Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Μαραθώνια κατάθεση Μανιαδάκη για Novartis: Δέχτηκα πιέσεις να εμπλέξω Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, κατέθετε επί πέντε ώρες ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση της Novartis καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας και επανέλαβε ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.
Η κατάθεση του κ. Μανιαδάκη, έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τους...

δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.
Κατά την κατάθεσή του ο κ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλη τη διαδρομή της υπόθεσης της Novartis από το 2012 έως και σήμερα. 
Μακροσκελή αναφορά έκανε ειδικά τις σχέσεις που είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εισαγγελείς της Διαφθοράς δεχόντουσαν έλεγχο και χειραγώγηση από την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Αντίθετα, δεν έκανε αναφορά σε ονόματα της τότε ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ή άλλων πολιτικών προσώπων από τα οποία να δέχθηκε πιέσεις ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Αντίθετα, κατέθεσε ο κ. Μανιαδάκης ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis από την πλευρά των εισαγγελικών λειτουργών.
Ειδικότερα, όπως κατέθεσε, του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αναφερόμενος στη δίωξη του την χαρακτήρισε και πάλι «καθαρά πολιτική».
Ακόμη, στράφηκε για ακόμη μια φορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και επισήμανε, ότι πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι «ανακριβή και αναξιόπιστα».
Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε ότι υπάρχει σκάνδαλο στην Novartis και προσέθεσε: «Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί , η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει».
Τέλος, ο δικηγόρος του καθηγητή, Θεόδωρος Μαντάς σε δήλωση του χαρακτήρισε «εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος». Και προσέθεσε ότι με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: