Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Αυτήν τη χώρα θέλουμε...

Αυτήν τη χώρα θέλουμε... , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προκαλέσει ένα θετικό σοκ στα πρώτα της βήματα. 

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η αντιπολίτευση έχει χάσει την... μπάλα και αναλίσκεται σε γελοιότητες που την εκθέτουν διαρκώς. 
Η χώρα επιστρέφει με ταχύτατους ρυθμούς στην κανονικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν μέσα στους 53 μήνες διακυβέρνησης από την εγκληματική οργάνωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

Δημοσκόπηση: Σαρωτικός «άνεμος αισιοδοξίας» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη- Οικονομική βελτίωση βλέπει το 74% (πίνακες)

Αισιοδοξία, η οποία υπερβαίνει τα κομματικά κριτήρια, αναφορικά με την ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ύστερα από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και μετά το ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε η απόδοση του 10ετούς ομολογού, αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newpost.

Συγκεκριμένα, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση...

Πιστός στις εξαγγελίες του ο Μητσοτάκης: Τα ασυμβίβαστα των μελών της κυβέρνησης και τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δείξει από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης ότι δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην έξωθεν καλή εικόνα της κυβέρνησής του που δεν θα κάνει τα λάθη των προηγούμενων όπως και στην γρήγορη και σωστή δουλειά από όλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι «είναι αναγκαία η ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η πιστή προσήλωση στο κυβερνητικό πρόγραμμα...

Γιατί επιτίθενται στην Δόμνα Μιχαηλίδου;

Γιατί επιτίθενται στην Δόμνα Μιχαηλίδου;Μα, επειδή είναι γυναίκα, θα μπορούσαμε να πούμε, προσεγγίζοντας την υπόθεση σε πρώτο επίπεδο. Αυτόν που ανέλαβε την ευθύνη για την εκφορά της επίμαχης φράσης—τον κ.Απόστολο Δοξιάδη—δεν τον ακούμπησαν. Η κυρία Δ.Μιχαηλίδου ήταν εύκολος στόχος.
Όμως αυτή η εξήγηση δεν αρκεί. Καλύπτει επιφανειακά το θέμα. 
Ας προσπαθήσουμε να το δούμε λίγο βαθύτερα.
Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου διαθέτει έναν συνδυασμό χαρισμάτων που σκοτώνει κάθε Συριζαίο. Είναι νέα, μορφωμένη, όμορφη, χαμογελαστή. Είναι φεγγαρόφωτη.
Αυτή η παρουσία με αυτά τα χαρακτηριστικά κατεδαφίζει πλήρως το συριζαϊκό πρότυπο για τις γυναίκες, που το υποστήκαμε επί 54 μήνες...

Το φάρμακο που κοστίζει 2 ευρώ στην Ελλάδα και 204 λίρες στην Αγγλία

Το φάρμακο που κοστίζει 2 ευρώ στην Ελλάδα και 204 λίρες στην ΑγγλίαΧιλιάδες λίρες γλιτώνει μία Βρετανίδα κάθε χρόνο επιλέγοντας να αγοράζει ένα φάρμακο από την Ελλάδα αντί από τη Μεγάλη Βρετανία

Ενώ έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε στην ειδησεογραφία για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, η ιστορία της Mary Saunders έρχεται να αποδείξει ότι μπορεί να ισχύει και το αντίθετο.
Η 63χρονη Βρετανίδα διαγνώσθηκε με...

Photo finish για τις ποδοσφαιρικές επιδοτήσεις

Photo finish για τις ποδοσφαιρικές επιδοτήσειςΕιδικού Συνεργάτη
Αν ο στενός κορσές των θεσμών δεν είχε χαλαρώσει….. όχι επειδή βρισκόμαστε εκτός μνημονίου αλλά γιατί εκεί ψηλά στις Βρυξέλλες έχουν να τακτοποιήσουν και αυτοί τα πολιτικά τους , τότε η προηγούμενη κυβέρνηση, κάποια πράγματα ίσως να τα είχε σκεφθεί διαφορετικά.
Όμως θεωρώντας- και μάλλον ορθώς- πως οι ευρωεκλογές θα διαμόρφωναν μια σχετική αρρυθμία και στους Βόρειους, οι ξύπνιοι κυβερνώντες επιχείρησαν να περάσουν την μπάλα κάτω από τα ραντάρ με πάσες κοφτές και γρήγορες! Κυριολεκτικά! ...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Διώξτε επιτέλους τη Τουρκία από το ΝΑΤΟ…

Η εξωτερική και η στρατιωτική πολιτική πρέπει να αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις.
Επί ψυχρού πολέμου ήταν λογικό η Ουάσιγκτον να προχωρήσει στην ίδρυση του ΝΑΤΟ και να εντάξει την Τουρκία ως μέλος του. 
Σήμερα όμως, ένα ΝΑΤΟ με κυρίαρχο μέλος τις ΗΠΑ δεν έχει πολύ νόημα, και η συμμετοχή της Τουρκίας σε αυτό δεν έχει καθόλου νόημα.
Το να ενταχθεί η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, μια χώρα για την οποία ουδείς έτρεφε αυταπάτες πως ήταν μια δυτικού τύπου φιλελεύθερη δημοκρατία, ήταν από την αρχή μια υπερβολή.
Αυτό λοιπόν το κράτος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι πολιτικά ασταθές, με κατά καιρούς στρατιωτικές εμπλοκές στα της διακυβέρνησης...

Νέα ήθη στο Μαξίμου, οι συναντήσεις που δεν μένουν κρυφές

Νέα ήθη στο Μαξίμου, οι συναντήσεις που δεν μένουν κρυφές
Μέχρι τις 7 Ιουλίου και για τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τις κινήσεις ή τις επαφές του πρωθυπουργού με επιχειρηματίες. 
Με άλλα λόγια οι πολίτες ουδέποτε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του κ. Τσίπρα ενημερώθηκαν για συναντήσεις που έκανε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.
Αντιθέτως στο πλαίσιο παραπολιτικών σχολίων ορισμένες από αυτές γίνονταν γνωστές «κατόπιν εορτής», με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν και τις γάτες Ιμαλαΐων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους...

Μίνι φορολογικό, πρώτη «ανάσα» για τη Μεσαία Τάξη: Μειωμένος ΕΝΦΙΑ, βελτιώσεις στις 120 δόσεις (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ)

Προτού καν συμπληρωθούν 20 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυβέρνηση εγκαινιάζει σήμερα την αλλαγή του μείγματος φορολογικής πολιτικής υπέρ της μεσαίας τάξης, καταθέτοντας στη Βουλή το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μεσοσταθμική μείωση 22% στον φετινό ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, θα επιφέρει δραστικές βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις. 
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα συζητηθούν το μεσημέρι...

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης προς Λάτση για Ελληνικό: Να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη οι επενδυτές, επιτάχυνση ενεργειών

Σφικτές ημερομηνίες τριών μηνών, και καθημερινή μάχη με την γραφειοκρατία, περιλαμβάνει το σχέδιο για το Ελληνικό, προκειμένου μέχρι το Δεκέμβριο, να πάρει μπροστά το έργο υλοποίησης του μεγαλύτερου επενδυτικού σχεδίου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, με συνεχείς καθημερινές συσκέψεις, και αποκορύφωμα την χθεσινή συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη-Λάτση.

Συνάντηση που επαναβεβαίωσε τον στόχο της κυβέρνησης να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να...

«Βόμβα» Ζουγανέλη: Μου προτάθηκε να κάνω εκπομπή και να «χτυπάω» συγκεκριμένα πρόσωπα (Video)

«Βόμβα» Ζουγανέλη: Μου προτάθηκε να κάνω εκπομπή και να «χτυπάω» συγκεκριμένα πρόσωπα (Video) - Media

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός Γιάννης Ζουγανέλης στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA TV.

Συγκεκριμένα ο δημοφιλής καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόταση από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό να κάνει στοχευόμενη εκπομπή σάτιρας κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου...

Aλέξη, ο Βαρουφάκης θα σε κυνηγάει παντού

Αποτέλεσμα εικόνας για προεδρικο μεγαρο 24/7/2019Είναι κάποιες φορές που με τον Γιάνη, ταυτιζόμαστε απόλυτα. 
Θυμάμαι ότι αυτό συνέβαινε και παλιότερα, πριν οδηγηθεί στην «δημιουργική αυτοχειρία»  της πολιτικής και περάσει στο πάνθεον της «ψυχαγωγίας».
Ερωτηθείς λοιπόν ο Γιάνης, για το αν θα ξαναβγεί στους δρόμους με τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με θριαμβικό στόμφο: «ποιοι θα βγουν στους δρόμους. Τι θα ζητάνε ακριβώς; Φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ που έδωσαν οι ίδιοι; Φέρτε πίσω τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που έδωσαν οι ίδιοι;» και...

Τι συζήτησαν για 1,5 ώρα Κυριάκος Μητσοτάκης και Σπύρος Λάτσης στο Μέγαρο Μαξίμου - Σχόλιο

Με τον Σπύρο Λάτση συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επένδυση στο Ελληνικό με τη συνάντηση να διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σπύρο Λάτση ανέδειξε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον Σπύρο Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη...

Στην επιφάνεια όλα τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

Στην επιφάνεια θα έρθουν το επόμενο διάστημα όλα τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Τόσο η Βουλή όσο και τα εισαγγελικά γραφεία θα ερευνήσουν τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πρώην υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για διαλεύκανση υποθέσεων που σημάδεψαν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορούν παρά να υλοποιηθούν...

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Όμορφα άλογα που δεν ξανά έχετε δει ποτέ - 10 σπάνιες ράτσες!


Όλα τα άλογα είναι όμορφα αλλά αυτά παρά κάτω είναι ιδιαίτερα μαγευτικά. 

Κάναμε μια συλλογή από αρσενικά και θηλυκά άλογα που θα σας αφήσουν άφωνους με τα εξαιρετικά χρώματά τους, τα σημάδια τους και την χαίτη τους. 
Ποιο από αυτά τα σπάνια άλογα είναι το αγαπημένο σας; ...

Υπάρχουν 17.000 ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα και αυτό το τραγούδι το αποδεικνύει

Πρόκειται για ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, όταν κατά την διάρκεια επίσκεψης του στη Κούβα είδε σε ένα βιβλιοπωλείο ένα βιβλίο με τίτλο: Οι 17.000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα. 

Ένα ισπανικό τραγούδι που περιλαμβάνει μόνο ελληνικές λέξεις κάνει το γύρο των ελληνικών social media και σαρώνει. 
Έτσι το τραγούδι του ενώ ακούγεται ισπανικό δεν έχει ούτε μία ισπανική αλλά μόνο ελληνικές οι οποίες λόγω...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φρενίτιδα των Επενδυτών με την Ελλάδα - Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ενθουσιάσει τις αγορές

Φρενίτιδα των διεθνών αγορών με την Ελλάδα.

Όπου νάναι θα γίνουμε πιο πλούσιοι από τους Καταριανούς και θα τη βγάζουμε με πρέφα, σαγιονάρα και τάβλι στα καφενεία! 
Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ενθουσιάσει τους επενδυτές. 
Έτσι  7 στους 10 «βλέπουν» ήδη Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της ΕΥ Ελλάδος, η οποία διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων από το CSA Institute, με θέμα την...

Συντρόφια, είστε για ένα κοινωνικό πείραμα;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται και κείμενο

Να αφήσουμε ένα πανεπιστήμιο να συνεχίσει να λειτουργεί (;) όπως και σήμερα. Κι όλα τα άλλα να τα μπολιάσουμε με τις ιδέες που εμπνέουν τους ακαδημαϊκούς κύκλους σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. 


Ένα «αριστερό» πανεπιστήμιο και όλα τα άλλα… νεοφιλελεύθερα. 
Να δούμε πόσοι αριστεροί στο… αριστερό πανεπιστήμιο δεν θα ζητήσουν στο τέλος… μεταγραφή για την… κόλαση του νεοφιλελευθερισμού!
Να αφήσουμε ένα πανεπιστήμιο -μόνο- που να ισχύει το άσυλο, που να επιτρέπονται οι αιώνιοι φοιτητές, που θα απαγορεύεται η σύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα και που γενικά να κάνουν κουμάντο οι συλλογικότητες. 
Ένα πανεπιστήμιο σαν κι αυτό που υπερασπίζονται οι των αριστερών συσπειρώσεων μαζί με τους Κνίτες στο λιοπύρι του Ιουλίου.
Κι από την άλλη πλευρά θα έχουμε πανεπιστήμια για να εξυπηρετούν τον σκοπό τους. 
Να εργάζονται για την πρόοδο της επιστήμης τους και των φοιτητών τους. Τα πανεπιστήμια συντηρούνται από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών για να υπηρετούν τον ιερό σκοπό της διάδοσης...

Εκτοξεύθηκαν οι καταθέσεις: Πόσα χρήματα επέστρεψαν στις τράπεζες – Πότε «τελειώνουν» τα capital controls

Η εισροή νέων καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Ιούνιο, ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό τους απόθεμα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου να φθάσει τα 112,5 δισ. ευρώ.


Η αύξηση των καταθέσεων σε συνδυασμό με την απεξάρτηση των τραπεζών από τον δανεισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, βελτιώνουν τις συνθήκες ρευστότητας του πιστωτικού συστήματος και καθιστούν ευχερέστερη την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πλήρης άρση των capital controls δρομολογείται για τις αρχές του φθινοπώρου...

Ποιοι γλιτώνουν το 50% ή 100% του ΕΝΦΙΑ

Νέα απόφαση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την απαλλαγή των οικονομικά ευπαθών φορολογούμενων από τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν δυο κατηγορίες απαλλαγής. Η πρώτη αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% και η δεύτερη την πλήρη διαγραφή του.
Με την νέα απόφαση Πιτσιλή για να χορηγηθεί έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μακρόν αλά ελληνικά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μακρόν αλά ελληνικά;Του Γιώργου Καραμπελιά*
Ο οριστικός ενταφιασμός της μεταπολίτευσης αλλά και της παραδοσιακής εμφυλιοπολεμικής διαίρεσης, αριστεράς-δεξιάς, ολοκληρώθηκε με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 και τη συγκρότηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρότησε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να ανταποκριθεί στο αίτημα της υπέρβασης αριστεράς-δεξιάς, γεγονός που αντανακλάται τόσο στη σύνθεση της κυβέρνησής του όσο και στις προγραμματικές της δηλώσεις και αυτό, παρ’ ότι εξελέγη επικεφαλής του παραδοσιακού πόλου της ελληνικής κεντροδεξιάς...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραλίγο ΕΔΕ σε καθηγητή γυμνασίου επειδή οι Έλληνες μουσουλμάνοι μαθητές κρατούσαν ελληνική σημαία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραλίγο ΕΔΕ σε καθηγητή γυμνασίου επειδή οι Έλληνες μουσουλμάνοι μαθητές  κρατούσαν ελληνική σημαία

Ομολογώ πως όταν ενημερώθηκα δε μπορούσα να το πιστέψω, νόμιζα μου κάνουν πλάκα. 

Κι όμως είναι αλήθεια. 
Καθηγητές γυμνασίου σε αμιγώς μουσουλμανικό οικισμό της Ξάνθης ζήτησαν να περάσει από ΕΔΕ συνάδελφος τους επειδή τόλμησε να διοργανώσει μια εκδήλωση στην οποία οι ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι μαθητές κρατούσαν στα χέρια τους ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ με την αιτιολογία πως ήταν μια εθνικιστική κίνηση...

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ - Συντροφικά μαχαιρώματα χωρίς τέλος

Σανίδα σωτηρίας στην εκλογή αρχηγού από την …ανύπαρκτη οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλει, για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος του.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι το νέο «κόλπο» που έχει στα «σκαριά» ο πρώην πρωθυπουργός για να απορροφήσει, σε πρώτη φάση τις μεγάλες εσωκομματικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο από την δεινή εκλογική ήττα, όσο και από την..

Τσακίζει κόκκαλα το σκίτσο του Αρκά για το Μάτι - Η «συγγνώμη» που δεν ζήτησε κανείς

Το σκίτσο του Αρκά για το Μάτι, ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία

Με ένα συγκλονιστικό σκίτσο ο Αρκάς αποτίει φόρο τιμής στα 102 θύματα από την τραγωδία στο Μάτι.

Ανήμερα της «μαύρης επετείου» της 23 του Ιούλη, ο γνωστός σκιτσογράφος έκανε ένα νέο σκίτσο στο οποίο απεικονίζει τον μήνα Ιούλιο με ανθρώπινη μορφή, δακρυσμένος να λέει: «Συγγνώμη!».
Και το σχόλιο του Αρκά «σπάει κόκκαλα»: «Επειδή κάποιος έπρεπε να το πει..!»...

Το πάρτι ΣΥΡΙΖΑ/ΜΚΟ και οι παράνομοι ΑΜΚΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρο αμκα"Κι όμως, υπάρχουν πολίτες που είναι τόσο αφελείς και τόσο έτοιμοι να εξαπατηθούν, ώστε ποτέ δεν θα λείψουν τα θύματα σε έναν αχρείο πολιτικό, να κάνει τις απάτες του!”.
Έτρωγαν και έπιναν στην υγεία των κορόιδων, μεθυσμένοι από την ανεξέλεγκτη ελευθερία που τους παρείχε η κατάληψη της εξουσίας, για τα σχέδια και τις στοχεύσεις τους, εις βάρος πάντα της Εθνικής Οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, που υπέφερε κάτω από την μπότα της επιτηδευμένης ανέχειας που επιβλήθηκε από τους απελθοντες κυβερνητικούς θιασώτες της "Πρώτης Φοράς Αριστερά”...

Αλλάζει το κράτος ο Μητσοτάκης, το σημείο «ασπίδα» στη διαπλοκή

Αλλάζει το κράτος ο Μητσοτάκης, το σημείο «ασπίδα» στη διαπλοκή

Στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται τυχαία, ειδικά όταν οι επιλογές πραγματοποιούνται στην αρχή μίας νέας κυβερνητικής θητείας. 


Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη δομή του κράτους αποτελεί ορόσημο, μια και είναι ενδεικτικό των προθέσεων του πρωθυπουργού αναφορικά με την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. 
Το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι το πρώτο που έρχεται προς ψήφιση στη νέα βουλή και έχει σε περίοπτη θέση τις αλλαγές στην δομή λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο και θα λειτουργεί τακτικά, διαμορφώνοντας ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο υλοποιούν τα αρμόδια Υπουργεία...

Ο δρόμος της αντιπολίτευσης είναι μακρύς για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο δρόμος της αντιπολίτευσης είναι μακρύς για τον ΣΥΡΙΖΑΤον καιρό του Γαλλικού Μάη του '68, η ελληνική αριστερά είχε άλλα προβλήματα, τη διάσπαση του ΚΚΕ σε παραδοσιακούς (φιλοσοβιετικούς) και αναθεωρητές (ευρωκομουνιστές), τον μύθο του Φιντέλ, την αποστασιοποίηση Μάο – Χότζα, κλπ.
Αργότερα όταν κατέρρευσαν όλα μετά το '89, κάποια τμήματά της (π.χ. η νεολαία του Συνασπισμού) ανακάλυψαν τον γαλλικό Μάη και τα συνθήματά του. Ένα από αυτά πρόσταζε «Σύντροφοι τρέξτε, ο παλιός κόσμος είναι πίσω σας». Δυστυχώς παρά την παπαγαλία του συνθήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί...

Γιατί ο Πολάκης ζητάει προανακριτική επιτροπή;

Γιατί ο Πολάκης ζητάει προανακριτική επιτροπή;Με μια ντρίμπλα επιχειρεί ο Παύλος Πολάκης να «γλιτώσει» άρση ασυλίας, επιμένοντας -όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν- να ζητά την ένταξή του στην πρόνοια του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. 
Ο αναπληρωτής Υπουργός από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατείχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία γνώριζε ότι ουσιαστικά είχε το ακαταδίωκτο. 
Σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε, οι «σύντροφοί» του αλλά και αυτοί των ΑΝΕΛ, φρόντισαν να τον βγάλουν λάδι! Μετατρέποντας τις δικογραφίες από βουλευτικές σε υπουργικές, έβαζαν ουσιαστικά την υπόθεση στο…

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Πλησιάζει η ώρα της Δικαιοσύνης για τα καραμπινάτα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ

Η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ποινικές υποθέσεις προβληματίζει έντονα την Κουμουνδούρου.

Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη συσταθεί μια άτυπη επιτροπή -στην οποία προΐσταται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τέσσερις έμπειροι νομικοί και δύο πρώην δικαστικοί- η οποία έχει αναλάβει να οργανώσει την άμυνα απέναντι στο επικείμενο κύμα παραπομπών...

Την Εξεταστική για το πρώτο 6μηνο Τσίπρα φωτογράφισε ο Κυριάκος - Είναι μονόδρομος για τον Πρωθυπουργό αυτή η επιλογή...

Την Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις “οδηγίες” του Αλέξη Τσίπρα για την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Εδώ μέσα-είπε ο πρωθυπουργός-βρίσκονται σαν επικεφαλής δύο διαφορετικών κομμάτων τα δύο πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την μοιραία διαπραγμάτευση του πρώτου 6μήνου του 2015, εσείς κ. Τσίπρα και ο κ. Βαρουφάκης. Και ήταν η ΝΔ εκείνη που με την υπεύθυνη στάση της κράτησε την Ελλάδα...

Παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη το μνημόσυνο των θυμάτων στο Μάτι

Παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη το μνημόσυνο των θυμάτων στο Μάτι Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μάτι το μνημόσυνο των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου του 2018. 

Το μνημόσυνο έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, λίγα μέτρα μακριά από το οικόπεδο όπου βρέθηκαν 26 νεκροί.
Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Ραφήνα και μετά το πέρας της τελετής συνομίλησε με συγγενείς των θυμάτων, ενώ αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις...

Ντρέπομαι κύριε Κριμιζή

Ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής, γεννημένος στη Χίο, είναι ένας από τους πιο λαμπερούς Έλληνες επιστήμονες. 
Άνθρωπος που μετά το πτυχίο της Φυσικής που απέκτησε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, απέκτησε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, εργάστηκε ως καθηγητής της σχολής Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Αιόβα και για σαράντα (40) χρόνια ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΝΑΣΑ. Όπου συμμετείχε στα σπουδαιότερα διαστημικά...

O Όργουελ, ο Λασσάλ κι ο Τσίπρας

O Όργουελ, ο Λασσάλ κι ο Τσίπρας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του εγκάλεσε τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό για όσα έκανε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κάλεσε να «τα βρει» με «όσους εξαπάτησε» ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! 
Ο Αλέξης Τσίπρας απωθεί στο βάθος του μυαλού του την εκλογική ήττα του και «ψαχουλεύει» τα πατήματα του στην αντιπολίτευση. 
Για να αντιπαρέλθει το πρόγραμμα άμεσων φορολογικών μειώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ότι...

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Συμβουλές διακυβέρνησης δεν δεχόμαστε από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα (Video)

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

«Συμβουλές διακυβέρνησης δεν δεχόμαστε από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο λαός μας έδειξε εμπιστοσύνη. Η ευθύνη είναι βαριά, αλλά την αναλαμβάνουμε με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της αποστολής μας. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας»...

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστρέφει στην μεσαία τάξη τα λεφτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστρέφει στην μεσαία τάξη τα λεφτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο κενό πέφτει ένα ακόμα αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μεσοσταθμική μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες.


Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, έχει στηρίξει ολόκληρη την επιχειρηματολογία της στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες Μητσοτάκη ευνοούν τους πλούσιους και όχι τον μέσο πολίτη...

Λίγοι, ολίγιστοι, ανύπαρκτοι…

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακος τσιπρας Ï†Ï‰Ï†Î·Ο Κυριάκος τους προσφέρει την ιστορική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο μεγάλο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. 
Αντί γι αυτό επιλέγουν τον κακοτράχαλο χωματόδρομο της μικροπολιτικής. Ίσως να μην μπορούν περισσότερο. 
Αλέξης και Φώφη φάνηκαν στην Βουλή τραγικά λίγοι. Ο Κυριάκος θα προχωρήσει με ή χωρίς αυτούς. Όλο αυτό, όμως, δεν αξίζει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Μπορούμε όλοι καλύτερα!
Η συναίνεση δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούν όλοι σε όλα. Ούτε ότι μοιράζουν...

Απόλυτη προτεραιότητα Μητσοτάκη, γενναίες οικονομικές «ανάσες» στη Μεσαία Τάξη: Ποιοι και πόσο θα ανακουφιστούν (λίστα)

Άμεσο «φρένο» στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα έβγαιναν τον Αύγουστο και θα έδειχναν έως και 50% υψηλότερο φόρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με πέρυσι, βάζει η κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για άμεση μείωση του φόρου κατά 10%-30% -ή μεσοσταθμικά κατά 22% για όλους- από φέτος κιόλας.

Στην ΑΑΔΕ αναμένουν άμεσα οδηγίες για να εκδοθούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά...

Η κυβέρνηση δίνει «ανάσα» στην αγορά με… βροχή θετικών μέτρων

Η κυβέρνηση δίνει «ανάσα» στην αγορά με… βροχή θετικών μέτρων

Με βροχή παρεμβάσεων για να πάρει «ανάσα» η αγορά και να ανακουφιστεί η πραγματική οικονομία ξεκινά ο ενάρετος κύκλος για τον οποίο μίλησε χθες από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θόδωρος Σκυλακάκης. 


Η κυβέρνηση δείχνει από την πρώτη στιγμή να έχει αφουγκραστεί τα μηνύματα των επενδυτών και της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής και προχωράει ταχύτατα σε δραστικές κινήσεις – με μειώσεις φόρων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.
Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι...

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;

Γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχουν οι ψήφοι των εθνικών εκλογών του 2019 ανά εκλογικό τμήμα;

Ένα ανατριχιαστικό όσο και αποκαλυπτικό κείμενο υπογράφει ο Μανώλης Αυγερινός παραθέτοντας τους αριθμούς που μπορεί να είναι βαρετοί στην ανάγνωση αλλά αποκαλυπτικοί για το πως ο Σύριζα εξασφάλισε το 31%!
Ερωτηματικά προκαλεί η άνοδος ειδικά στη Μακεδονία, όπου είναι εξόχως θεαματική, λες και δεν υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - Παρέλαβε μία χώρα-φέουδο ολιγαρχών και την κάνει Νορβηγία!

Αφήστε που θα μας απαλλάξει από την κατάντια να βλέπουμε κάθε τόσο τον Πάκη, τον Ιερώνυμο και τον Ρουβά

Είναι ήδη τεράστια η προσφορά του στη χώρα. 
Από το βήμα της Βουλής διδάσκει πολιτικό πολιτισμό και στυλ. 
Αυτά από μόνα τους αρκούν ώστε μπροστά του να φαίνονται παλαιομοδίτες και πολιτικά νεάντερταλ ο Τσίπρας με τη Φώφη. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που κάνει πράξη με το Καλημέρα τις προεκλογικές του υποσχέσεις! ...

Αποκλειστικό: συνάντηση Τσίπρα-Βαρδινογιάννη-Γεννηματά: Τι συζήτησε και τι συμφώνησε η (ετερόκλητη) παρέα

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Τι συζήτησαν και τι συμφώνησε η ετερόκλητη παρέα Αποκλειστικό: μυστική συνάντηση Τσίπρα-Βαρδινογιάννη-Γεννηματά

18 Ιουλίου 2019, πριν από τρεις μέρες, στο πολυτελές Club21. Τρεις γνωστές φιγούρες, γευματίζουν και συζητούν με πάθος. Όσοι τους αναγνώρισαν-δεν ήταν και πολύ δύσκολο-κατάλαβαν, ότι «κάτι τρέχει». Τον τόνο της συζήτησης, τον έδινε ο γηραιότερος της παρέας και οι δυο νεότεροι, άκουγαν και κυρίως συμφωνούσαν…

Σκέψεις για τον εκλογικό νόμο

Με την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή το θέμα ψήφισης νέου εκλογικού νόμου ήλθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. 
Ευλόγως, γιατί η εφαρμογή της απλής αναλογικής που ψήφισε η ολέθρια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί με βεβαιότητα σε καταστρεπτική ακυβερνησία.
Πιστεύω, όμως, - όπως και πολλοί άλλοι σημαντικότεροι ε μου – ότι δεν αρκεί η κατάργηση της απλής αναλογικής και η επαναφορά της ενισχυμένης με ένα bonus εδρών για το πρώτο σε ψήφους κόμμα, όπως, και αν υπολογισθεί το bonus αυτό. 
Η αλλαγή του εκλογικού τόμου πρέπει να συνδυασθεί με μία σειρά από βαθιές τομές εξυγιαντικού χαρακτήρα...

Πρωθυπουργ(ικ)ός ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Βίντεο)

Πρωθυπουργ(ικ)ός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Προσωπικά και μόνη η εξαγγελία της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου –ελπίζω να γίνει και στην πράξη- θα αρκούσε για να μου προκαλέσει ενθουσιασμό. 
Δυσκολεύομαι ωστόσο, έχοντας λόγω ηλικίας παρακολουθήσει προγραμματικές δηλώσεις πάμπολλων πρωθυπουργών, να φανταστώ πως απροκατάληπτος πολίτης θα μπορούσε να αμφισβητήσει το προφανές: ότι ο νέος κεντρικός κυβερνήτης της χώρας εμφανίστηκε ως ο καλύτερα προετοιμασμένος, ο πιο ορθολογικός, ο πιο συγκροτημένος, ο πιο συγκεκριμένος, ο πιο εμπροσθοβαρής, ο πιο ενωτικός, ο πιο υπερβατικός, ο έχων τις πιο καθαρές στοχεύσεις και ο πιο στοχοπροσηλωμένος από όσους βρέθηκαν στο συγκεκριμένο αξίωμα...

Eπιτέλους, ένας Πρωθυπουργός που κράτησε τον λόγο του! (Βίντεο)

Από φέτος η μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, καθώς και η μείωση στον φόρο επιχειρήσεων και μερισμάτων

Επιτέλους, ένας πρωθυπουργός που κράτησε τον λόγο του. 
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έφερε στο προσκήνιο μία στρατηγική τετραετίας, που έχει στόχο την επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και την ανάπτυξη.
“Αποστολή μας είναι να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη, ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην ευημερία. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους...

Επιτέλους, ένας σοβαρός πρωθυπουργός

Επιτέλους, ένας σοβαρός Ï€ÏÏ‰Î¸Ï…Ï€Î¿Ï…ÏÎ³ÏŒÏ‚Η απώλεια της αίσθησης του χρόνου είναι συνήθως το πρώτο σφάλμα των πρωθυπουργών και όταν αυτό τους επισυμβεί «διαστέλλουν» και τον χρόνο της στοχοθεσίας, της εφαρμογής του σχεδίου διακυβέρνησης (αν υπάρχει) της υλοποίησης των δεσμεύσεων, της παραγωγής έργου που αντανακλά τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας.
Με την ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε πέραν των άλλων ότι διαθέτει ακριβέστατη αντίληψη του ωφέλιμου όσο και πολυτίμου «χρόνου» για την χώρα αλλά...