Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Βασιλιάς του παγκόσμιου τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας με μια ιστορική ανατροπή τον Ντομινίκ Τιμ, στον μεγάλο τελικό των φετινών ΑΤΡ Finals του Λονδίνου…

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν του, κάνοντας δικό του τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου τενίστα για το 2019, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση!
Αν και απώλεσε το 1ο σετ μετά από οριακό τάι μπρέικ, ο Στέφανος βρήκε την ψυχική... δύναμη και γύρισε με εντυπωσιακό τρόπο το ματς, φτάνοντας στο τρόπαιο, μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα-θρίλερ, με τελικό σκορ 6-7(6), 6-2, 7-6(4).
Οι δύο μονομάχοι κράτησαν το σερβίς τους στο πρώτο σετ και όντας ισόπαλοι 6-6, κλήθηκαν να λύσουν της διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τιμ, παίζοντας φουλ επιθετικά και πιέζοντας τον Στέφανο, προηγήθηκε με 3-0. Ο Τσιτσιπάς βρήκε το ψυχικό σθένος και ισοφάρισε αρχικά σε 5-5 και εν συνεχεία 6-6, σβήνοντας το σετ πόιντ του αντιπάλου του.
Πάντως το δεύτερο σετ πόιντ του Αυστριακού στο τάι μπρέικ αποδείχθηκε... φαρμακερό για τον πρωταθλητή μας, καθώς ο Τιμ πήρε και τον επόμενο πόντο και κατέκτησε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Έλληνας τενίστας ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, ξεσηκώνοντας τους υποστηρικτές του στο «O2 Arena» του Λονδίνου. Ο Στέφανος κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο κορτ, έπαιξε πιο επιθετικά και με συνοπτικές διαδικασίες έφερε τον τελικό στα ίσα.
Στο πρώτο game ο 21χρονος πρωταθλητής βρέθηκε να έχει τριπλό break point και δεν άφησε την ευκαιρία για break να περάσει ανεκμετάλλευτη, ενώ ακολούθησε love service game, με το οποίο έκανε γρήγορα γρήγορα το 2-0.
Ο Στέφανος με την ψυχολογία να είναι πια με το μέρος του, έκανε και δεύτερο break και, όντας μπροστά με 3-0, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.
Στη συνέχεια ο Τιμ είδε τον... αφηνιασμένο, Τσιτσιπά να κάνει το 4-0, και παρά το γεγονός ότι πήρε μία ανάσα, μειώνοντας σε 4-1 έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει απέναντι στον αντίπαλό του.
Η πλάστιγγα του σετ είχε γείρει προς την πλευρά του Έλληνα τενίστα, ο οποίος, παίζοντας με αυτοπεποίθηση και κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, έφτασε στο 1-1.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Δεν υπάρχουν σχόλια: