Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εγώ, τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

Την πρόθεσή του να μην μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία προανακριτικών επιτροπών επιβεβαιώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ως προς το σκέλος της υπόθεσης Νοvartis και της δικογραφίας που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες ότι «οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στη συνείδηση των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας». 
«Εγώ, τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια» φέρεται να είναι... η ξεκάθαρη θέση του.
«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές προσθέτοντας πως «ο Αλ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές».
Το θέμα της υπόθεσης Novartis που ανέκυψε μετά τις καταγγελίες του Ι. Αγγελή «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα με αποτέλεσμα η δικογραφία να φτάσει χθες, αμελλητί στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες αφορά δύο πρόσωπα. Τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που έχει κατονομαστεί ως το πρόσωπο που ονομαζόταν στο χώρο της δικαιοσύνης ως ο «Ρασπούτιν».

Αύριο θα αναγνωσθεί στη Βουλή και θα ξεκινήσει η διαδικασία του ελέγχου της δικογραφίας. Ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα υπάρξει σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η ΝΔ προσανατολίζεται στο να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος, πέραν των αναφορών στο πρόσωπο του από τον Αντώνη Σαμαρά (που κατέθεσε ως μάρτυρας σχετικά), φωτογραφίζεται και από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ι. Αγγελή. Τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταθέσει ως μάρτυρες αναφέρουν ως ηθικό αυτουργό τον Αλ. Τσίπρα. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει αναφορές σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνών κόμμα της πλειοψηφίας στη Βουλή δεν φέρεται διατεθειμένο να ζητήσει προανακριτική για τον Αλ. Τσίπρα αλλά για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Η λύση της εξεταστικής επιτροπής εκρίθη χρονοβόρος τη στιγμή που οι καταγγελίες του κ. Αγγελή, από ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, εγείρουν ζήτημα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκαθάρισε τα πράγματα ως προς τον Αλ. Τσίπρα. Είναι μια σαφής πολιτική θέση η οποία εξεφράσθη και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη απαντώντας σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως δεν θα μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών. Το μήνυμα ήταν σαφές από εκείνη την ημέρα και τώρα πλέον επιβεβαιώνεται η πρόθεσή του να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.

Με τον τρόπο αυτό κλείνει και τα σενάρια περί ρεβανσισμού που επιχείρησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει συνθήκες διχαστικής λογικής ανάλογης με αυτή που επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας διασύροντας 10 πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: