Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Τελικά οι άνδρες θέλουν χάδια;

Τα χάδια και η τρυφερότητα τονώνουν την ικανοποίηση των ανδρών

Χαϊδέψτε τον!
Τα χάδια και η τρυφερότητα τονώνουν την ικανοποίηση των ανδρών και των γυναικών σε μακροχρόνιες σχέσεις σύμφωνα με νέα έρευνα σε 1000 ζευγάρια από τις Η.Π.Α, τη Βραζιλία, την Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία, ηλικίας 40-70 ετών. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Kinsey Institute του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα η τρυφερότητα είναι πιο σημαντική για τους άνδρες απ’ ότι για τις... γυναίκες.
Επίσης, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι ήταν ευτυχισμένοι με τη σχέση τους εάν είχαν καλή κατάσταση υγείας και εάν η σύντροφός τους έχει οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν πιο ευτυχισμένοι όσο περισσότερα χρόνια βρίσκονταν με τον σύντροφό τους και εάν η σεξουαλική τους λειτουργία ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Πως λειτουργεί στα δύο φύλα;

Η σεξουαλική ικανοποίηση και για τα δυο φύλα συνδεόταν με τα συχνά φιλιά, τα χάδια, τα ερωτικά αγγίγματα και το συχνό σεξ. Για τους άνδρες πάντως η ύπαρξη πολλών ερωτικών συντρόφων στη ζωή τους ήταν ένας δείκτης χαμηλότερης ερωτικής ικανοποίησης, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Όσο για τις γυναίκες φάνηκε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση αυξανόταν με την πάροδο των χρόνων. Εκείνες που ήταν με το σύντροφό τους μαζί λιγότερο από 15 χρόνια ήταν λιγότερο πιθανό να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες, ενώ ο δείκτης της ευχαρίστησης αυξανόταν για τις γυναίκες μετά τα 15 χρόνια συμβίωσης.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

Δεν υπάρχουν σχόλια: