Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

«Πάλι αδιάβαστος» ο Τσίπρας στη Βουλή – Τον εξέθεσε ξανά ο Μητσοτάκης

Στις πομπώδεις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κωνσταντίνο Τσάτσο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέκρινε τη σημερινή συνταγματική πρόταση της ΝΔ με την αντίστοιχη του 2014, όπου σε ζητήματα όπως η προεδρική εκλογή κινούνται σε αντίθετη... κατεύθυνση.
«Το 2014 το δικό σας κόμμα, η ΝΔ, πρότεινε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στη Βουλή και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, εκλογή από τον λαό. Τη δική σας πρόταση πήραμε και την κάναμε Συνταγματική Πρόταση. Κι εσείς τι κάνετε σήμερα; Προτείνετε εκλογή του προέδρου από τη Βουλή ακόμα και με σχετική πλειοψηφία των 75 ψήφων. Μα έτσι ψηφίζεται κομματάρχης διοικητής ΔΕΚΟ όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας» σημείωσε.
Απευθυνόμενος στα «γαλάζια» έδρανα, αναρωτήθηκε «πώς θα ένιωθαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Τσάτσος με μία τέτοια πρόταση», για να προσθέσει, «τόση σημασία δίνετε στην υπογραφή σας; Εκτός κι αν τότε (το 2014) υπογράφατε άλλα επειδή δεν είχατε σύμβουλο τον κ. Γεραπετρίτη».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα.
«Κάνατε αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Κωνσταντίνο Τσάτσο» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Αν θα μπορούσε ο ίδιος να υιοθετήσει μία τέτοια διάταξη. Πάλι αδιάβαστος».
«Με 153 βουλευτές εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Πρόεδρος το 1990. Ήταν η διάταξη που υπήρχε στο αρχικό Σύνταγμα που γράφτηκε από τον Καραμανλή και τον Τσάτσο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω χειροκροτημάτων από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Για την ιστορία, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάφερε να εκλεγεί στην πέμπτη ψηφοφορία με 153 ψήφους, αφού είχε ήδη πραγματοποιηθεί διάλυση της Βουλής λόγω της αποτυχίας να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τρεις ψηφοφορίες. Το ΠΑΣΟΚ είχε στηρόηει τον Ιωάννη Αλευρά, ενώ ο Συνασπισμός τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: