Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ύποπτα σενάρια για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας - Ποιοι τα διακινούν και γιατί

Στους κύκλους της διαπλοκής και σε ένα κομμάτι που συνδέεται με γνωστό πολιτικό λόμπι, διακινείται το τελευταίο διάστημα ένα περίεργο σενάριο για τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.
Το σενάριο βασίζεται σε εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνοτουρκικής κρίσης και τη διαχείριση του προσφυγικού. Βέβαια οι παρασκηνιακές ζυμώσεις υποκρύπτουν ύποπτες σκοπιμότητες που αφορούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία διεκδικούν κυρίαρχο ρόλο μιας χαλαρής κυβέρνησης, η οποία δεν θα... ελέγχεται από κανένα μεγάλο κόμμα.
Το σενάριο αυτό βλέπουν θετικά κάποιοι μεγαλόσχημοι παράγοντες που βρίσκονται σε καθεστώς αδράνειας και ένα μικρό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας το οποίο δεν μπορεί να προσαρμοστεί με την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό σε περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ένα σύστημα ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης κινδυνολογώντας ασύστολα θα αρχίσει να ζυμώνει το σενάριο για οικουμενική κυβέρνηση.
Στην κρίσιμη φάση το πρότζεκτ θα υποστηριχθεί από διάφορες προσωπικότητες με πρόσχημα πάντα τους κινδύνους που εγκυμονεί η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σπέκουλα με το Προσφυγικό και το βλέμμα στην Ηρώδου Αττικού


Το λόμπι της διαπλοκής σπεκουλάρει και με τη διαχείριση του προσφυγικού, το οποίο επιχειρεί να συνδέσει με τα ελληνοτουρκικά.
Σε κάθε περίπτωση το βρόμικο αυτό σχέδιο περνάει αναγκαστικά μέσα από μια παρατεταμένη κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία κάτι που δεν δείχνει αυτή την στιγμή πιθανό.
Τα κινδυνολογικά σενάρια επιστρατεύονται και για τη χειραγώγηση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην κατεύθυνση αυτή επιχειρούν να κάψουν υποψηφιότητες προσωπικοτήτων με κύρος, με πρόσχημα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει ικανότητες σε ζητήματα διεθνούς δικαίου και εμπειρία σε διαχείριση κρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: