Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

«Βαποράκι» μεγάλων συμφερόντων o Τσίπρας - Γιατί τορπιλίζει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό

Ο ύποπτος ρόλος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο στη Βουλή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τον χαρακτήρισε ευθέως υπηρέτη μεγάλων συμφερόντων, τα οποία επιδιώκουν να μπλοκάρουν το έργο που θα αναβαθμίσει την παραλιακή, προκαλώντας μεγάλη επίδραση στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας.
Σε ένα ξέσπασμα στη διάρκεια της συζήτησης του... πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάσεις δίνει όχι μόνο κάποιος που προσπαθεί να προχωρήσει μια επένδυση. Δίνει και κάποιος που προσπαθεί να μπλοκάρει μια επένδυση.
Ξέρετε πόσο εύκολα θα μπορούσα να πω εγώ ότι ήρθατε εδώ να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση», είπε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πετούσαν τη μπάλα στην εξέδρα…


Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει εργολαβικά την υπονόμευση της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού.
Στη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης ακολουθούσε παρελκυστική τακτική, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα πότε τις προσφυγές διαφόρων ομάδων πολιτών που εντελώς συμπτωματικά συνδέονταν με τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Σε μια χώρα που βρίσκονταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και με την ανεργία να καλπάζει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να ξεμπλοκάρει η επένδυση, εξέλιξη που θα δημιουργούσε εξήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα αναβάθμιζε και το επενδυτικό κλίμα.

«Βαποράκι» μεγάλων συμφερόντων


Ο Αλέξης Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί του γνώριζαν, ότι το μπλόκο στο Ελληνικόπροκαλεί μεγάλο πολιτικό κόστος στην Κυβέρνηση.
Η εμμονή τους στο μπλοκάρισμα της επένδυσης ήταν ανεξήγητη για την κοινωνία. Μόνο στους κύκλους της διαπλοκής γνώριζαν τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε πανίσχυρα συμφέροντα, για να μην προχωρήσει το έργο.
Στην ουσία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε στην κυριολεξία ως βαποράκι μεγάλων συμφερόντων, θυσιάζοντας ένα έργο πνοής στο οποίο θα εργάζονταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
Προφανώς το συμβόλαιο με τους ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής εξακολουθεί να ισχύει. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.
Η επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης που τόλμησε να περάσει από τη Βουλή μια τροπολογία που αναφέρονταν στη νομική διασάφηση του όρου, ψηλά κτίρια, είναι χαρακτηριστική της τακτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αναλάβει προσωπικά την υπονόμευση της επένδυσης.

Εκτροπή


Ολίσθημα και αντιδημοκρατική εκτροπή συνιστά η πρακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επίμαχο ζήτημα του Ελληνικού.
Η ενότητα γραμμής που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής, οι οποίοι επιχειρούν να τορπιλίσουν την επένδυση, δείχνει το μέγεθος της διάβρωσής τους.
Εξάλλου στη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης, φρόντισε να διαμορφώσει δεσμούς αίματος με την κρατικοδίαιτη διαπλοκή.
Το Μαξίμου είχε γίνει κέντρο διερχομένων για πανίσχυρους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, για τους οποίους η τότε Κυβέρνηση νομοθετούσε κατά παραγγελία και έστηνε νταραβέρια για μεγάλες δουλειές με το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
Όταν επρόκειτο να εξυπηρετήσει επιχειρηματίες που είχαν αναπτύξει σχέσεις διαπλοκής με το Μαξίμου, τότε ξεπερνούσε τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η κατασκευή των οδικών αξόνων, οι οποίοι υπέστησαν κατάτμηση για να μπορέσει να συμμετέχει στις εργολαβίες ο γνωστός και από τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, Χρήστος Καλογρίτσας, που είχε βάλει εγγύηση τα βοσκοτόπια.
Όταν όμως επρόκειτο για το Ελληνικό, η γραμμή του Μαξίμου ήταν σαφέστατη: Να μην προχωρήσει το έργο, γιατί ο Λάτσης δεν συμπεριλαμβάνεται στους επιχειρηματίες με τους οποίους είχε προνομιακές σχέσεις, το γκουβέρνο του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια όλοι γνώριζαν ότι η κυβερνητική γραμμή ήταν αποτέλεσμα πιέσεων που δέχονταν ο Αλέξης Τσίπρας από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.
*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια: