Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

«Αν ξέρατε τους ψευδομάρτυρες τότε είστε και εσείς κατηγορούμενος»

«Φυλακές» μοίρασε για τους πρώην Υπουργούς Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης να του απαντήσει και η Ολομέλεια να μετατραπεί σε αρένα. 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην Υπουργός κάλεσε τους βουλευτής της ΝΔ να μην λένε και πολλά ότι δηλαδή οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο «γιατί στο αρχείο είχαν μπει και Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλος και μετά μπήκαν φυλακή και έχουμε και τρίτο γύρο»! Ειδική αναφορά... είχε κάνει νωρίτερα στον Α. Γεωργιάδη και τον Α. Λοβέρδο για το Harvard Project και τα φάρμακα, καταδικάζοντάς τους ενώ η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί.
Η ρητορική Πολάκη ανάγκασε τον Α. Γεωργιάδη να πάρει τον λόγο, αποδομώντας τα επιχειρήματα πρώην αναπληρωτή Υπουργού. «Αν και είναι λίγο ντεμοντέ η φασαρία με τον Πολακη: Κάνατε εξεταστική για την υγεία επί 2,5 χρόνια για να τα αποδείξετε και μην πω τι αποδείξατε γιατί είμαστε και στη Βουλή. Αλλά το πόρισμά σας για την εξεταστική ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα», τόνισε ο Υπουργός υπενθυμίζοντας ότι επί 1,5 χρόνο η εισαγγελία τον έψαξε και δεν βρήκε τίποτα. «Αλλά θέλουμε στάμπα Πολάκη για να είμαστε αθώοι», τόνισε και προσέθεσε ότι πιθανότερο τελικά είναι να καταλήξει ο πρώην Υπουργό στον εισαγγελέα. «Γιατί πρέπει να ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες, όταν αρθεί ασυλία τους, αν πράγματι τους ξέρατε γιατί αν αποδειχτεί ότι τους ξέρατε τότε κι εσείς είστε κατηγορούμενος και ελέγχεστε για ισόβια», συμπλήρωσε ο Α. Γεωργιάδης, με τον Π. Πολάκη να ζητά τον λόγο για να ανταπαντήσει.
«Ότι έγιναν 2 φορές εκλογές το 2015 δεν σημαίνει ότι εσείς κ. Γεωργιάδη δεν υπογράψατε την απόφαση για το Lucentis που αντί τιμολόγησης 508 ευρώ τιμολογήσατε 700», είπε και επειδή τα βρήκε σκούρα άρχισε τις καταγγελίες περί ακροδεξιάς. «Τέτοιους ακροδεξιούς σαν την πάρτι σας τρώμε πέντε για πρωινό», είπε.

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια: