Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Novartis: Είχε προαποφασιστεί η παράσταση της ντροπής που έδωσαν τα πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα

Η παράσταση της ντροπής που έδωσαν τα πρωτοπαλίκαρα του Αλέξη Τσίπρα στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis είχε προαποφασιστεί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου.
Ο σκληρός πυρήνας των λεγόμενων προεδρικών αποφάσισε να το ρίξει στους τραμπουκισμούς δυναμιτίζοντας το κλίμα μετά από μία σειρά δυσάρεστων διαπιστώσεων για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά το γεγονός ότι το κόμμα βρίσκεται σε... προσυνεδριακή διαδικασία εμφανίζει επικίνδυνα συμπτώματα αποσυσπείρωσης. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες και η εγγραφή νέων μελών είναι απογοητευτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και δέχεται αλλεπάλληλες ήττες σε όλα τα πεδία, από την οικονομία έως το μεταναστευτικό. Αδυνατεί να παράξει πολιτική σε αντίθεση με την κυβέρνηση που έχει το μονοπώλιο των πρωτοβουλιών σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.
Στην Κουμουνδούρου τρέμουν το ενδεχόμενο η αποσυσπείρωση να προκαλέσει κραδασμούς και κυρίως μεγάλες δημοσκοπικές απώλειες. Το σύνδρομο επιστροφής στα γνώριμα ποσοστά του 3% έχει πανικοβάλλει τον Αλέξη Τσίπρα.
Γι΄ αυτό αποφάσισε να πολώσει την κατάσταση στην εναγώνια προσπάθειά του να συσπειρώσει το σκόρπιο στράτευμα. Η επιλογή του Παύλου Πολάκη σε ρόλο πολιτικού μπράβου είναι χαρακτηριστική της απόλυτης αδυναμίας του Αλέξη Τσίπρα να αρθρώσει πολιτικό λόγο.
Αντιγράφοντας πρακτικές από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος απειλούν με κατάληψη της προανακριτικής επιτροπής.
Επαναφέροντας το χαοτικό και φασιστικό δόγμα της ανυπακοής στις αποφάσεις της πλειοψηφίας και αδιαφορώντας για τη νομιμότητα απειλούν, εκβιάζουν και προκαλούν.
Ο στόχος τους είναι προφανής: Η δημιουργία τεχνητής έντασης και ο εξαναγκασμός της επιτροπής να εφαρμόσει τον νόμο ακόμα και με τη σύλληψη των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της θυματοποίησης, η οποία μπορεί να συσπειρώνει πρόσκαιρα τον σκληρό πυρήνα των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά απομακρύνει τις μεγάλες μάζες ιδίως τους ψηφοφόρους που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.

Ο επικίνδυνος τακτικισμός της Κουμουνδούρου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Γιατί αυτές οι πρακτικές οδηγούν στη συρρίκνωση και στην περιχαράκωση και δεν έχουν καμία σχέση με τον θεσμικό ρόλο που οφείλει να έχει ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: