Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Με ποντιακή λύρα και χειροκροτήματα το "ύστατο χαίρε" στον Γιώργο Ποζίδη (Φωτο & Video)

Σε κλίμα συγκίνησης και υπό τους ήχους ποντιακής λύρας αλλά και χειροκροτήματα συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν τον ολυμπιονίκη και επιχειρηματία, Γιώργο Ποζίδη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 63 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον "γίγαντα", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή...

Τρεις γυναίκες στο τιμόνι της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας -Σε Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ


Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Ούρσουλα Βον Ντερ Λάιεν και Κριστίν Λαγκάρντ σε επιτελικές θέσεις σε ΕΕ και Î”ÎÎ¤Η πρόταση των ηγετών της ΕΕ, της Βουλγάρας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για το τιμόνι του ΔΝΤ, έρχεται να συμπληρώσει την ανάδειξη γυναικών σε επιτελικές θέσεις σε Ευρώπη και παγκόσμια οικονομία.
Η Ευρώπη δυσκολεύτηκε να πάρει απόφαση, όμως τελικά ανέδειξε την υποψήφιά της, η οποία εκτός απροόπτου θα είναι και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μια θέση που παραδοσιακά κατέχει Ευρωπαίος. Για πρώτη φορά ωστόσο, στο τιμόνι του ΔΝΤ θα δούμε μια εκπρόσωπο του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ, εκτός βέβαια από το γεγονός πως η νέα διευθύντρια...

Πού μπορεί να οδηγήσει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας;

Πού μπορεί να οδηγήσει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας; Δεν πρόλαβαν οι αγορές να απορροφήσουν την είδηση για τη μείωση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης, που οδήγησαν σε μαζικές πωλήσεις, ήρθε και η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα για να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες την Κίνα, ότι σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές νέων κατηγοριών προϊόντων, αξίας 300 δισ. δολάρια ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο. 
Το γεγονός αυτό από μόνο του, διέψευσε κάθε προσδοκία για...

Το σταυροδρόμι του Αλ. Τσίπρα

Το σταυροδρόμι του Αλ. Τσίπρα Ο Αλ. Τσίπρας, το πιο πιθανό είναι να ξεκουράζεται, μετά το εξαντλητικό πρώτο εξάμηνο του 2019. Τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, τέσσερις ήττες και είναι λογικό να επακολουθήσουν στιγμές ανάπαυσης και περισυλλογής. 
Είναι γεγονός πως ο τέως πρωθυπουργός έχει καιρό να δηλώσει την παρουσία του. Και καλά κάνει. Αυτή είναι η πιο άχαρη περίοδος για ένα κόμμα που μόλις ηττήθηκε στις εκλογές. 
Και μάλιστα τετράκις.
Τα πυρά της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μετά τις εκλογές, είναι άσφαιρα και ως εκ τούτου οι έμπειροι πολιτικοί κάνουν σωστή διαχείριση τους. 
Ο Αλ. Τσίπρας όμως σιωπά και για έναν άλλο λόγο πολύ πιο σημαντικό...

Κατάργηση του ασύλου: Προετοιμαστείτε για αμφίρροπο bras de fer

Κατάργηση του ασύλου: Προετοιμαστείτε για αμφίρροπο bras de ferΤο γιατί η βία και η ανομία κινδυνεύουν να καταστούν ενδημικά στοιχεία της ελληνικής πραγματικότητας είναι θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. 
Ενδεχομένως τα φαινόμενα της ανομίας και της ανοχής που αυτή απολαμβάνει στη χώρα μας ανάγονται στο ηρωικό παρελθόν που τόσο γλαφυρά περιέγραψαν, στα μέσα του 19ου αιώνα, Γάλλοι συγγραφείς σε έργα όπως «Ο βασιλεύς των ορέων» ή «Οι πειρατές του Αιγαίου».
Πιθανόν επίσης τα ίδια αυτά φαινόμενα να σχετίζονται με μια μακρά παράδοση καχυποψίας απέναντι στο κράτος και τα όργανά του. Οπωσδήποτε, απηχούν μια γενικότερη περιφρόνηση των κανόνων και τη, συχνά σκόπιμη, σύγχυση ανάμεσα στην επιβολή του νόμου και την «κρατική καταστολή»...

To ηλεκτρονικό «μάτι» της ΑΑΔΕ: Πώς θα παίρνουν επιστροφές–εξπρές οι φορολογούμενοι

Ανοίγουν τον δρόμο για εξπρές επιστροφές φόρων σε συνεπείς επιχειρήσεις και επαγγελματίες τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Τα παραδοσιακά βιβλία εσόδων – εξόδων που τηρούν σήμερα χειρόγραφα οι επιχειρήσεις,οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες σύντομα θα καταργηθούν σύντομα.
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα θέσει σε πιλοτική εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικής τήρησης των φορολογικών βιβλίων με στόχο την πλήρη εφαρμογή του το 2020...

Στην Βουλή το διυπουργικό νομοσχέδιο «επανάσταση» - Τι προβλέπει για το άσυλο, τους καρκινοπαθείς και τις συντάξεις

Διατάξεις που δίνουν τέλος σε στρεβλώσεις του παρελθόντος περιλαμβάνει το διυπουργικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, με το διυπουργικό νομοσχέδιο:
  • -Ανοίγει ο δρόμος για την ψηφιακή έκδοση συντάξεων ώστε να επισπευσθεί ο χρόνος απονομής τους.
  • -Δημιουργείται το πλαίσιο ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες στα σπίτια, στο χώρο νοσηλείας ή τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.
  • -Μέσω των διατάξεων για το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνεται και...

Για ποια κανονικότητα μιλάμε;

Επιστροφή, λέει, στην κανονικότητα… χμ…
Καλά θα ήταν αλλά έχουμε και λέμε.
Υπάρχει πλέον όντως μια κυβέρνηση κανονικών ανθρώπων, με αρκετούς έμπειρους υπουργούς
(δίπλα όμως σε παραδοσιακούς πολιτικάντηδες), και με υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, συμβούλους, κλπ καταρτισμένους, γραβατωμένους, και το κυριότερο πλυμένους.
Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών με βαριά βιογραφικά.
Πως λέμε σύριζα; Καμία σχέση.

Από κει και πέρα όμως, να μη ξεχνάμε πως μπορεί το κυβερνητικό σχήμα του ορεξάτου Κυριάκου να ξεκίνησε δυνατά, αλλά γνώμη μου είναι πως όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, έτσι και στην πολιτική, όσοι ξεκινάνε τον αγώνα φορτσάτοι σε κάποια φάση κάνουν κοιλιά…

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Και πως θα ζήσουμε χωρίς τσιγάρο;

Ωραία ξεκίνησε ο Κυριάκος, δεν λέω. 
Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αν και κατακαλόκαιρο, και όπως όλα δείχνουν έχει και τη θέληση και την ικανότητα να προχωρήσει σε αλλαγές που θα επαναφέρουν τη χώρα στη κανονικότητα.
Μια ευχάριστη δηλαδή εξέλιξη μετά τα σχεδόν πέντε χρόνια που ζήσαμε σε συνθήκες υπαρκτού σουρεαλισμού.

Ελπίζω πως θα διατηρήσει αυτή τη φόρα, και πως η νέα κυβέρνηση δεν θα κλατάρει κατά το φθινόπωρο, τότε που οι υπουργοί της θα...

Τα μυστικά των πορισμάτων που ξέρει ο Ραγκούσης!

Τα μυστικά των πορισμάτων που ξέρει ο Ραγκούσης!

Φέιγ βολάν θα πρέπει να κάνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής που συζήτησε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. 


Για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαβάσει την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και το επιχείρημα του κατά της ενοποίησης των σκόρπιων ελεγκτικών μηχανισμών Διαφάνειας σε μια και μόνη Ανεξάρτητη Αρχή. 
Ο Γιάννης Ραγκούσης υπαινίχθηκε το αδιανόητο για ένα κράτος δικαίου...

Ασυλία Πολάκη: Γιατί ο Τσίπρας τράπηκε σε φυγή;: Αποκαλυπτικό παρασκήνιο

Ασυλία Πολάκη: Γιατί ο Τσίπρας τράπηκε σε φυγή; tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑποκαλυπτικό παρασκήνιο
Ένα «μυστικό» έκρυβε η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη: 
Την προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος, ότι πάνω από 10 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε θα απουσίαζαν σκόπιμα από την ψηφοφορία-αρνούμενοι εμμέσως να ψηφίσουν κατά της άρσης της ασυλίας του-είτε μερικοί εξ αυτών με την ψήφο τους θα έπαιρναν δημόσια αποστάσεις από τον «αψύ» φίλο του Α. Τσίπρα.
Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καθόλου συμπαγής εκείνη την μέρα. Άλλωστε την διαφωνία τους με τον «πολακισμό», ο οποίος τυγχάνει της απολύτου στηρίξεως του Α. Τσίπρα και της ομάδας του, την έχουν εκφράσει...

Προπομπός εξελίξεων ο «χρησμός» της Fitch για την Ελλάδα

Προπομπός εξελίξεων ο «χρησμός» της Fitch για την Ελλάδα
Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για έναν ενάρετο κύκλο επενδύσεων και ανάπτυξης οι αγορές έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την εκκίνηση ενός κύκλου αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας και αποκατάστασης της επενδυτικής εμπιστοσύνης με… προορισμό την επιστροφή της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2020. 
Μέχρι τότε, ενδέχεται να έχουν σημειωθεί αρκετές σημαντικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία που θα επιταχύνουν τη σύγκλιση της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Αν και οι οίκοι έχουν τον δικό τους… τρόπο σκέψης, οι αγορές δείχνουν να...

Ελβετία θα μας κάνει ο Μητσοτάκης!

Απαγορεύεται το κάπνισμα, απαγορεύονται οι καταλήψεις, απαγορεύεται η οδήγηση δίτροχου άνευ προστατευτικού κράνους. 
Στο τέλος θα μας πουν ότι απαγορεύεται και το πτύειν. 
Αν είναι δυνατόν! Πού μας οδηγεί αυτή η νεοφιλελεύθερη κομπανία; 
Ευρώπη θα μας κάνουν! Θα βλέπουμε πεζό στη διάβαση να ετοιμάζεται να πατήσει στην άσφαλτο κι εμείς θα κολλάμε το πόδι στο φρένο. Είναι πράγματα αυτά;
Μοιάζουν μικρά και ασήμαντα. Κι όμως! Αν στα χρόνια της εφηβείας μου δεν ήταν μαγκιά...

Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα περί «εθνικού πλυντηρίου σκανδάλων»

Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα περί «εθνικού πλυντηρίου σκανδάλων»

Ψευδής είδηση ή μήπως δίκαιη κριτική; 

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία 24ωρα για το νομοσχέδιο που βρίσκεται λίγο πριν από την ολομέλεια της Βουλής με θέμα τις αλλαγές στη δομή της λειτουργίας του κράτους, ένα από τα βασικά στοιχήματα της νέας κυβέρνησης. 

Πρόκειται αναμφίβολα για το νομοθέτημα που έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δημοσιότητα αλλά και τα περισσότερα πυρά από την αντιπολίτευση. Ειδικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί «κόκκινο πανί» θεωρώντας ότι...

Τέλη Κυκλοφορίας: Oι αλλαγές που έρχονται και τα σενάρια (παραδείγματα)

Αλλάζουν ξανά τα δεδομένα για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο νέος τρόπος μέτρησης των εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).
Σύμφωνα με το WLTP, τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν μετά από την 31η Οκτωβρίου 2010, τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρα:

120 δόσεις: Μεγάλη ανάσα για τους οφειλέτες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μεγάλη ανάσα για τους οφειλέτες του Δημοσίου αποτελεί η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

H επέκταση των 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις, η μείωση του επιτοκίου καθώς και το σχετικό "πάγωμα" των κατασχέσεων για όσους υπαχθούν έφεραν ανακούφιση στον επιχειρηματικό κόσμο.
Από την 1η Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως 120 δόσεις με ευνοϊκότερους όρους καθώς από την συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων που έγιναν στα βασικά χαρακτηριστικά της ρύθμισης.
Η πλατφόρμα των 120 δόσεων δεν θα κλείσει...

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Άρθρο-κόλαφος για την Θάνου και τον Τσίπρα από το «New Europe»: Αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν

Άρθρο-κόλαφο για την κομματικοποίηση της Eπιτροπής Aνταγωνισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

δημοσιεύει η έγκυρη ιστοσελίδα Neweurope.eu.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην τοποθέτηση της Bασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Ανεξάρτης ρυθμιστικής Αρχής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ως πράδειγμα προς αποφυγήν...

400.000 αποζημίωση ζητά τώρα η συμβολαιογράφος για τη... γκάφα Κατρούγκαλου

Αγωγή κατά του ΕΦΚΑ κατέθεσε 

συμβολαιογράφος του πρώην Ταμείου Νομικών, στην οποία είχε βγει η σύνταξη των 24.000€ το μήνα

σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σήμερα Πέμπτη.
Η συνταξιούχος συμβολαιογράφος, με την αγωγή της κατά του ΕΦΚΑ, ζητά αναδρομικά 400.000€ για τους μήνες που δεν της έχει καταβληθεί η σύνταξή της...

Ο άνθρωπος που κάνει τα αυτονόητα - Eαν όλοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης ήταν σαν τον Κυριάκο, που θα ήταν σήμερα η χώρα;

Ο άνθρωπος που κάνει τα αυτονόητα.

Αυτή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη περιγραφή για τον Κυριάκο.

Ήταν αυτονόητο το δικαίωμα ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού-ειδικά για τους Ελληνες της κρίσης που ήταν η Ελλάδα εκείνη που τους έδιωξε μακριά. Ο Κυριάκος κάνει το πολύτιμο αυτονόητο.
Αυτός ο πρωθυπουργός δεν άφησε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη από το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου. Θέλησε μέσα από τις πράξεις του να σκοτώσει τον λαικισμό, τη δημαγωγία, τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Ο Μητσοτάκης-είμαστε βέβαιοι-πως είναι έκπληξη και για το ίδιο του το κόμμα. Για τους συναδέλφους του στη Νέα Δημοκρατία...

New York Times: «Μπορεί η μαστίχα Χίου να θεραπεύσει την ανθρωπότητα;»

Η ευεργετική ιδιότητα της μαστίχας Χίου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Το προϊόν της Χίου κέντρισε το ενδιαφέρον του αρθρογράφου Φρανκ Μπρούνι, ο οποίος διερωτάται στους New York Times εάν το αρχαίο ελληνικό φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει την ανθρωπότητα.
Αφορμή αποτέλεσε η συμμετοχή του σε κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ θέλοντας να διαπιστώσει εάν το υγρό που εξάγεται από τα μαστιχόδεντρα μπορεί να έχει θετική επίδραση σε εκατομμύρια ασθενείς με Αλτσχάιμερ, σε ανθρώπους που έχουν περάσει εγκεφαλικό αλλά και σε εκείνον...

Κλιματική Αλλαγή ή παραμύθια; - Ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος έδωσε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλιματική ΑλλαγήΠριν λίγες ημέρες, ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος έδωσε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη 100 λεπτών στο κρητικό κανάλι «CreteTV», όπου έκανε «σκόνη» τους κάθε λογής απατεώνες των ΜΚΟ που μας παραμυθιάζουν για την Κλιματική Αλλαγή.
Δείτε την συνέντευξη του Ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ομότιμου Ερευνητή της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνη Φώσκολου. 42 χρόνια μετά, ο Ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ομότιμος Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος σε μια ανατρεπτική συνέντευξη με αποκαλύψεις που...

Η αρχή του τέλους για τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 42 χρόνια

Η αρχή του τέλους για τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 42 χρόνια

Τελειώνει η οδύσσεια των φορολογούμενων με τα τεκμήρια διαβίωσης καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να τα καταργήσει σταδιακά από το 2020 και μετά.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στα τέλη Αυγούστου στη Βουλή θα υπάρξει διάταξη που θα ορίζει τη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων η οποία θα ολοκληρωθεί το 2022.
Πλούσιοι και φτωχοί πέφτουν κάθε χρόνο στην τσιμπίδα των τεκμηρίων. Χαμηλόμισθοι που διαθέτουν ένα αυτοκίνητο χαμηλού κυβισμού υποχρεώνονται ακόμη και σήμερα να πληρώσουν πρόσθετους φόρους καθώς πέφτουν στην τσιμπίδα των τεκμηρίων...

Μητσοτάκης: «Eίναι ώρα να κάνουμε και εμείς τη δική μας επανάσταση» (Video)

Την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

«Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται προτεραιότητα και η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στη Βουλή», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό»...

Θηλιά στο λαιμό του ΣΥΡΙΖΑ η «μαύρη τρύπα» της ΔΕΗ - Σκέψεις της Κυβέρνησης για Προανακριτική

Ευθύνες για το μεγάλο σκάνδαλο έχει και η διοίκηση του υπερταμείου καθώς και οι εποπτεύοντες υπουργοί

Θηλιά στο λαιμό δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης του υπερταμείου συνιστά η«μαύρη τρύπα» της ΔΕΗ, το μέγεθος της οποίας ακόμα δεν έχει υπολογιστεί.
Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το γιγαντιαίο σκάνδαλο, ενώ δεν αποκλείεται και η διενέργεια παράλληλης δικαστικής έρευνας για να διερευνηθούν οι ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ, που οδήγησε τη...

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Πρώτο Θέμα: «Κύριε Τσίπρα ακόμη και γυναίκες και παιδιών νεκρών;»

Πρώτο Θέμα: «Κύριε Τσίπρα ακόμη και γυναίκες και παιδιών νεκρών;»

«Ο Πολάκης και το αφεντικό του ο Τσίπρας λένε ψέματα» 

είναι η απάντηση του Πρώτου Θέματος αλλά και της οικογένειας του αποθανόντα Θέμου Αναστασιάδη στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη Βουλή, όπου υποστήριξε πως υπάρχει διαθήκη στην οποία εμφανίζονται ακίνητα στην Ελβετία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρώτου Θέματος ο Π. Πολάκης επικαλείται ψευδή στοιχεία και δεν διστάζει να εμπλέξει πέραν του αποθανόντα την οικογένειά του, την γυναίκα του και τα παιδιά του. «Τόση αθλιότητα ο Τσίπρας και ο Πολάκης. Τον συκοφαντούν και τον λασπώνουν ακόμα και στον τάφο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση του Πρώτου Θέματος:

VIDEO-ΣΟΚ του Παύλου Πολάκη στη Βουλή για τα “βρώμικα ΜΜΕ” και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Προκάλεσε ήδη την αντίδραση του εκδότη των Παραπολιτικών


Μπάχαλο τα έκανε ο Πολάκης στη Βουλή μιλώντας για τη “βρώμικα ΜΜΕ” προκαλώντας την αντίδραση-ανάμεσα στους άλλους και του Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών.
«Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης το αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για τις μηνύσεις του Σταμάτη Πουλή και του Γιάννη Στουρνάρα εναντίον...

Μητσοτάκης: Γενναία η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ - Μεγάλη ανάσα η ρύθμιση των 120 δόσεων (Video & Photos)

«Το φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέσαμε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ταυτότητα της νέας Κυβέρνησης, διότι ανταποκρίνεται στις προεκλογικές μας υποσχέσεις και έχει κοινωνικό πρόσημο».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο...

ΔΕΗ: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ την κατέστρεψε - Γιατί η Κυβέρνηση Ν.Δ. θέλει να την κάνει νέο... ΟΤΕ

Η πώληση ρεύματος σε τιμή κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών, η κοινωνική πολιτική Λαφαζάνη το 2015 και στη συνέχεια από τους Πάνο Σκουρλέτη και Γιώργο Σταθάκη, καθώς επίσης και η ανοχή της διοίκησης στα φαινόμενα παρασιτοκρατίας και συνδικαλιστοκρατίας, οδήγησαν τη ΔΕΗ σε αδιέξοδο, φέρνοντας την στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Όπως έχει αφήσει να διαφανεί η νέα Κυβέρνηση, θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προκειμένου...

Φοβούνται πως ο Πολάκης είναι μόνο η αρχή κι ακολουθούν κι άλλοι...

Φοβούνται πως ο Πολάκης είναι η αρχή
Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει, και ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει σήμερα στη Βουλή κατά την συζήτηση για άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, θα ψηφίσει κατά, αλλά παρά τα χθεσινά δημοσιεύματα δεν επιβεβαιωνόταν ότι θα μιλήσει. 
Ούτως ή άλλως σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη ΝΔ για παράκαμψη του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και προσπάθεια πολιτικού ρεβανσισμού.
Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Πολάκη να μην οδεύσει στον φυσικό του δικαστή «ως απλός πολίτης» και να ζητά προστασία...

Η «κρυφή» στόχευση Μητσοτάκη στα τετ α τετ με Μακρόν-Μέρκελ

Η «κρυφή» στόχευση Μητσοτάκη  στα τετ α τετ με Μακρόν-ΜέρκελΚαι όμως μερικές φορές τα πράγματα στην πολιτική δεν είναι μόνο όπως αρχικά φαίνονται ή παρουσιάζονται, καθώς η είδηση μπορεί να κρύβεται στις λεπτομέρειες που παραμένουν στην σκιά.
Η είδηση ότι το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την είσοδο της κοινοπραξίας της γαλλικής Total και της ιταλικής ENI στο τεμάχιο 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με ποσοστά 50-50, καθώς και την είσοδο του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού στα τεμάχια 2, 3, 9 και 8 έφεραν στο φως μία πτυχή των επικείμενων ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δύο...

Εγκαταλείπει ο Λάτσης την Ελλάδα, οριστικό τέλος στο Ελληνικό*

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φώφη Γεννηματά δήλωσε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την πλήρη και καθολική της αντίδραση στο έργο του Ελληνικού. 
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απείλησε τον κ. Μητσοτάκη ότι θα αποσύρει την υποστήριξή της από την κυβέρνηση, γεγονός που θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. 
Ο Όμιλος Λάτση δήλωσε ευθύς αμέσως ότι εγκαταλείπει επιχειρηματικά την χώρα. 
Κραχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 
Οι ξένοι επενδυτές θεώρησαν ότι η ουσιαστική ναρκοθέτηση του εμβληματικού έργου του...

Reuters: Ασυνήθιστη η ταχύτητα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα

Reuters: Ασυνήθιστη η ταχύτητα της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα

Ως μια κατάσταση «περίεργη» για τα δεδομένα της Ελλάδας χαρακτηρίζει σε άρθρο γνώμης του πρακτορείου Reuters ο αρθρογράφος Ρομπ Κοξ, την ταχύτητα με την οποία κινείται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που κέρδισε τις εθνικές εκλογές μόλις πριν τρεις εβδομάδες.


Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι ο χαρακτηρισμός «περίεργη» δεν έχει αρνητική χροιά αλλά αποτελεί πρωτοτυπία για την ελληνική πραγματικότητα...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

120 δόσεις: Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Μεγάλη «ανάσα» θα πάρουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια πολίτες με τη διάταξη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία με την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στο Δημόσιο αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Συγκεκριμένα, «παγώνουν» οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες που θα ενταχθούν και θα παραμείνουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη προς την Εφορία...

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν..

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν..Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)

Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο 
Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. 
Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον...

Δώστε την ΕΡΤ στην Μενδώνη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν πληρώνουμε την ΕΡΤ για να θησαυρίσει το κύκλωμα του ποδοσφαίρου. 

Χωρίς τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ της ΕΡΤ, λέει, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μην σώσει και ξεκινήσει! 
Η δουλειά της ΕΡΤ είναι ο πολιτισμός και η αξιόπιστη ενημέρωση. Το φυσικό σπίτι της ΕΡΤ είναι στο υπουργείο πολιτισμού. Κι η ενημέρωση υποχρέωση των επαγγελματιών δημοσιογράφων, με ασπίδα το κύρος της Βουλής των Ελλήνων. 
Δεν πρόκειται να αλλάξει η ΕΡΤ επειδή θα φύγει ο κ. Δρόσος και θα πάει ο κ. Ζούλας. Θα είναι το ίδιο και το αυτό...

«Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί όχι και οι εταίροι μας»;

«Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί όχι και οι εταίροι μας»;

Συγκροτημένα και με πολύ προσεχτικά βήματα προχωρά η επιχείρηση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα από την υλοποίηση ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση.


Στο περιθώριο των επαφών που έχει στην Κύπρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνομιλία με δημοσιογράφους όπου μεταξύ των άλλων έδωσε το στίγμα των προθέσεων του σε σχέση με την προσπάθεια που κάνει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την μείωση του του 3,5% στο πλεόνασμα...

Μητσοτάκης: «Τα δύο επιχειρήματα για να μειωθούν τα πλεονάσματα»

Τα δύο επιχειρήματα τα οποία σκοπεύει να προτάξει στις επαφές του με τους εταίρους της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του σε σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να θέσει το αίτημα για μείωση των πρωτογενών, τόσο με πολιτική όσο και με οικονομική επιχειρηματολογία...

Τσίπρας: Ένας ξεπεσμένος «ήρωας»

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία εμφάνιση του στη Βουλή, σε τίποτε δεν θύμιζε τον παλαιό κραταιό πρωθυπουργό. Ήταν ένα «κακέκτυπο» του εαυτού του, που έψαχνε εναγωνίως να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο και να δικαιώσει το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η «εκθρόνιση» του Αλέξη Τσίπρα από την Εξουσία «βούλιαξε» το ΣΥΡΙΖΑ στην εσωστρέφεια. Το «καθεστώς» κατέρρευσε και αυτόματα «ξεγυμνώθηκε» και στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια του, η ένδεια επιχειρημάτων και τα τεράστια «κενά», όσον αφορά την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου αντιπολιτευτικού αφηγήματος...

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

600.000€ τον χρόνο για 4+1 golden boys του ΣΥΡΙΖΑ

deh_ar

Τα χρυσά συμβόλαια πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι απευθείας αναθέσεις έργων και η παρέμβαση των Κινέζων στην κυβέρνηση να διατηρήσει τη διοίκηση - Πάνω από 10.000 ευρώ ο μηνιαίος μισθός του διευθύνοντος συμβούλου που χορηγεί και μπόνους 36.000 ευρώ στον εαυτό του. 

Ο Μ. Μανουσάκης παίρνει πάνω από 153.000 ετησίως, έχει πολυτελές γραφείο με υδρομασάζ και τζιπ...

Ο πραγματικός αντίπαλος του Μητσοτάκη

Δεν θα σας πω ότι ο μεγάλος αντίπαλος του Κυριάκου είναι ο… εαυτός του! 
Όταν ένας ηγεμόνας διαπίστωσε την ανεπάρκεια συνεργάτη του, οι αυλοκόλακες του είπαν ότι δεν αναζήτησαν καλύτερο για να μην θαμπώσουν την λάμψη του. Κάτι ανάλογο με το ότι κάθε ηγέτης έχει ως αντίπαλο τον εαυτό του! 
Ο Κυριάκος, πάντως, έχει πράγματι έναν ισχυρό αντίπαλο: Την πραγματικότητα…
Πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος το έχει συνειδητοποιήσει αυτό πολύ νωρίς. Γι' αυτό και έχει εργαστεί σε βάθος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα...

Πρόοδος η συντήρηση;

Πρόοδος η συντήρηση;

Χαρμολύπη. Εκλογές έκπληξη. 

Η χαρά της συντήρησης και η λύπη της προόδου! 


Στον μεσαίωνα θα είχαν ντύσει με πλερέζες τα κλεφτοφάναρα των δημόσιων δρόμων. 
Στη σύγχρονη Ελλάδα, την πρώτη χώρα με διδακτορικό στην έννοια της δημοκρατίας οι «προοδευτικές» δυνάμεις κρύβουν την θλίψη τους στα κλεφτοφάναρα της ιδεοληπτικής υποκρισίας τους. 
Οι ρεαλιστικές αλλαγές, ο εφιάλτης των ονείρων τους, γίνεται πράξη σε χρόνους άγνωστους στις δικές τους πρακτικές. Σιγά μην τα καταφέρει ο Κούλης. Το προφέρουν τα όψιμα παπαγαλάκια από τα...

Στον χώρο του κοινωνικού δικαιωματισμού ο Μητσοτάκης

Στον χώρο του κοινωνικού δικαιωματισμού ο Μητσοτάκης
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο Μητσοτάκης ενέσκηψε στην πολιτική ζωή ως κάτι διαφορετικό από τα έως τώρα πεπατημένα. 
Δεν γνωρίζουμε αν θα του «βγει», και τι θα του βγει, αλλά από τη μεταπολίτευση και μετά (για πριν δεν το συζητάμε), βρέθηκε ένας πρωθυπουργός, που τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, είχε έτοιμο σχέδιο.
Δεν εκθειάζεται γι' αυτό, απλώς συγκρίνεται. 
Ο Αντρέας όταν ήρθε στην εξουσία το 1981 είχε ένα σχέδιο των «100 ημερών», που ήταν τότε αρκούντως μυθολογημένο. Τελικά ήταν ένα πρωτόλειο σχέδιο έκτακτης ανάγκης και μόνο, που καλώς έγινε. Δεν ήταν πρόγραμμα διακυβέρνησης όπως ελέγετο...

Οι 30 μέρες «φωτιά» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι 30 μέρες «φωτιά» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη Όλες οι διακυβερνήσεις έχουν ορισμένες χρονικές περιόδους, στη διάρκεια των οποίων γίνονται πολλά που κρίνουν όμως  ακόμα περισσότερα. 
Στην περίπτωση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη η πρώτη τέτοια περίοδος, όπου θα «τρέξουν» σημαντικά γεγονότα και σε περισσότερα μάλιστα του ενός επίπεδα είναι οι τριάντα μέρες που αρχίζουν από το τέλος Αυγούστου και ολοκληρώνονται στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Σε αυτόν τον μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την πρώτη του επαφή με την ιδιότητα του πρωθυπουργού με πολλούς και κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες κυρίως εκτός...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Σε ποιους ποντάρω... Του Στέφανου Μάνου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες
Ελάχιστοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης φαντάζονταν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν τόσο έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση με το που κέρδισε τις εκλογές. Όλα έγιναν αστραπιαία. Πρόσωπα, αρμοδιότητες, στόχοι, προτεραιότητες ήταν όλα έτοιμα. Μια καλά λαδωμένη μηχανή μπήκε μπρος και οι συνηθισμένοι αντίπαλοι τα έχουν, για την ώρα, χαμένα.
Στις προγραμματικές δηλώσεις μίλησαν ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί για τα σχέδιά τους. Ακουσα αρκετούς. Κληρονομούν την «ελληνική» πραγματικότητα που δύσκολα αλλάζει. Το έργο τους γίνεται δυσκολότερο επειδή δεν έχουν εργαλεία άσκησης διευθυντικού λειτουργήματος, δεν μπορούν να προσλάβουν ικανά στελέχη λόγω των εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών που μπορούν να τους προσφέρουν, έχουν δεσμευτεί (κακώς) ότι κανείς δεν θα απολυθεί κ.λπ. Οι περισσότεροι υπουργοί παρέθεσαν λοιπόν ιδέες και σκέψεις που, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, δεν είχαν ιδεολογικό πρόσημο, δεν ήταν καινούργιες, δεν άλλαζαν τους όρους της «ελληνικής» πραγματικότητας. Καθησύχασαν έτσι τους...

Αυτοψία στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατοΐ - Από την εγκατάλειψη στην αξιοποίηση [βίντεο]

Βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι

Ένα βίντεο ντοκουμέντο για την κατάσταση που επικρατεί στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατοΐ έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον φακό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια πραγματική «αυτοψία» του χώρου, στον οποίον, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, δείχνει ότι δρομολογούνται καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της αξιοποίησης του Κτήματος...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιοι κάνουν επένδυση 4 δις Ευρώ για haciendas στο Σούνιο

Ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος ετοιμάζεται να δώσει το πράσινο φως για πλήρη άρση των capital controls
Σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού ΑμερικανοΙσραηλινό fund που επενδύει στο real estate εξασφάλισε έκταση 100 στρεμμάτων στη περιοχή του Σουνίου με σκοπό να χτίσει κατοικίες τύπου χασιέντες πνιγμένες στο πράσινο. 
Μιλάμε για επένδυση που θα αγγίξει τα 4 δις ευρώ! 
Η Ελλάδα αλλάζει και όποιος προλάβει! ...

Ο νόμος Κατρούγκαλου έβγαλε συντάξεις ως 24.000 ευρώ τον μήνα - Μπλόκο από Βρούτση

ΣυνταξιούχοςΣυντάξεις έως και 24.000 ευρώ τον μήνα ήταν έτοιμες να εκδοθούν, εξαιτίας των στρεβλώσεων του νόμου Κατρούγκαλου! 

Αποφάσεις τις οποίες μπλόκαρε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γνώριζε το θέμα για μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα!
«Βρέθηκα μπροστά σε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα!», δήλωσε ο κ. Βρούτσης στο ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας...

Γ.Κ. Στεφανάκης: Η Ελλάδα να γίνει Μονακό…

Αν η χώρα μας με κατάλληλα φορολογικά κίνητρα καταφέρει να προσελκύσει οικιστικές και άλλες υψηλής αξίας επενδύσεις από το εξωτερικό σε υψηλού επιπέδου περιοχές, το χρέος της εξαφανίζεται μέσα σε μία πενταετία.

Διαπρεπής και διεθνούς επιπέδου νομικός, σχολαστικός και ευφυής συγγραφέας, γιος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Στεφανάκη, υπουργού της Ενώσεως Κέντρου, ο βενιζελογενούς προελεύσεως Γεώργιος Κ. Στεφανάκης είναι πριν απ΄όλα, φορέας σπινθηροβόλου πνεύματος και υπό αυτό το πρίσμα χαίρεται κανείς να συζητά μαζί του.
Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου...

Πώς ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεφούσκωσαν» – Η πλήρης αποδόμηση μέσα σε λίγες ημέρες

Πώς ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεφούσκωσαν» – Η πλήρης αποδόμηση μέσα σε λίγες ημέρες | in.grΟ άχαστος πρώην πρωθυπουργός και ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι τελικά ήταν ένα άδειο κυβερνητικό κουφάρι. Χωρίς ουσία και χωρίς επικοινωνία. 
Τώρα έχουν γίνει απλά θεατές των πρωτοβουλιών του Μητσοτάκη και της ΝΔ
Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εξουσία που κρατούσε επί 4,5 χρόνια και η αποδόμηση είναι τέτοια που κανείς δεν το περίμενε.
Το περίφημο επικοινωνιακό επιτελείο, οι «κολοσσοί» της επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα δυνατά μυαλά της Αριστεράς και φυσικά ο άχαστος Τσίπρας κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος...