Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί δεν θα κάνει «ήρωα» τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην σκευωρία Novartis, θα εισηγηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη. Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις Εκλογές», αναφέρουν... πηγές της Νέας Δημοκρατίας.
«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για την προανακριτική θα γίνουν αύριο, Τετάρτη, από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

Βουλή: Αύριο το άνοιγμα της δικογραφίας

Επίσης, αύριο, Τετάρτη, αναμένεται ότι θα ανοίξει και ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, που θα περιλαμβάνει σημαντικό υλικό, όπως την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να μην θέλει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ευθέως κατηγορήσει τον πρώην πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατονόμασε ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον διαβόητο «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: