Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Capital Controls: Ο Μητσοτάκης έκλεισε το μαύρο κεφάλαιο των Τσίπρα - Βαρουφάκη (Video)

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμα προγραμματική της δέσμευση νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονικό πλαίσιο.

«Είπα στην αρχή πως το νομοσχέδιο ανήκει σε μια ενιαία δέσμη κυβερνητικών πρωτοβουλιών πολλές εκ των οποίων υλοποιούνται νωρίτερα. Δεν είναι η μόνη. Σήμερα ανακοινώνω μια ακόμα προγραμματική μας δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει...
Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την τάξη στην κίνηση κεφαλαίων. Τα κάπιταλ κοντρόλς αποτελούν από σήμερα παρελθόν», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει και επίσημα τη σχετική τροπολογία, ενώ άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και εξήγησε τους λόγους που επιτρέπουν την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.
«Από τον Ιανουάριο 2015 οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης και εκροή δεκάδων δις από τις ελληνικές τράπεζες. Αποκορύφωμα της καταστροφικής πολιτικής ήταν το κλείσιμο τραπεζών και η δραματική αναγκαστική επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών.
Η προοπτική πολιτικής αλλαγής και το αποτέλεσμα εκλογών 7ης Ιουλίου αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στοπ τραπεζικό σύστημα όπως αποδεικνύεται από τα χαμηλά επιτόκια και από το ότι δανειστήκαμε από τις αγορές με ιστορικό επιτόκιο. Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική απέκτησαν φθηνότερη πρόσβαση για δάνεια από τις αγορές.
Σήμερα κλείνει οριστικά ένας 4ετής κύκλος ανασφάλειας. Ύστερα από 50 μήνες τα κάπιταλ κοντρολς καταργούνται. Σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία ανοίγει νέα καλύτερη προοπτική για την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα που θέλουμε», σημείωσε.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα.
Όπως τόνισε, «οι νέες ρυθμίσεις για την προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι κρίσιμες και απαραίτητες διότι συνιστούν βήματα εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και δημοκρατίας».
Παράλληλα, έκανε αναφορά στη μάχη που δίνει για την εξοικονόμηση πόρων η κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα τα αθλητικά συμβόλαια της ΕΡΤ και η απομάκρυνση των υλικών από το οικόπεδο στο Μάτι. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ «γλίτωσε» 35 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση δικαιωμάτων για το ποδόσφαιρο.
«Δίνουμε μάχες με τις φωτιές, δείχνοντας ότι βρισκόμαστε δίπλα από τον πολίτη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας της τοπικές Αρχές, αλλά και τους πυροσβέστες και εθελοντές που μάχονται στα πύρινα μέτωπα.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προστασία που δίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στους ανήλικους και την «έκθεσή» τους στον κόσμο του Διαδικτύου.
«Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στοιχεία άλλου, χωρίς την συγκατάθεσή του» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε πως θα μειωθούν δραστικά οι οχλήσεις προς τους πολίτες από εταιρείες που χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους δεδομένα.
«Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα σε βάρος υπαλλήλων, όπως π.χ. κάμερες, για απόλυση εργαζομένων ή τα στοιχεία της υγείας τους. Θα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα. Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός. Όποιος παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές ενώ όσοι τηρούν τους κανόνες θα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής.
«Ελπίζω οι νέες ρυθμίσεις να ψηφιστούν από όλους μας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στη μη καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για το συνολικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο.
Δείτε αναλυτικά τι ίσχυε μέχρι σήμερα:
1. Μετρητά ως 10.000 ευρώ ανά ταξίδι. Από τον περιορισμό των 10.000 ευρώ εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, καθώς και εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των ναυτιλιακών εταιρειών για τις ανάγκες του πλοίου («cash-to master») έως του ποσού των 50.000 ευρώ ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο, με την προσκόμιση δικαιολογητικών στην αρμόδια τελωνειακή αρχή.
2. Εξαγωγή κεφαλαίων έως 4.000 ευρώ ανά δίμηνο για φυσικά πρόσωπα
3. Εξαγωγή για εμπορικές συναλλαγές έως 100.000 ευρώ/μέρα κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνεται ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλη τράπεζα.
4. Η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και
• μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού κάλυψης νοσηλίων και ιατρικών εξόδων με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.
Επιπλέον επιτρέπεται η ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό και η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό προσώπου που μεταβαίνει στο εξωτερικό για νοσηλεία, υπό την προϋπόθεση της έγγραφης τεκμηρίωσης του σκοπού της μετάβασης.
5. Μεταφορά ως 8.000 ευρώ/τρίμηνο για φοιτητές εξωτερικού στις περιπτώσεις που τα ανωτέρω ποσά πιστώνονται απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή κατοικίας φοιτητή, με την προσκόμιση μισθωτήριου συμβολαίου ή άλλων σχετικών δικαιολογητικών. Η πληρωμή διδάκτρων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και
• μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του εκπαιδευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.
Επίσης, επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού 5.000 ευρώ ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.
6. Απαγορεύεται η πληρωμή μισθοδοσίας στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές, μόνιμες αντιπροσωπείες ή άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές, μόνιμες αντιπροσωπείες ή άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, οι οποίοι τηρούν λογαριασμούς μισθοδοσίας σε τράπεζα που εδρεύει και λειτουργεί στην Ελλάδα, επιτρέπεται να μεταφέρουν το ισόποσο της μισθοδοσίας τους σε λογαριασμό τους στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας εγγράφως την ιδιότητά τους.
7. Ανάληψη ως 5.000 ευρώ/μήνα στο εξωτερικό με κάρτα
8. Πληρωμές σε POS τράπεζας εξωτερικού. Εάν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα έχουν εγκαταστήσει τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών (POS) από τράπεζα του εξωτερικού και η εκκαθάριση των συναλλαγών καρτών γίνεται σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού, οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργούν στην Ελλάδα απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται, εκτός εάν δοθεί ειδική προς το σκοπό αυτό άδεια από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.
9. Δεν επιτρέπονται οι εξής γενικές κατηγορίες συναλλαγών μέσω internet εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού:
• Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.
• Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες.
• Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια.
• Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.
• Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό.π
• Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού).
• Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
• Αγορές υπηρεσιών εστίασης.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γειά σου


Χρειάζεται ένα επείγον δάνειο;
• Δανειστείτε τίποτα από € 2.000 έως € 500.000,00

Είστε οικονομικά κάτω, Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να πληρώσετε τους λογαριασμούς; Παρέχουμε κάθε είδους οικονομική βοήθεια, με ελάχιστο επιτόκιο 3%

προσφέρουμε επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Email: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +18582644849


Χαιρετισμοί,
Κ. Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com


Προσφορά δανείου 3%

Unknown είπε...

Γειά σου


Χρειάζεται ένα επείγον δάνειο;
• Δανειστείτε τίποτα από € 2.000 έως € 500.000,00

Είστε οικονομικά κάτω, Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να πληρώσετε τους λογαριασμούς; Παρέχουμε κάθε είδους οικονομική βοήθεια, με ελάχιστο επιτόκιο 3%

προσφέρουμε επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Email: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +18582644849


Χαιρετισμοί,
Κ. Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com


Προσφορά δανείου 3%