Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Eπίτιμος δημότης Σαμοθράκης o Αλέξης Τσίπρας

Eπίτιμος δημότης Σαμοθράκης o Αλέξης Τσίπρας

Στην πολιτική «πότε μην λες ποτέ» και τα λόγια σου θα πρέπει να είναι λίγα και προσεχτικά. Διαφορετικά η ιστορία «εκδικείται», όπως συνηθίζεται να λέγεται και κάποια στιγμή στην πορεία θα βρεις μπροστά σου όλα όσα έχεις κάνει ή κυρίως όσα... δεν έχεις κάνει ειδικά όταν έχεις βρεθεί σε θέση ευθύνης.

Η περίπτωση της Σαμοθράκης και όλων όσων συμβαίνουν στο ακριτικό νησί τα τελευταία 24ωρα αποτελεί μία κλασική επιβεβαίωση όλων των παραπάνω άγραφων κανόνων που ισχύουν στον πολιτικό στίβο, με τελικά «θύματα» όμως όπως πάντα τους πολίτες...

Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο λίγο πίσω. Ήταν 6 Ιανουαρίου 2019, ημέρα των Θεοφανείων όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόταν την Σαμοθράκη για να παραστεί στους εορτασμούς. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα ανακηρύχτηκε και επίτιμος δημότης του νησιού σημείωσε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του.

“Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι τυπική, αλλά πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης...Καμιά γωνιά του τόπου μας δεν μπορεί να είναι μια ξεχασμένη γωνιά και όπου υπάρχουν Έλληνες που δίνουν καθημερινά τη μάχη η πολιτεία πρέπει να βρίσκεται δίπλα τους όλο το χρόνο. Η στήριξη των νησιών είναι μια από τις βασικές αρχές στην αντίληψη και το σχέδιο της κυβέρνησης, καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πατρίδας” 
σημείωσε χαρακτηριστικά.
Λόγια μεγάλα, λόγια σωστά που όπως όμως αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από έξι μήνες αργότερα, λόγια τα οποία ουδέποτε μετατράπηκαν σε έργα και παρέμειναν απλές αναφορές μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.
Ο τότε πρωθυπουργός σε ένα άλλο σημείο της παρέμβασής του τόνισε ότι υπήρξε προβληματισμός για την επίσκεψη του στο νησί λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Γι αυτό ρώτησε τους συνεργάτες του, όπως είπε εκείνη την μέρα, αν μπορεί να πάει στο νησί στρατιωτικό ελικόπτερο και όταν του απάντησαν οριακά ναι δήλωσε πως εφόσον μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να προσεγγίσουν το νησί, τότε μπορεί και ο πρωθυπουργός της χώρας.
Όπως αποδεικνύεται εύγλωττα από την παραπάνω τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Σαμοθράκη μόνο άγνωστα δεν ήταν για τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου , οι οποίοι μάλιστα ήθελαν να στείλουν και μήνυμα στήριξης στους ακρίτες, μία στήριξη που δεν ήρθε ποτέ αν δούμε το τί έγινε σχεδόν εφτά μήνες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο νησί. 
Όλα όσα συμβαίνουν εδώ και κάποιες μέρες στο πανέμορφο νησί θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή τουλάχιστον ελαχιστοποιηθεί εάν ο κ. Τσίπρας είχε φροντίσει να κάνει πράξη όλα όσα είχε υποσχεθεί στους νησιώτες εκείνη την μέρα. Εάν είχε δώσει τις κατάλληλες εντολές και κυρίως εάν είχε επανέλθει σε όλα όσα είχε ο ίδιος πει δημόσια.

Με άλλα λόγια λοιπόν φανταστείτε ο Αλέξης Τσίπρας να μην ήταν....επίτιμος δημότης Σαμοθράκης.

Έγραψε ο Γιάννης Κ.Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: