Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

«Βόμβα» στα θεμέλια της Τουρκίας: «Τούρκοι» μαθαίνουν μαζικά πως είναι Έλληνες

15 χρόνια τώρα συμβαίνει κάτι το εκπληκτικό...

Ως εξισλαμισμένος Έλληνας του Πόντου αυτοπροσδιορίζεται ο Tamer Cillingir.
O συγγραφέας και ακτιβιστής έγραψε στα τουρκικά το βιβλίο («Η αλήθεια του Πόντου») «Pontos Gerçeği: 1914-1923 Yılları Arasında Karadeniz’de Yaşananlar, εκδ. Ragıp Zarakolu» όπου σε αυτό αναφέρεται στη γενοκτονία που υπέστη ο ελληνικός πληθυσμός από τους νεότουρκους...
Ωστόσο, στην νέα του συνέντευξη που έδωσε στο huffingtonpost.gr μιλά για πολίτες της Τουρκίας που «ξεσηκώνονται» πνευματικά και δηλώνουν Έλληνες, απαιτώντας την αλήθεια.
Ο κ. Τσιλινγκίρ περιγράφει πως εκτουρκίστηκαν μετά τις σφαγές, τον εκτοπισμό και τις ανταλλαγές πληθυσμών, οι εναπομείναντες Έλληνες του Πόντου.
«Γεννήθηκα σε περιοχή που ανήκε σε ελληνικούς πληθυσμούς και παρότι είχαμε γίνει μουσουλμάνοι, μας είχαν εξισλαμίσει, η ελληνική κουλτούρα εξακολουθούσε να έχει μεγάλη επιρροή επάνω μου» λέει προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν το παρελθόν και την καταγωγή τους κάτι για το οποίο φρόντισαν διαδοχικά όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις».
Άρα, με βάση τα λεγόμενά του υπάρχουν ελληνογενείς που δεν γνωρίζουν την ελληνική τους ταυτότητα. Το καλύτερο όμως δεν το διαβάσατε ακόμα.
«Πώς γνωρίζετε ότι είστε Έλληνας;», τον ρωτά ο δημοσιογράφος του huffingtonpost.gr.
«Παρότι είχα βρει στοιχεία για την ελληνική μου καταγωγή, έκανα και τέστ DNA σε μια αμερικάνικη εταιρεία και το αποτέλεσμα έδειξε πως το ποσοστό DNA σαν αυτό που έχει καταγραφεί στην κεντρική Ασία, ήταν μηδενικό. Δηλαδή δεν ήμουν Τούρκος. Ωστόσο έδειξε πως είμαι Έλληνας κατά 86% και άλλο ένα 14% του DNA μου είναι ιταλικό. Όμως το σημαντικότερο δεν είναι τα γονίδια, αλλά η κουλτούρα και ο αντίκτυπος του ελληνισμού επάνω μου. Γι′ αυτό και θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα», απαντά.
Συνεχίζει το huffingtonpost.gr:
Όπως και να έχει οι αγριότητες των νεότουρκων ήταν πέρα από κάθε φαντασία και με ηγέτη τον πατέρα του τουρκικού έθνους, τον Μουσταφά Κεμάλ, κατάφεραν να εξαλείψουν τον επί χιλιάδες χρόνια ελληνικό πολιτισμό στην περιοχή.
Ο κ. Ταμέρ Τσιλινγκίρ, επισημαίνει ότι η ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στην Τουρκία αποκρύπτει την αλήθεια και είναι διαστρεβλωμένη.
(…)
Ο Ταμέρ Τσιλινγκίρ επανέρχεται στο σήμερα και προβαίνει σε μια αποκάλυψη. Όπως ισχυρίζεται τα τελευταία 10-15 χρόνια συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο με μια νέα γενιά, κυρίως μορφωμένων παιδιών.
«Κάποιοι προσδιορίζονται ως μουσουλμάνοι, ορισμένοι έχουν βαπτιστεί χριστιανοί, άλλοι δηλώνουν άθεοι, αλλά και οι τρεις αυτές κοινωνικές ομάδες αρχίζουν να προσδιορίζονται ως Έλληνες και ανακαλύπτουν ξανά μια ελληνική ταυτότητα. Πιστεύω ότι όλο το υλικό που υπάρχει πρέπει να αξιοποιηθεί για να οδηγηθούμε στην αλήθεια μια ημέρα. Δεν έχει να κάνει με τη δική μου καταγωγή ή ταυτότητα, πάνω απ΄όλα είμαι άνθρωπος. Ζητώ αποκατάσταση και δικαιοσύνη για όλους αυτούς που πέρασαν μέσα από την αφομοίωση και αυτήν την επώδυνη ενσωμάτωση».
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα λόγια του Ταμέρ Τσιλινγκίρ, πολίτες εκ των ελληνογενών πληθυσμών της Τουρκίας, μορφώνονται, μαθαίνουν την αλήθεια σε αντιδιαστολή με την τουρκική παιδεία, δηλώνοντας Έλληνες το γένος.
Με άλλα λόγια, ανακαλύπτουν την ελληνική τους ταυτότητα, γεγονός που, σύμφωνα με τον Τσιλιγκίρ, θα οδηγήσει στην αλήθεια και συμπερασματικά στην επάνοδο του ελληνικού πολιτισμού στα σημερινά υπό κατοχή εδάφη της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης.
Ένα πνευματικό «ελληνικό κίνημα» γεννιέται μέσα στην Τουρκία…

ΦΩΤΟ pexels
Του ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: