Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Οι 178 (χιλιάδες) που έγιναν 100 και μετά 70

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα μέληΟ καθένας μας σε τούτη τη ζωή βάζει τα στοιχήματα που ταιριάζουν στο μπόι του. 
Ο Κυριάκος βάζει στοίχημα με την ανάπτυξη της χώρας, το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε στοίχημα με τα μεγαλειώδη σχέδια του να αλλάξει όλη την Ευρώπη και σήμερα ο Αλέξης βάζει στοίχημα να γράψει άλλες 5.000 μέλη στο κόμμα του. 
Όπως βλέπουμε, το μπόι αυξομειώνεται ανάλογα με την συγκυρία και την εικόνα που έχουν οι άλλοι για μας.
Θα μου πείτε βέβαια ότι εδώ ο κόσμος καίγεται, με τον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας θα ασχολούμαστε; ...
Λογική απορία, όταν όμως ολόκληρος πρώην πρωθυπουργός παίρνει σβάρνα τα βουνά, τα λαγκάδια και τα χωριουδάκια προσπαθώντας να πείσει μερικούς ψηφοφόρους του να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να γραφτούν στο κόμμα, όπως και να το κάνουμε υπάρχει ένα πολιτικό ενδιαφέρον.
Για την ιστορία υπενθυμίζω ότι ο αρχικός στόχος ήταν να γραφτούν στο κόμμα 178.000 μέλη, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των ψηφοφόρων του. 
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάλαβαν ότι πετούσαν στα σύννεφα, οπότε σιωπηρά ο στόχος των 175.000 κατέβηκε στις 100.000. 
Λίγο αργότερα, αν και δήλωναν ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή των πολιτών στην εκστρατεία εγγραφής νέων μελών, οι 100.000 συρρικνώθηκαν (και πάλι σιωπηλά) στις 70.000.
Επισήμως βέβαια δεν λένε αριθμούς. Αλλά επειδή τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σουρωτήρι, όλοι μας γνωρίζουμε ότι ως σήμερα έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα 5.500 άτομα. «Μα η πλατφόρμα έχει ανοίξει μόνο μια βδομάδα» λένε οι ιθύνοντες, «ως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο που θα είναι ανοικτή, θα γραφτούν πολύ περισσότεροι.» Η θεωρία ότι η τάση θα είναι αυξητική βολεύει πολύ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει όμως και η θεωρία που λέει ότι τον πρώτο καιρό γράφονται όσοι έχουν φούρια και μετά ακολουθούν οι διστακτικοί, άρα ο αριθμός δεν αυξάνεται αλλά μειώνεται.

Βεβαίως στην Κουμουνδούρου έχουν και Plan B. Μόλις δουν ότι πέφτει ο ρυθμός των εγγραφών, θα εξαπολύσουν διαφημιστική καμπάνια. Τηλεοράσεις και ραδιόφωνα θα μας καλούν να γραφτούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, λίαν πρωτότυπο για ένα κόμμα που μέχρι πριν μια τετραετία παρίστανε το σκληρά κομμουνιστικό και λειτουργούσε με όλους τους κανόνες του συγκεντρωτισμού και της συνωμοτικότητας. Αλλά και η εικόνα του άλλοτε πανίσχυρου Τσίπρα που συνομιλούσε μόνο με την Μέρκελ, τον Ομπάμα και τον Πούτιν, να σουλατσάρει στα χωριουδάκια της Κρήτης για να ψαρέψει μέλη, έχει την πλάκα της.

Βεβαίως, δίπλα στα καινούρια μέλη που φέρνει ένα-ένα ο Τσίπρας για να γραφτούν, καλά θα κάνουν να δουν τι θα αποκάμουν και με τα παλιά τους. Διότι μέχρι προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περί τις 20.000 παλιά μέλη, αλλά απ’ αυτά μόνο το ένα τέταρτο είναι ενεργά. Τα υπόλοιπα ούτε συμμετέχουν, ούτε πατάνε στις οργανώσεις. Κι όταν οι κομματικοί γερόλυκοι δεν δείχνουν διάθεση, φανταστείτε πόσο ενθουσιασμό δείχνουν οι διάφοροι άσχετοι και ξέμπαρκοι…


Του Δημήτρη Καμπουράκη
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: