Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Εμπρηστές πήγαν να κάψουν την Νέα Μάκρη - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το βράδυ (εικόνες & video)

Είναι η έβδομη φωτιά στην Πεντέλη σε εννέα μέρες

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά η φωτιά που ξεκίνησε στις 2:17 τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.
«Νομίζουμε ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής... θα έχει δουλειά. Υπάρχουν καταγγελίες για περίεργες κινήσεις ύποπτου ατόμου» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
«Εχουμε βάσιμες υποψίες για εμπρησμό γιατί ήταν δύο τα μέτωπα που ξεκίνησαν σε απόσταση 500 μέτρων. Το μέτωπο αυτή την ώρα (σ.σ. 6:15 το πρωί) εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μαραθώνα.
«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Στην πυρκαγιά στο Λιβίσι, Νέας Μάκρης, τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο συντονιστικό οι ρίψεις νερών από τα οποία βοήθησε στο να βελτιώνεται η εικόνα στο μέτωπο.
Αναλυτικά εοιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ομάδες πεζοπόρου με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: