Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση: Κυριαρχία ΝΔ, στο 16,5% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ (κάρτα+βίντεο)

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου, όπως το κατέγραψε η έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα», βρίσκεται στο 39,5%, αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που είχε στην προεκλογική περίοδο (33,5%)...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Καταθέσεις: Όλα τα αντίδοτα στα «μηδενικά επιτόκια»

Το περιβάλλον των “μηδενικών επιτοκίων” μπορεί να φέρνει χαμόγελα σε πλείστες διεργασίες της οικονομίας, διαμορφώνει όμως ανησυχία στους καταθέτες και τους συντηρητικούς επενδυτές. 

Και ο λόγος δεν είναι άλλοι από την μείωση των επιτοκίων, ιδιαίτερα στις προθεσμιακές καταθέσεις που πλέον πέφτουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ελαχιστοποιώντας αντίστοιχα και τις αποδόσεις. 
Παρ' όλα αυτά, οι ίδιες οι τράπεζες δίνουν και το ...αντίδοτο. ...

Τα τρία μονοπάτια κατά των ψευδών ειδήσεων


g_ele_c02--2Ο πόλεμος απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις γίνεται πιο πολύπλοκος, τόσο λόγω των τρομακτικών εξελίξεων στην τεχνολογία που διαμορφώνει την επικοινωνία όσο και λόγω του κινδύνου ενός ολισθηρού κατήφορου, μέσω του οποίου η καταπολέμηση της προπαγάνδας καταλήγει σε ένα καθεστώς λογοκρισίας.
Η υπόθεση του παραπλανητικού βιογραφικού της Ελένης Αντωνιάδου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για μια υπόθεση παραπληροφόρησης με πολλούς ενόχους. Κυρίως στο ενημερωτικό οικοσύστημα...

Το… επαναστατικό κοντέινερ, η ΕΡΤ και τα μανιφέστα Ευκλείδη-Ρένας

Πριν γίνουν κυβέρνηση είχαν ενιαίο λόγο. 
Συνεκτικό στοιχείο η ρητορική κατά του μνημονίου, και όλη η υπερφίαλη ανέξοδη πολιτική φιλολογία, που μπορεί να μην είχε επαφή με την πραγματικότητα, αλλά ελάχιστα απασχολούσε την αγανακτισμένη Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια της θητείας τους τα ψήφιζαν όλα με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και αποτέλεσαν το πιο υποτακτικό πολιτικό σώμα της μεταπολίτευσης. Κακώς ή κακώς οι βουλευτές του ΓΑΠ παραιτούνταν ένας – ένας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες σε «ζωντανή σύνδεση», ενώ οι του Σαμαρά απειλούσαν να το κάνουν Κούγκι...

Η Τουρκία εξοργίστηκε από την... ανυπακοή της ΕΝΙ και της ΤΟΤΑL

Η Τουρκία εξοργίστηκε από την ανυπακοή της ΕΝΙ και της ΤΟΤΑL σχετικά με τις επικείμενες έρευνες στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ και για αυτό εκτοξεύει απειλές
δηλώνει ο καθηγητής, Άγγελος Συρίγος
Τονίζοντας πως επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω των απειλών που εκτοξεύει προειδοποιεί ότι σε κάθε περίπτωση «οφείλουμε να προσέχουμε».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Τουρκία βλέπει πλέον ότι ο καιρός περνά οι εξελίξεις τρέχουν και αυτή δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό της δημιουργεί σημαντικό...

Τι πρέπει να γίνει με την Συμφωνία των Πρεσπών, πριν είναι αργά...

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη, δεσμεύει την Ελλάδα και μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να εγκλωβίσει την χώρα καθώς η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας και το κουτσουρεμένο erga omnes τουλάχιστον στα επίσημα έγγραφα θα ολοκληρωθεί μόλις ολοκληρωθεί και η ευρωπαϊκή πορεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο απώτερο μέλλον..

Οι συνέπειες της χαλαρότητας που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι τώρα εμφανείς καθώς πολλά ζητήματα που έπρεπε να είχαν τεθεί ως προϋπόθεση για την υπογραφή της Συμφωνίας παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες…

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Θίχτηκε η Ακριβοπούλου με τις θέσεις Τσακαλώτου για την «συριζαϊκή» ΕΡΤ - Καρφιά μέσω facebook



Σφαγή Ακριβοπούλου- Τσακαλώτου για την ΕΡΤΦωτιές άναψε η κριτική που άσκησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ, με την Κατερίνα Ακριβοπούλου να υπερασπίζεται την «αριστερή φωνή» στην κρατική τηλεόραση και να αφήνει αιχμές για...ανεξήγητη ασυλία του πρώην υπουργού Οικονομικών από τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Όλα ξεκίνησαν από την κριτική που έκανε ο κ. Τσακαλώτος στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της πολυφωνίας στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι...

Ομιλία-παρέμβαση από Καραμανλή!

Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στις 27 Οκτωβρίου θα τοποθετηθεί για τις Πρέσπες και το σύνολο των εθνικών θεμάτων

Ομιλία-παρέμβαση ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις 27 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής θα είναι κεντρικός ομιλητής της σχετικής εκδήλωσης.
Αν και ο κ. Καραμανλής είναι μέλος της...

Οι πρόσφυγες, οι ΜΚΟ και το βασίλειο της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας

Το έχουμε καταλάβει ότι έχουμε εγκλωβιστεί. 
Δεν είμαστε μια «αποθήκη ψυχών» όπως με ποιητική θεατρικότητα αυτοχαρακτηριζόμαστε. 
Είμαστε μια ανθρωποπαγίδα στην οποία εγκλωβίζονται πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και μεις οι γηγενείς. 
Και εγκλωβιστήκαμε όταν ο πλέριος ανθρωπισμός του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα για να στείλει στη Μέρκελ ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που χρειαζόταν η γερμανική βιομηχανία.
Τώρα ο αρμόδιος για τη Μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος μας ενημέρωσε ότι...

Μια προσωπική ιστορία που δείχνει πολλά

Ιωάννης ΚωτσιόπουλοςΈτυχε να κάτσω ακριβώς δίπλα του σε μια εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης. 
Χαιρετηθήκαμε τυπικά, αυτός με ήξερε προφανώς από την τηλεόραση, εγώ ομολογώ πως ντράπηκα να τον ρωτήσω ποιος είναι. Κάτι μου θύμιζε αδιόρατα, αλλά ως εκεί. 
Μόνο όταν ξεκίνησε η εκδήλωση και άκουσα «παρακαλώ τον γενικό γραμματέα υγείας να απευθύνει χαιρετισμό» κατάλαβα ποιος καθόταν δίπλα μου.
Όταν επέστρεψε στην θέση του, ψιθυριστά διότι υπήρχαν ομιλητές στο μικρόφωνο, τον ρώτησα γιατί δεν έχουν περιλάβει ένα συγκεκριμένο σκεύασμα στο πρόγραμμα που θα στέλνει τα φάρμακα των καρκινοπαθών στα φαρμακεία ή στα νοσοκομεία, δίνοντας τέλος στην φρικτή τους ταλαιπωρία...

Ο τσιλιαδόρος και ο κλέφτης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο τσιλιαδόρος και ο ÎºÎ»Î­Ï†Ï„Î·Ï‚Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής Κωνσταντινέας, δήλωσε πως 
«το να κάνεις προκαταρκτική μόνον για τον Παπαγγελόπουλο είναι σαν να φταίει ο τσιλιαδόρος και όχι ο κλέφτης.»
Δηλαδή, ο πρώην βουλευτής υπονοεί με σαφήνεια πως ο Παπαγγελόπουλος (τσιλιαδόρος) είχε θέσει τις δραστηριότητες του στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών του Α. Τσίπρα (κλέφτης). 
Αυτή είναι μια σκέψη που την έκανε η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ασπάζονται την θεωρία της σκευωρίας...

Νέα δημοσκόπηση: Στο 13,5% η διαφορά Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ - Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Novartis είναι σκευωρία (κάρτες)

Προβάδισμα 13,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 39,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 6%, τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 4,5%, πέμπτο το ΜέΡΑ25 με 4% και έκτο η Ελληνική Λύση με 3%, ενώ ένα 5,5% δηλώνει άλλο κόμμα...

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν είναι τυχαίο ότι γεμίσαμε τσαρλατάνους

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, κύριε Πρόεδρε, που εμφανίζονται ως επαΐοντες. Γνώστες των μυστικών του Σύμπαντος, των πιο σκοτεινών μυστικών του κόσμου μας, του τρόπου της λειτουργίας των αγορών, της κοινωνίας, του ανθρώπινου εγκεφάλου, των πάντων όλων. 
Οι άνθρωποι αυτοί παρεισφρέουν συνήθως σε αυλές βασιλιάδων και αρχόντων βασιζόμενοι στην ημιμάθεια ή στην άγνοια. 
Αλλά εσείς δεν κινδυνεύετε από δαύτους. Δεν σας θέλγουν οι γυαλιστερές χάντρες των γητευτών των αφελών.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αγόρασε» τις θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη. Και ο Ρασπούτιν διείσδυσε στην αυλή των τσάρων, εκμεταλλευόμενος τη δεισιδαιμονία και τον φόβο των ανθρώπων για το άγνωστο. Ομοίως και ο Γιάνης Βαρουφάκης βρήκε παράθυρο ευκαιρίας στην άγνοια του Αλέξη Τσίπρα...

Financial Times: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα

Για ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη κάνουν λόγο σε άρθρο τους οι Financial Times, επισημαίνοντας τη μείωση φορολογίας για τις επιχειρήσεις και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

«Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Συνεχίζοντας, ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας σημειώνει την ύπαρξη λόγων για...

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στα κτίρια της Αχαρνών: Μαχαίρια, όπλα, σφαίρες - Σύρος είχε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης


Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση των καταλήψεων σε κτίρια της Αχαρνών

Μπροστά σε αποκαλύψεις βρέθηκαν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ελέγξουν περαιτέρω τα χαρτιά των αλλοδαπών που είχαν καταλάβει το κτίριο της οδού Αχαρνών.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που ελέγχθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ήταν και ένας Σύρος για τον οποίο - όπως αποκαλύφθηκε - εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης.

Η επιχείρηση της αστυνομίας - Βρέθηκαν και πιστόλια...

Η «οργή» της Κουμουνδούρου ή για να σας δούμε τώρα μάγκες

Αποτέλεσμα εικόνας για ÎºÎ¿Ï…Î¼Î¿Ï…Î½Î´Î¿Ï…ÏÎ¿Ï…Η άποψη του Κυριάκου «εγώ δεν στέλνω τους πολιτικούς μου αντιπάλους στα δικαστήρια, τους κρίνει ο λαός και η ιστορία», δεν είναι παρά μια άλλη εκδοχή της παλιότερης ρήσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ο πρωθυπουργός που έκλεψε, δεν πάει φυλακή αλλά στο σπίτι του»
Στην Κουμουνδούρου βέβαια τα ήθελαν αλλιώς, όμως τώρα άλλος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτός υπαγορεύει τα κυρίαρχα πολιτικά διλήμματα.
Η «οργή» που ξεχειλίζει από τις Συριζαϊκές γραμμές για την αναμενόμενη παραπομπή του Παπαγγελόπουλου δίχως παράλληλη παραπομπή Τσίπρα, είναι μεν κατανοητή αλλά δεν παύει να είναι αστεία. Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα παρακαλά να σταλεί ο αρχηγός του σε προανακριτική...

Πιασμένοι στη δαγκάνα του Παπαγγελόπουλου

Στον ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά δείχνουν ξαφνιασμένοι από τις κινήσεις Μητσοτάκη, για τις οποίες δεν έχουν προετοιμάσει ενιαία στάση.
Περίμεναν να παραπεμφθεί και ο Αλέξης σε Προανακριτική, έτσι θα βρίσκονταν στη θέση θυματοποίησης όπου έχουν εσαεί τοποθετήσει τον εαυτό τους: των αριστερών που αενάως διώκονται από τους κακούς της φύσει αντιλαϊκής Δεξιάς.
Ήταν ο μόνος ρόλος για τον οποίο είναι ιστορικά προετοιμασμένο. Εθισμένοι με την κουλτούρα της ήττας και εξοπλισμένοι με τα πολιτικά επιχειρήματα του παράπονου και της καταγγελίας. Γι΄ αυτό, με τη μη παραπομπή του Αλέξη βρέθηκαν εκτός κλίματος και εκφράζουν...

Η «παγίδα» Μητσοτάκη σε Τσίπρα μέσω Παπαγγελόπουλου

Στην πολιτική υπάρχουν επιλογές, των οποίων τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε μερικά 24ωρα, ενώ υπάρχουν και επιλογές που για να αποδώσουν πολιτικά απαιτείται να περάσει ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι κινήσεις που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία είναι περισσότερο αποδοτικές από αυτές της πρώτης.
Μία τέτοιου είδους επιλογή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του να διαχωρίσει την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από αυτήν του τέως...

Έχουν οι πρωθυπουργοί ποινική ασυλία;

Αποτέλεσμα εικόνας για Έχουν οι πρωθυπουργοί ποινική ασυλία;Ο πρωθυπουργός φέρεται πως δήλωσε σε συνεργάτες του 
«εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Τους πρωθυπουργούς τους κρίνουν οι πολίτες στις κάλπες».
Αν αληθεύει αυτή η δήλωση είναι προδήλως αντιθεσμική. Οι πρωθυπουργοί δεν αποτελούν μιαν ειδική κατηγορία πολιτών που βρίσκονται υπεράνω του νόμου.
Ούτε η κάλπη αποτελεί το καθαρτήριο ποινικών αδικημάτων πρωθυπουργών...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΕΒ: Ποια επαγγέλματα έχουν προοπτικές πλήρους απασχόλησης

Έντεκα επαγγέλματα με προοπτικές πλήρους απασχόλησης, καθώς το υπάρχον εργατικό δυναμικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων προκύπτουν από έρευνα του ΣΕΒ που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
Στα επαγγέλματα αυτά απασχολούνται περισσότεροι από 240.000 εργαζόμενοι, το σύνολο σχεδόν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ από την έρευνα σε επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ προκύπτει ότι:

Μην ησυχάζετε, παραμένει επικίνδυνος

O Τσίπρας ήθελε τον Βαρουφάκη για «χρήσιμο ηλίθιο» | in.gr
Αντί να χλευάζουμε όλοι μαζί τον Τσίπρα για την ασχετοσύνη που καταδεικνύει η δήλωση του ότι «οι αυξήσεις των μισθών είναι που δημιουργούν την ανάπτυξη», καλύτερο θα ήταν να ρωτήσουμε καμιά δεκαριά ανθρώπους της διπλανής πόρτας πως την βλέπουν. Κι όταν ακούσουμε από τους οκτώ ότι «δίκιο έχει ο Αλέξης», τότε να κάτσουμε σε μια γωνιά και να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε.
Διότι ο απλός κοσμάκης δεν έχει ιδέα για τις διαφορές της ενεργούς ζήτησης του Κέυνς σε μια κλειστή οικονομία από τους νόμους της...

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε λάβει τις αποφάσεις του πριν τις εκλογές

Όποιος περίμενε κάτι το διαφορετικό, προφανώς και δεν γνώριζε τον τρόπο σκέψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όποιος θεωρούσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προτιμούσε την εύκολη λύση του πολιτικού εντυπωσιασμού και της πιθανότητας να τον κατηγορήσουν για ρεβανσιστή, προφανώς και αγνοούσε το πώς λειτουργεί ο πρωθυπουργός. 
Η απόφασή του να εισηγηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του...

Γιατί τόση ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ;

Βαθιά ταραχή έχει εξαπλωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Novartis. 

Γι' αυτό και χθες εξέδωσαν ένα φαινομενικά προκλητικότατο –και κατ' ουσίαν παρακλητικό- non paper.
Η προκλητικότητα συνίσταται στις λέξεις και στο ύφος. Κάνουν λόγο για «φαρσοκωμωδία και απόπειρα να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης» 
(απορία: Αφού βρίσκεται σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, πώς ξέρουν ποιοι το διέπραξαν;)...

Σοκ από CBS: Διακινητής από την Ελλάδα στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη

Αμερικανίδα ρεπόρτερ εμφανίστηκε ως σύζυγος μαχητή του ISIS και με κρυφή κάμερα κατέγραψε τη συνομιλία-ντοκουμέντο.

Ρεπορτάζ του CBS ανέφερε πως διακινητής από την Ελλάδα στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη! 
Στο βίντεο φαίνεται η ρεπόρτερ να συνομιλεί με τον διακινητή προσφύγων, ο οποίος της περιγράφει πώς φυγαδεύει μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων σε...

Νέα δημοσκόπηση: Στις 14,5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 14,5 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του STAR η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 4,8%, το ΜέΡΑ 25 4,3%, η Ελληνική Λύση 3,1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%...

Γιατί δεν θα κάνει «ήρωα» τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην σκευωρία Novartis, θα εισηγηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη. Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις Εκλογές», αναφέρουν...

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εγώ, τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

Την πρόθεσή του να μην μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία προανακριτικών επιτροπών επιβεβαιώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ως προς το σκέλος της υπόθεσης Νοvartis και της δικογραφίας που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες ότι «οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στη συνείδηση των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας». 
«Εγώ, τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια» φέρεται να είναι...

Απλά μαθήματα Οικονομίας για Συριζαίους και μη

Σχετική εικόνα
Το Σαββατοκύριακο ακούσαμε απίθανα πράγματα τόσο από τον τέως πρωθυπουργό όσο και από την κυρία Αχτσιόγλου.
Ο Α. Τσίπρας μετέτρεψε μιαν αυτονόητη διαπίστωση σε καταγγελία. 
Κατήγγειλε, πως οι επενδυτές του Ελληνικού θα δανειοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα. Προφανώς, αγνοεί πως όλες οι επενδύσεις τυγχάνουν τραπεζικής χρηματοδότησης.
Μάλιστα, θα είναι ευτύχημα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αν οι επενδυτές, που είναι παγκόσμιοι παίκτες, δεν δανειοδοτηθούν από...

Novartis: Ο λάκκος που έσκαψαν έμεινε ανοιχτός

Η δικογραφία για τη Novartis βρίσκεται πλέον στη Βουλή. 

Ο τροχός ξεκίνησε να κυλάει, και έστω αν κυλήσει αργά στην αρχή, δεν υπάρχει κανένας μοχλός να τον σταματήσει. 
Το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» θα διερευνηθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, υπό την άγρυπνη παρατήρηση των κομμάτων, των ΜΜΕ, αλλά και των social media.
Ήδη την τακτική των μηνύσεων του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ακολούθησε ο Αντ. Λοβέρδος κατά εισαγγελέων για...

Ο «ζήτουλας» σκύλος, αλλά με στιλ, έχει τρελάνει το διαδίκτυο

ΣκύλοςΕρμηνεία για πολλά Όσκαρ

Τι συμβαίνει όταν το «αφεντικό» τρώει υπό το άγρυπνο βλέμμα του «ζήτουλα» σκύλου; Απολαυστικό βίντεο.
Το «αφεντικό» τρώει υπό το άγρυπνο βλέμμα του «ζήτουλα» σκύλου. Ένας σκύλος, όμως, με εγωισμό που δεν θα ρίξει τη μούρη του για ένα κομμάτι… φαΐ. Το βίντεο που ανέβηκε στο Facebook έχει γίνει το viral των τελευταίων δύο ημερών και η ερμηνεία του σκύλου αξίζει πολλά Όσκαρ.
Απολαύστε τον:

Πτώματα σκύλων γέμισε το Σκλήθρο Φλώρινας

Πτώματα σκύλων γέμισε το Σκλήθρο Φλώρινας
Νεκρά σκυλιά στη Φλώρινα © Αρκτούρος

Απίστευτης έκτασης μαζική δηλητηρίαση

Στο Σκλήθρο Φλώρινας, μέσα σε λίγες μέρες όπως διαπιστώθηκε από τον «Αρκτούρο», βρέθηκαν νεκρά 20 σκυλιά από δηλητηριασμένα δολώματα.
Πτώματα σκύλων από δηλητηριασμένα δολώματα γέμισε ένα ολόκληρο χωριό στον νομό Φλώρινας, σε μια απίστευτης έκτασης μαζική δηλητηρίαση ζώων. Πρόκειται για το Σκλήθρο Φλώρινας, όπου, όπως διαπιστώθηκε από τον «Αρκτούρο», μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν νεκρά 20 σκυλιά, τα περισσότερα κτηνοτρόφων...

Η Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ και το pasokification του Ευκλείδη

Βαβέλ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι ομάδες προσπαθούν να επιδράσουν στην πορεία που θα πάρει το κόμμα στην εποχή της ήττας, εάν δηλαδή θα προσεγγίσει το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ή θα παραμείνει ιδεολογικά ανόθευτο, στην ριζοσπαστική Αριστερά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φερόμενος και ως άτυπος ηγέτης της τάσης των «53», σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα ήταν αφελής ή ανιστόρητος εάν δεν φοβόταν «τη μόλυνση από την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ»...

Ποτέ ξανά τέτοιον πρωθυπουργό

Ποτέ ξανά τέτοιον πρωθυπουργό
Σάντσεθ - Τσίπρας

Οι ιδεοληψίες έχουν οξυνθεί στη δεκαετή μας κρίση και θέλουν πολύ κόπο για να λειανθούν

Μια κυβέρνηση που δεν διαχειρίστηκε ούτε τα βασικά του αριστερού DNA, κατάφερε να εγκλωβίσει τόσους ψηφοφόρους στο μύθο της
Κι όμως, ο Τσίπρας έκανε τη ρελάνς. Απογοητεύοντας πολλούς που ήλπιζαν στην ξεκάθαρη καταδίκη του λαϊκισμού του, κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων, που για διάφορους λόγους επιμένουν να τον θεωρούν προστάτη τους, απέναντι σε αυτό που φοβούνται ή καταδικάζουν...

Η λεπτομέρεια που κάνει τη... διαφορά στο τετ α τετ Μητσοτάκη - Τραμπ

Το ότι θα συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ, το γνωρίζαμε λίγο πολύ εδώ και περίπου 20 μέρες. 
Ήδη από τα τέλη Αυγούστου είχαμε επισημάνει την σοβαρή πιθανότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Τελικά, όπως όλα δείχνουν, οι δύο άντρες θα τα πουν από κοντά στις 24 Σεπτεμβρίου, χωρίς ακόμα να...

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ - Τι αναμένεται να συζητήσουν

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το Κυπριακό και...

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Καταπιστευτικός λογαριασμός: Θα μας τρελάνει τελείως ο Αλέξης

Του Δημήτρη Καμπουράκη
Εγώ λοιπόν από αύριο θα πάρω έναν-έναν τους καθηγητές μου στην ΑΣΟΕΕ και θα τους βρίσω για τα οικονομικά που μου δίδαξαν. 
Επίσης θα σκίσω τα παλιά βιβλία της μακροοικονομίας που έχω στο ντουλάπι και θα τα πετάξω στον κάδο της ανακύκλωσης να τα κάνει χαρτί περιτυλίγματος ο Μπακογιάννης. Διότι μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Αλέξης για τον «καταπιστευτικό» λογαριασμό που μειώνει δια μαγείας το πλεόνασμα, ντρέπομαι να λέω ότι σπούδασα οικονομικά...

Νέο στυλ, τα ίδια ψέμματα

Φύσιν φυγείν αδύνατον. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην συνέντευξή του στη ΔΕΘ, όπως και στην ομιλία του, προσπάθησε να αποβάλει το γνωστό καταγγελτικό και οργίλο ύφος του. Όμως αντί να δείξει ήπιος και υπεύθυνος, έγινε βαρετός. Δεν είναι γι αυτά!
Ωστόσο δεν απέστη του συνήθους Αλέξη που ξέραμε, ο οποίος δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα (για να το πούμε κομψά), και την πλασάρει σαν αναμφισβήτητη αλήθεια. Όπως ας πούμε ότι η κυβέρνησή του με πρόταση προς την Κομισιόν, πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων, με δέσμευση σε...

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Τα 12 σημεία «κλειδιά»

Ενεργοποιείται σήμερα και ώρα 12:00 η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Προγράμματος. Εκεί παρέχονται αναλυτικές Οδηγίες για...

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Σα να μη μίλησε...

Την υπεράσπισή του τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε εσωκομματικό προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, από ό,τι διεφάνη στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Σε θεσμικό επίπεδο αδιόρατα μεν, άφησε την εντύπωση ότι είναι αμέτοχος και αθώος των παρανομιών που ενδεχομένως αποκαλυφθούν από την υπόθεση Νοβάρτις. Γι’ αυτό και στην «αυτοκριτική» της κυβερνητικής του θητείας έσπευσε να προκαταλάβει εντυπώσεις. Μεταξύ άλλων είπε ότι δεν έσπασαν τα κέντρα εξουσίας και τα παραδικαστικά κυκλώματα. Οπότε, νίπτοντας χείρας δίκην Ποντίου Πιλάτου, τα παραδικαστικά κυκλώματα υπήρχαν, τα βρήκε, δεν τα...

Τέρμα οι δικαιολογίες, μιλάμε για έγκλημα - Με αφορμή την επίθεση σκύλου και τον θάνατο βρέφους στα Γλυκά Νερά: ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ


Δεν το χωράει ανθρώπινος νους – Άλλο ένα βρέφος – ηλικίας τριών μηνών – βρήκε φριχτό θάνατο όταν την Πέμπτη 12/09/2019 δέχθηκε επίθεση από σκύλο μέσα στο σπίτι του.

Ως πότε τέτοια περιστατικά θα «περνάνε» έτσι απλά, χωρίς επιτέλους να αποδίδεται δικαιοσύνη και χωρίς να μπαίνει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο που θα διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες ώστε ποτέ ξανά να μην κινδυνέψει κανένα παιδί, αλλά ούτε και ενήλικας από τα σκυλιά, αδέσποτα ή μη και την ανευθυνότητα – εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών τους, που...

Οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ψάξιμο… και μάλιστα επισταμένως

Ένα ανατριχιαστικό όσο και αποκαλυπτικό κείμενο υπογράφει ο Μανώλης Αυγερινός παραθέτοντας τους αριθμούς που μπορεί να είναι βαρετοί στην ανάγνωση αλλά αποκαλυπτικοί για το πως ο Σύριζα εξασφάλισε το 31%!
Ερωτηματικά προκαλεί η άνοδος ειδικά στη Μακεδονία, όπου είναι εξόχως θεαματική, λες και δεν υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών.
Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;) πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές...

Τολμά και μιλά ο πρωθυπουργός του μουσαμά

Ο τέως πρωθυπουργός προσερχόμενος στην συνάντηση που είχε με τον τέως δήμαρχο, στην Θεσσαλονίκη, είπε αστειευόμενος: «ήρθα με το μετρό γι΄αυτό άργησα».

Εννοείται, πως αν χρησιμοποιούσε τις αστικές συγκοινωνίες του Στ. Παππά δεν θα έφτανε ποτέ στο ραντεβού.
Συγχρόνως, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε μεγάλο πανό με το σύνθημα «η πολιτιστική κληρονομιά δεν παραδίδεται στους εργολάβους».
Είναι γεγονός πως αυτά που ζούμε στην Θεσσαλονίκη εδώ και δύο ημέρες χαρακτηρίζονται από το ψέμα, την υποκρισία και την επιθετικότητα.
Ζούμε έναν Τσίπρα του 2014...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Είναι προφανές ότι η επιλογή της δικαιοσύνης να στείλει την δικογραφία στη Βουλή, για τις καταγγελίες περί πολιτικών παρεμβάσεων στην υπόθεση Novartis, μετά από τις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου , οι οποίοι κατονόμασαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βάζει “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Το τι τελικώς θα συμβεί αυτό θα αποφασιστεί εντός της Βουλής μέσα από τις απαραίτητες...