Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

Προς αναθεώρηση οι υπερβολικές τραπεζικές χρεώσεις, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Μετά από πιέσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι των τραπεζών φέρονται να δεσμεύτηκαν ότι θα επαναξιολογήσουν τις υπερβολικές τραπεζικές χρεώσεις.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός ζήτησε την αναθεώρηση των τραπεζικών χρεώσεων, όπως σας είχαμε ενημερώσει. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν θα προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων από τις χρεώσεις.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος... ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Bασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαβός, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: