Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Και το φέσι του ΣΥΡΙΖΑ γλυτωσε η ΕΡΤ και το πρωτάθλημα... άρχισε

Και το φέσι του ΣΥΡΙΖΑ γλυτωσε η ΕΡΤ και το πρωτάθλημα... Î¬ÏÏ‡Î¹ÏƒÎµΗ προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί προεκλογικά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφήνοντας ταυτόχρονα και μια ωρολογιακή βόμβα στην επόμενη κυβέρνηση, απέτυχε μέσα από τη συστηματική προσπάθεια της διοίκησης της ΕΡΤ που αποχωρεί. 
Η ΕΡΤ γλύτωσε 35,1 εκατομμύρια ευρώ και το πρωτάθλημα άρχισε αφού η Νova απέκτησε τα δικαιώματα του Αρη μετά από αυτά του Παναθηναικού και της ομάδας του Βόλου.
Το θέμα με τα δικαιώματα αποτέλεσε για την ΕΡΤ μια βόμβα δεδομένου ότι η προηγούμενη διοίκηση υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνίες για συμβόλαια της τάξης των 22 εκατ. ευρώ ενώ στις 5 Ιουλίου δύο ημέρες πριν τις εκλογές, υποσχέθηκε συμβόλαια της τάξης των 44 εκατ. ευρώ...

Η νέα κυβέρνηση έδωσε εντολή επαναδιαπραγμάτευσης αφού τα κόστη ήταν υπέρογκα ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΡΤ, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, είναι σήμερα της τάξης των... 88.00 ευρώ.
Με τη διαπραγμάτευση επιτεύχθηκε συμφωνία, με την οποία η ΕΡΤ Α.Ε. για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague 1, την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, θα καταβάλει 8,9 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφορικά με τη Superleague 1, αποδεσμεύθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης. Παράλληλα η ΕΡΤ διαπραγματεύτηκε και πέτυχε χαμηλότερο τίμημα με τις τέσσερις ΠΑΕ (Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός), με τις οποίες η ΕΡΤ είχε προσυμφωνήσει από πέρσι να μεταδώσει και φέτος τους αγώνες τους.
Στην προσπάθεια που κατεβλήθη συνέβαλε και η Νova που απέκτησε από την ΕΡΤ τα δικαιώματα του Άρη, μετά από αυτά του Παναθηναϊκού και του Βόλου με αποτέλεσμα να αποτραπεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη έναρξη του Πρωταθλήματος την προγραμματισμένη ημερομηνία.
Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και η προσπάθεια που υπήρξε όπως όλα δείχνουν να μη ξεκινήσει το πρωτάθλημα έπεσε στο κενό. 
Όσοι επιχείρησαν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά, οικονομικά και αθλητικά συμφέροντα μέσα από μια διαδικασία που έλαβε χώρα πριν τις εκλογές απέτυχαν.
Η δημόσια τηλεόραση με τον τρόπο αυτό απεμπλέκεται από ένα παιχνίδι που στήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με δυσθεώρητα κόστη και ακόμη μεγαλύτερους προυπολογισμούς που αναθεωρούνταν διαρκώς επιβαρύνοντας τους πολίτες που πληρώνουν μέσω των τελών για την λειτουργία της.
Η ΕΡΤ μείωσε το κόστος θεαματικά. Το πρωτάθλημα άρχισε κανονικά.

Του Τάσου Ευαγγελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: