Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας έπαθε Νοτοπούλου

Του Μανόλη Καψή
Στην αρχή αμφισβήτησαν και το αν υπήρχε όντως προγραμματισμένο ραντεβού. Ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. 
"Υπήρχε τελικά προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;" 
σημείωνε πονηρά, σαν να ξέρει κάτι που όλοι οι υπόλοιποι αγνοούσαμε, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη το βράδυ. "Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση;" προσέθετε αιχμηρά.
Να τους παρέσυρε μια παλαίμαχος δημοσιογράφος, νεόκοπη συριζαία, που "τουιτάριζε" υστερικώς, ότι δεν υπάρχει κανονισμένο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ; Ένας αφανής... ανταποκριτής κυπριακής εφημερίδας που υποστήριζε στα social media το ίδιο; Να τους παρέσυρε το μένος τους και ο φανατισμός τους; Άγνωστο.
Πάντως για κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έστω της ριζοσπαστικής αριστεράς, το να επικοινωνήσει -όχι με το State Department, δεν βάζουμε δύσκολα- αλλά έστω με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο. Όλο και κάποιος αγγλομαθής θα υπάρχει στην Κουμουνδούρου, και τα τηλέφωνα είναι γνωστά.
Θα τους είχαν ενημερώσει γι' αυτό που ανακοίνωσαν επισήμως λίγες ώρες μετά τη δήθεν "πονηρή ανακοίνωση" του ΣΥΡΙΖΑ ότι όντως, ναι, υπήρχε συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ, που ομως αναβλήθηκε λόγω αλλαγής του προγράμματος κ.λπ.

Η συνέχεια όμως ήταν χειρότερη.
Μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι, ενώ ένας από τους βασικούς στόχους ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, "όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ, άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης", είπε. Και η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη:
"Εντάξει, δεν λέω, περίμενε υπομονετικά πάνω από καμιά ώρα στη σειρά μαζί με δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 20'' να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Τον είδε, αλλά συνάντηση δεν έκανε", είπε.

Ας θέσουμε τα ερωτήματα:

Τι προκάλεσε το αντιπολιτευτικό καρφί του κ. Τσίπρα; Γιατί η ειρωνεία; Μήπως δεν έμαθαν στην Κουμουνδούρου ότι η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω των δραματικών εξελίξεων στην εσωτερική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ; Δεν βρήκαν άνθρωπο να τους μεταφράσει το impeachment; Too much, ακόμα και για την ριζοσπαστική αριστερά.

Μήπως έπαθαν Νοτοπούλου; 
Μήπως πιστεύουν -όπως η κυρία Νοτοπούλου πιστεύει για τον Χάρη Θεοχάρη και την κατάρρευση της Thomas Cook- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνώριζε τι θα συμβεί και έπρεπε να το έχει προλάβει; 
Too much ακόμα και για την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Υπάρχει έδαφος για αντιπολίτευση, από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε το ραντεβού του με τον κ. Μητσοτάκη, επειδή κινδυνεύει να παραπεμφθεί; 
Προφανώς όχι. Υπάρχει έδαφος για να επιχαίρει κανείς από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε το ραντεβού του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επειδή κινδυνεύει να παραπεμφθεί; Προφανώς όχι. Εκτός αν είσαι της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Τι έκανε τον κ. Τσίπρα να επιδείξει τέτοια "χαιρεκακία", όπως σημειώνει στο σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία;
Ο θυμός για την απώλεια της εξουσίας; Η υστερική αντιπολίτευση; Οι προσωπικές εμμονές; 
Νομίζω την απάντηση τη δίνει η επόμενη φράση του κ. Τσίπρα, στους συντρόφους του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:
"Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα, ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών, έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων", είπε.

Ο κ. Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι αδίκως απομακρύνθηκε από την εξουσία. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκάλεσε. Δεν μπορεί να ερμηνεύσει την ψήφο των Ελλήνων. Θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι εξαπατήθηκαν. Και πιστεύει ακράδαντα ότι είναι θύμα μιας συνωμοσίας των media. Που σήμερα κάνουν τα στραβά μάτια στις γκάφες του αντιπάλου του.

Επίσης, μάλλον θεωρεί ότι σε εκείνον αυτό δεν θα είχε συμβεί. Οίηση λέγεται, αν δεν κάνω λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: