Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μητσοτάκης φέρνει τη ΔΕΘ... στα μέτρα του

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στο παρελθόν, πιθανόν οι περισσότερες, που το σαββατοκύριακο των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης χρησιμοποιήθηκε από τον εκάστοτε πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει στην κυβέρνηση του επικοινωνιακούς πόντους, αφήνοντας σε δεύτερο επίπεδο την ουσία.
Θορυβώδεις υποδοχές στα σκαλιά του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου, διθυραμβικές υποδοχές στο αεροδρόμιο, “πασαρέλα” επωνύμων πολιτικών στελεχών και όχι μόνο κατά τη διάρκεια... της πρωθυπουργικής ομιλίας ενώπιον των παραγωγικών φορέων. 
Εικόνες μιας άλλης εποχής που επισκίαζαν την ουσία, η οποία δεν είναι άλλη από την ενίσχυση της πόλης στο οικονομικό πεδίο.
Σε ελάχιστες ώρες λοιπόν η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται την πόλη για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή το Μέγαρο Μαξίμου φιλοδοξεί φέτος να προσδώσει ένα διαφορετικό αποτύπωμα. Ένα αποτύπωμα στα μέτρα του κ. Μητσοτάκη, όπως επιμένουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κυβερνητικό επιτελείο έχει ήδη στείλει μήνυμα στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αλλά και σε πολιτικά στελέχη ότι η μετακίνηση προς τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνει με “μετριοπάθεια” και σύνεση.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι η οδηγία προς κάθε ενδιαφερόμενο από το Μαξίμου ότι όλοι όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν και μόνο συνεργάτη τους.

Από εκεί και πέρα οι συνήθεις εικόνες στον προαύλιο χώρο του Βελλίδειου με κύριο χαρακτηριστικό την κομματική ατμόσφαιρα, τις ιαχές και τα συνθήματα είναι στοιχεία που μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε.


Η άποψη που κυριαρχεί στο επιτελείο Μητσοτάκη είναι ότι όλα θα πρέπει να κινηθούν σε καθαρά τεχνοκρατικό επίπεδο , αφήνοντας την κομματική λογική σε δεύτερο πλάνο. Όποιος μάλιστα συνομιλεί με στελέχη κοντά στον κ.Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται ότι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι το επικοινωνιακό μήνυμα της ΔΕΘ θα πρέπει να εστιαστεί σε αυτά που θα πει ο πρωθυπουργός και όχι σε οτιδήποτε άλλο.

Είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια, η ΔΕΘ από φόρουμ και χώρος παρουσίασης της βασικής οικονομικής πολιτικής των κομμάτων, μεταβλήθηκε σε κέντρο παροχολογίας.

Συνομιλητής μάλιστα του πρωθυπουργού επιμένει ότι ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακολούθησε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση και δε θα ακολουθήσει, ως πρωθυπουργός, την πεπατημένη.

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: