Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Κατάθεση-«βόμβα» Φρουζή: Τι αποκάλυψε για την Εισαγγελέα Διαφθοράς Τουλουπάκη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία της Novartis.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas προχώρησε στην καταγγελία ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε σε άτυπη συνάντηση να μιλήσει για δέκα πολιτικά πρόσωπα.
«Ήθελαν να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον «κύριο Novartis» που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του», είπε... ο Κωνσταντίνος Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες,
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής περιέγραψε μια μυστική συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με πρωτοβουλία της ίδιας τον Μάιο του 2018.
Όπως υποστήριξε ήθελε να συναντηθούν άτυπα. Κατά την περιγραφή του η συνάντηση έγινε στη Λουκάρεως στην Εισαγγελία. Ήταν συνάντηση ενός τετάρτου με έξι άτομα. Επίμονα, όπως υποστήριξε κατά πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής η Ελένη Τουλουπάκη του πρότεινε να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φρουζή η Ελένη Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;».
Κατά τον Κωνσταντίνο Φρουζή η Ελένη Τουλουπάκη του είπε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του και επέμεινε να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas δεν απάντησε. και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική Επιτροπή η Ελένη Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσης» υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Φρουζής. Σε ερώτηση των κ.κ. Καραγκούνη - Μαρκόπουλου αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση "πολιτικά πρόσωπα"; απάντησε «ναι».
Η κατάθεση Φρουζή είχε διάρκεια μισής ώρας και θα καταθέσει ξανά την Πέμπτη το πρωί στις 11, οπότε και θα απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της Προανακριτικής.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas προσήλθε λίγο πριν της 8 το βράδυ στην Προανακριτική Προανακριτική.
Ξεκινώντας την κατάθεσή του σημείωσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προς τα μέλη της Επιτροπής: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τριάμισι χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν... φαρμακάς», είπε στα μέλη της Επιτροπής το πρώην στέλεχος της Novartis.
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής έκανε αναφορά στα δυο του παιδιά που τα μεγάλωσε μόνος του. Όπως είπε από την Novartis αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδος.
Αναφερόμενος στην υπόθεση επικαλέστηκε δημοσιεύματα («Εφημερίδα Συντακτών» και Documento το 2016-2017) τα οποία «με παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Τον Φλεβάρη του 2017 ήλθε έλεγχος στο σπίτι. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι παίζει. Πήρανε το λαπτοπ του γιου μου Δημήτρη» περιέγραψε.
Όπως είπε, έλεγχος του έγινε χωρίς να υπάρχει έκθεση. «Δεν ξέρω ποιοι με έψαξαν. Φεύγοντας είπαν πως "δεν βρήκανε τίποτα". Δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως. Μετά έψαξαν τους λογαριασμούς μου», αφηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.
«Περί τα τέλη του 2017 διάβασα στην εφημερίδα Documento, όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ», πρόσθεσε  το πρώην στέλεχος της Novartis.
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής επέμεινε ότι «δεν κλήθηκα ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. Ποτέ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: