυτόν!!!».
Σε μια ανάρτηση τόσα σημαινόμενα. Οι απέναντι δεν είναι πολιτικοί αντίπαλοι...

Eμφυλιοπολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν μαχαίρια για την ΕΡΤ, υπόγειες συγκρούσεις στην Κουμουνδούρου

Η κατάσταση που επικρατούσε στην κρατική τηλεόραση την εποχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μείζον θέμα στην αξιωματική αντιπολίτευση και ουσιαστικά αποτελεί το φόντο για να βγουν στο φως οι υπόγειες συγκρούσεις των «φατριών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πολύ κακή εικόνα τις τελευταίες ημέρες κυρίως λόγω της ΕΡΤ αλλά και από μια σειρά άλλων θεμάτων που αναδεικνύουν τις εσωτερικές διεργασίες οι οποίες είναι...