Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή Τσίπρα

Ένας ιδιότυπος εμφύλιος που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες εκατέρωθεν, εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή την διαδικασία επανεκλογής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.
Κυρίως γιατί, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να έχει ρίξει νερό στο κρασί του, αποδεχόμενος τον όρο που έθεσαν οι «σκληροί» κομματικοί της Κουμουνδούρου, δηλαδή η επανεκλογή του να πραγματοποιηθεί από το επικείμενο Συνέδριο, οι βουλές των δικών του ανθρώπων, των λεγόμενων «Προεδρικών»...φαίνεται να είναι άλλες.
Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή επανέφερε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της επανεκλογής του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από την βάση.
Το πιο πιθανό λοιπόν σενάριο είναι, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να συγκεράσει με κάποιον τρόπο τις δύο επιλογές που αφορούν την επανεκλογή του.
Οι αναφορές του βουλευτή του κόμματος και ξαδέρφου του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Τσίπρα, σχετικά με τον τρόπο εκλογής του προέδρου στο επόμενο Συνέδριο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους των «53», Πάνου Λάμπρου.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε, σε συνέντευξή του ότι η εκλογή προέδρου από τη βάση θα ήταν ένα πολιτικό γεγονός από μόνο του «επιβεβαιώνοντας την απήχηση του Αλέξη Τσίπρα στον λαό και φέρνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κοντά μας».
Ακόμα, ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι επιτακτικός ο ριζικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η επανίδρυση σε ένα νέο εγχείρημα.
Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του Πάνου Λάμπρου, καθώς για τα δύο αυτά ζητήματα η κίνηση των «53» έχει πάρει ξεκάθαρη θέση αρνητικά.
«Ρε τι τραβάμε με τα ξαδέλφια... (και δεν εννοώ τα δικά μου)», έγραψε σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια: