Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Στο στόχαστρο των αρχών τα προγράμματα σίτισης για το προσφυγικό

Οικονομική Εισαγγελία και Ελεγκτικό Συνέδριο σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ερευνούν το θέμα των προγραμμάτων σίτισης για το προσφυγικό το οποίο είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Φιλελεύθερος αποκαλύπτοντας και τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν επί σειρά ετών. 
Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί στην έρευνα που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).
Τη διεξαγωγή της έρευνας επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πέτσας σημειώνοντας κατά τη διάρκεια... της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι «οτιδήποτε προκύψει θα υπάρξει άμεση ενημέρωση» δίνοντας έμφαση στην έρευνα του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο έχει ζητήσει και λαμβάνει τα στοιχεία που χρειάζεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Φιλελεύθερος έδειξαν πως το θέμα της σίτισης και ο τρόπος με τον οποίο είχε επιλεγεί να γίνεται η ανάθεση του σχετικού έργου προκαλούσε εύλογα ερωτήματα. Και αυτό διότι είχε επιλεγεί η απευθείας ανάθεση με την επίκληση εκτάκτων αναγκών, παρά το γεγονός ότι από το 2016 και μετά οι μεταναστευτικές ροές και περιορίσθηκαν αισθητά και δεν είχαν τον χαρακτήρα του έκτακτου γεγονότος.

Η εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην έρευνα δείχνει πως θα υπάρξει λεπτομερής έλεγχος των αναθέσεων σε βάθος χρόνου ώστε να διαπιστωθεί και κατά πόσο ήταν αναγκαία η επίκληση της έκτακτης ανάγκη αλλά και το ποιοι ήταν αυτοί πoυ ενεπλάκησαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: