Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση Marc: Άνοιξε πολύ η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, στο 18,1% η διαφορά

Φώφη Γεννηματά, Αλέξης Τσίπρας, Προκόπης Παυλόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Τασούλας

ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Νέα δημοσκόπηση της Marc δείχνει το πόσο έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, η διαφορά των δύο κομμάτων, στη δημοσκόπηση για το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου φτάνει μέχρι το 18,1%, μιας και η ΝΔ έχει 42,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,8%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4%, ενώ... η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται στο 3,1%.
Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι ότι το 68,2% δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό, τι περιμέναμε», με τον νυν πρωθυπουργό να κερδίζει κατά κράτος πια τον Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Μάλιστα, το 81,4% πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υλοποιήσει το πρόγραμμα με το οποίο κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές το καλοκαίρι.
Στο ερώτημα «αν επακολουθούσε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, πώς θα πήγαιναν τα πράγματα;», μόνο το 22,1% απαντά «καλύτερα απ' ό,τι τώρα». Μάλιστα, το 67,3% έχει θυμό και απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 76,3% τον καλεί για ήπια και δημιουργική αντιπολίτευση.
Το μεγάλο ατού του Κυριάκο Μητσοτάκη στο πολιτικό μπρα ντε φερ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι η απροσδόκητη κατά πολλούς διείσδυση του στην Κεντροαριστερά, παρότι ο πρώην πρωθυπουργός με πολλά στελέχη από τον χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να κερδίσει ποσοστό από τον κεντρώο χώρο. 
Στο γενικό ερώτημα για τα έως τώρα δείγματα της κυβέρνησης εννέα στους δέκα ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής απαντούν «θετικά και μάλλον θετικά».

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: