Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΣΚΛΗΡΗ απάντηση Τασούλα σε Τσίπρα: «Δεν μπορεί σε μια υπόθεση να είναι κάποιος και εισαγγελέας και μάρτυρας»

Σκληρή απάντηση έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
«Διαφωνώ με την άποψη αυτή, η διαδικασία εξαίρεσης υπάρχει από τη στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα δεν μπορεί σε μια υπόθεση να είναι κάποιος και εισαγγελέας και μάρτυρας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό.
Ο Κώστας Τασούλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε... την άποψη πως ο θεσμός της εξαίρεσης μελών υφίσταται και στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.
«Από την επιστολή προκύπτει ότι θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως ο θεσμός της εξαίρεσης δεν υφίσταται στην προκαταρκτική. Επειδή δεν προβλέπεται στο άρθρο 156 του Κανονισμού της Βουλής. Σε αυτό οικοδομεί την επιχειρηματολογία ότι πρέπει να προχωρήσει η επιτροπή βάσει των υποδείξεων των κομμάτων. Ακόμα και αν είχα καταθέσει δηλαδή ότι δεν υπάρχει η διαδικασία εξαίρεσης. Μου ζητάει να αναλάβω εγώ την ευθύνη σε ότι προκύψει και εμμένει στην αρχική του επιστολή», ανέφερε ο Κώστας Τασούλας.
«Διαφωνώ με την άποψη αυτή, η διαδικασία εξαίρεσης υπάρχει από τη στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα δεν μπορεί σε μια υπόθεση να είναι κάποιος και εισαγγελέας και μάρτυρας»
πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: