Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ώστε όλα εδώ πληρώνονται, κύριε Τσίπρα;

Η πολιτική χαιρεκακία με την οποία ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη Βουλή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν προκαλεί καμιά εντύπωση. 
Ο κ. Τσίπρας παραμένει πιστός οπαδός του χειρότερου εαυτού του, διαστρέφοντας αυταπόδεικτες αλήθειες, παραποιώντας βάναυσα λεγόμενα και εννοούμενα, φτιασιδώνοντας τις ευθύνες και τις αβελτηρίες της διακυβέρνησης του κι όλα αυτά διανθισμένα με λαϊκές ρήσεις,ξεφτισμένα αριστερά τσιτάτα και fake εξάρσεις οργής...

Ο τέως πρωθυπουργός έκανε και χθες skip στις ευθύνες της κυβέρνησης του για το γεγονός ότι σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις στην υπηρεσία ασύλου ανέρχονται στις 68.000 και ενώ απαιτούνται 2,5 χρόνια για να προσδιοριστεί δικάσιμος για κάθε μια απ΄αυτές, ενώ οι προσφυγές στην Αρχή Προσφυγών ανέρχονται στις 14.000 και ο χρόνος προσδιορισμού ξεπερνά τα 2 χρόνια.
Εγκαλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν ξέρει από ανθρωπιά, αλληλεγγύη και σεβασμό του κράτους δικαίου (!) απέφυγε να εξηγήσει πόσο υπέρτατος ανθρωπισμός ήταν η ομηρία όλων αυτών των ανθρώπων στους ελεήμονες ανθρωπιστές των αμφίβολων ΜΚΟ που πληρώνονται με το κεφάλι, και στις διάτρητες διαδικασίες παροχής ασύλου και υποβολής προσφυγών που γεννούσαν κυκλώματα και διαφθορά. 
Είχε όμως κ. Τσίπρας την απρονοησία να υπερασπιστεί και να προβάλει την χωρίς καμιά εξαίρεση χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Που οδήγησε σε κάμποσα ακόμη κυκλώματα ακόμη και σε λαθρεμπόριο ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων στα οποία είχαν πρόσβαση μέσω αριθμών ΑΜΚΑ που δίνονταν ακόμη και με πλαστά χαρτιά. 
Θα ήταν ίσως χρήσιμο να ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας γιατί δεν λειτούργησε ποτέ το σύστημα της Κάρτας Υγείας Πρόσφυγα και Μετανάστη που είχαν οι ίδιοι νομοθετήσει.
Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης να ποντάρει στην κοντή μνήμη και στην ελλιπή ενημέρωση των πολιτών.
Αλλά είναι πολύ νωρίς να ευελπιστεί ότι θα του χορηγηθεί τεκμήριο αθωότητας για όσα έγιναν επί των ημερών του στην Ειδομένη, την Μόρια,τις καταγγελίες για την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της OLAF) επειδή έχει ταλέντο να φτιάχνει με τις λέξεις του δυνατές εικόνες «Κανένας Ορμπάν, κανένας Σαλβίνι δεν μπορεί να εμποδίσει τον άνθρωπο που τρέχει να ξεφύγει από φωτιά, σπαθί, πόλεμο», είπε με ποιητικό οίστρο την ώρα που ο ίδιος αρνείται πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που τον «κυνηγάει» ο πόλεμος απ' αυτόν που τον «κυνηγάει» η πείνα. 
Τροποποίησε ελαφρώς και τη θέση ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα παρατηρώντας ότι είναι τεχνικά δύσκολο να ελεγχθούν!
Είτε λόγω μετεκλογικού στρες (όπως του καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) είτε απλά γιατί μόνον έτσι ξέρει να πολιτεύεται, ο κ. Τσίπρας διέστρεψε και τα λεγόμενα της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που βρέθηκε πρόσφατα στη Μόρια, αλλά και το πνεύμα δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη στάση απέναντι στην Τουρκία και τις περιπολίες του Λιμενικού. 
Η διαβεβαίωση Μητσοτάκη ότι στόχος είναι «καμιά χαμένη ζωή στο Αιγαίο, αλλά και καμιά σπιθαμή των νερών μας χωρίς έλεγχο» δεν ήταν αρκετή να αναχαιτίσει την δόλια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα δια της πλαγίας να υιοθετήσει και να βάλει στο ελληνικό κοινοβούλιο τις αιτιάσεις του Τσαβούσογλου.
Ζυμωμένος πολιτικά με το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμη πολλή ζημιά να κάνει στη χώρα. Αλλά ας έχει υπόψη του την απειλητική φράση που εκστόμισε χθες στη Βουλή: 
«Εδώ πληρώνονται όλα».


Της Κατερίνας Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: