Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Σκευωρία Novartis: Πολάκης και Τζανακόπουλος ετοιμάζουν νέο σόου στην Προανακριτική Επιτροπή

Νέο σόου διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος στην Προανακριτική Επιτροπή που θα εξετάσει τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη σκευωρία της Νovartis.
Η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη και οι δύο πρώην υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να... προκαλέσουν νέο επεισόδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επιμένουν στην επιλογή του να αξιοποιήσουν τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη στην Προανακριτική Επιτροπή. Η επιλογή τους άλλωστε όπως όλα δείχνουν είχε ως στόχο να προκαλέσουν ακραίες καταστάσεις κάτι που έγινε και στην προηγούμενη επεισοδιακή συνεδρίαση.
Όπως είναι αναμενόμενα και όπως άλλωστε έχουν αφήσει να εννοηθεί οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργοί, θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση της Πέμπτης της Προανακρικής Επιτροπής, αγνοώντας την απόφαση της πλειοψηφίας για εξαίρεσή τους.
Ο Παύλος Πολάκης και ο ΔημήτρηςΤζανακόπουλος είναι έτοιμοι για να διατρανώσουν με κάθε τρόπο, ακόμη και ακραίο, την αντίθεσή τους στην απόφαση της εξαίρεσής τους, προχωρώντας σε ένα σόου διαμαρτυρίας.
Το οξύμωρο της υπόθεσης, αλλά και δείγμα της αδυναμίας να διαχειριστεί την εξέλιξη της υπόθεσης η Κουμουνδούρου, είναι το ότι παρά τους υψηλούς τόνους Πολάκη- Τζανακόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να λειτουργεί θεσμικά και να ανταλλάσει επιστολές με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, χωρίς ωστόσο να αποσύρει τελικά τους δύο βουλευτές από την Επιτροπή, προκειμένου να μην παραδεχθεί την ήττα του στην συγκεκριμένη αντιπαράθεση.
Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια δεν κλήθηκε να καταθέσει ο Κωνσταντίνος Φρουζής δείχνει και τις σπασμωδικές κινήσεις που έγιναν στους χειρισμούς της υπόθεσης τόσο από την πλευρά της Δικαιοσύνης, η οποία εν τέλει έχει πληγεί από την υπόθεση αυτή, όσο και από την πλευρά της τότε Κυβέρνησης.
Από την δική της πλευρά, η πλειοψηφία επιχειρεί να καταστήσει σαφές ότι οι θεσμικοί ρόλοι είναι κατανεμημένοι συνταγματικώς, με ακρίβεια και σαφήνεια και δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: