Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μήνυμα Μητσοτάκη από το Μάτι: Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα

Στο Μάτι έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 9 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπου είχαν σωρευτεί 20.000 τόνοι καμένων δέντρων, κλαδιών και άλλων υλικών έπειτα από την περσινή φονική πυρκαγιά στην περιοχή.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εκκαθάριση της καύσιμης ύλης σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός αποδεικνύει ότι το έργο ήταν «πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο απλό»...
Επισήμανε ακόμη πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης δίχως να επιβαρυνθεί έστω με ένα ευρώ το ελληνικό Δημόσιο, καθώς μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις προσφέρθηκαν να εκτελέσουν αφιλοκερδώς το έργο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Τόνισε ακόμη πως πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου οικισμού και ενημερώθηκε για την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή. Θέλουμε το Μάτι «να ξαναζήσει με τρόπο διαφορετικό, πιο βιώσιμο» σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο ξεκίνησαν ήδη την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ επί ένα περίπου χρόνο η συσσώρευσή τους συνιστούσε νέα απειλή για το περιβάλλον και τους κατοίκους.
Το έργο τελικώς έγινε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς με συνεννόηση της κυβέρνησης, εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν δωρεάν τον καθαρισμό και τη μεταφορά των καμμένων.
Την ανακοίνωση για την έναρξη καθαρισμού του οικοπέδου είχε κάνει λιγότερο από έναν μήνα πριν εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μέσω του προφίλ του στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: