Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Κατοχυρώστε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας (Photos)

Mε το πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συναντήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαΐκή Ένωση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.
Ακόμα, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Έντι Ράμα δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαΐκή Ένωση.
Μητσοτάκης σε Ράμα: «Κατοχυρώστε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας»
Οι δύο πρωθυπουργοί, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου.
Στην έναρξη της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός ρώτησε πώς είναι η κατάσταση στη Αλβανία μετά τον σεισμό. Ο Έντι Ράμα απάντησε ότι είναι δύσκολη αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί και πρόσθεσε ότι ίσως χρειαστεί να προσφύγει στην βοήθεια της χώρας μας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι η Ελλάδα φυσικά θα βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: