Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκλόνισε ο επικήδειος του Πορτοκάλογλου: «Αντί να τραγουδάμε Λαυρέντη μου…» (Φωτορεπορταζ)

Συγκλόνισε ο επικήδειος του Νίκου Πορτοκάλογλου στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Οι επικήδειοι χαιρετισμοί για τον μεγάλο καλλιτέχνη έγιναν από τους στενούς του φίλους, Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Διονύση Τσακνή και τον γιατρό του, οι οποίοι εξέφρασαν, όσα ένιωθαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο ύστατο χαίρε.
«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο γιατρός κ. Ράπας περιέγραψε την αντίδρασή του εκλιπόντος όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του και πως η μοναχοκόρη του, η Μαρία Κλάρα έγινε το κίνητρό του για να γίνει...
«ο πιο πειθαρχημένος ασθενής».
Είπε: «Γιατί; Μήπως δεν πρόσεξε, μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του, μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του; Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του, μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα. Η κόρη του ήταν τότε τεσσάρων ετών και έλεγε «έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω» Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής. Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή. Καλό ταξίδι».
Τα λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου έβγαιναν ανάμικτα με τον λυγμό στη φωνή του
«Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο.
Από τη πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια. Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία. Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο.
Ο Λαυρεντης, ο Μελωδός μου, έλεγα. Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο.
Μοιραστηκαμε τα πάντα σαν αδέρφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη, την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του. Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται και ακούν τα τραγουδάκια μας. Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου»
είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου.


Το «τελευταίο αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (Photos)


Το «τελευταίο αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.
Ο τραγουδοποιός έφυγε τα ξημερώματα της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στον Πτελεό Μαγνησίας.
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του Λαυρέντη ΜαχαιρίτσαΕλένη και η μοναχοκόρη του Μαρία - Κλάρα.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλλει από τον ιερό ναό του νεκροταφείου Ζωγράφου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. 
DSC_9317
DSC_9324
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα
Από πολύ νωρίς φίλοι και συνάδελφοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.
Στο κοιμητήριο βρίσκονται ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάσια Τριφύλλη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Γιώτα Νέγκα, η Τζώρτζια Κεφαλά, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Κιμούλης, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Νίκος Αλιάγας, η Μαίρη Βιδάλη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, η Μαρία Σολωμού, η Άβα Γαλανοπούλου, η Τάνια Τσανακλίδου, η Κατερίνα Κούκα, ο Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Λήδα Ρουμάνη, ο Μπάμπης Στόκας, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
Συγκλόνισε ο επικήδειος του Πορτοκάλογλου
DSC_9212
DSC_9220
DSC_9209
DSC_9215
DSC_9219_2
DSC_9222
IMG_0093
IMG_0095
DSC_9249
DSC_9251
DSC_9258
DSC_9244
DSC_9297
DSC_9303
DSC_9310
DSC_9314
IMG_0103
IMG_0111
IMG_0112
IMG_0119
Ο Γιάννης Κότσιρας
Μελίνα Ασλανίδου
Μίλτος Πασχαλίδης
Η Αννα Νταλάρα με την Ελένη Ράντου
Αννα Νταλάρα, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
 Κική Τσόλκα.
Ακης και Μίνως Μάτσας
Νίκος Αλιάγας
Χρήστος Θηβαίος
Ο Γιάννης Γιοκαρίνης
Δημήτρης Μπάσης
Κατερίνα Κούκα
Αβα Γαλανοπούλου
Η τραγουδίστρια Τζόρτζια
Γιώργος Κιμούλης
Γιώτα ΝέγκαΣπύρος Παπαδόπουλος
Διονύσης Σαββόπουλος
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λήδα Ρουμάνη
Μπάμπης Στόκας
Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος ΘηβαίοςΘάνος ΜικρούτσικοςΟδυσσέας Ιωάννου, Μίλτος Πασχαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: