Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Ο υπουργός που έκλεισε το μάτι στην φοροδιαφυγή! (Βίντεο)


Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης ΘεοχάρηςΓια να καταλάβουμε. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είναι υπουργός του Τουρισμού ή Οικονομικών; 
Πήγε ο αθεόφοβος και πρότεινε να ανασταλούν οι έλεγχοι της εφορίας στην Σαμοθράκη. 
Η Σαμοθράκη έμεινε δέκα μέρες χωρίς πλοίο, οι τουρίστες κοιμόντουσαν στην ύπαιθρο και ο μέγας Θεοχάρης βρήκε την λύση στην φοροδιαφυγή! 
Κακώς τον έκανε ο Κυριάκος υπουργό Τουρισμού. Αναπληρωτή του έπρεπε να τον διορίσει! 
Το υπουργείο Τουρισμού που ήταν άφαντο στις ώρες της μεγάλης κρίσης, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Αντί να ζητήσουν συγνώμη που εμφανίστηκαν...

δέκα ολόκληρες ημέρες μετά από την κρίση, άρχισαν και τις εξυπνάδες. Αλήθεια, δεν μας εξηγεί ο κύριος υπουργός τι σχέση έχουν οι έλεγχοι της εφορίας με το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν πήραν τα ποδάρια τους να σπεύσουν στο λιμάνι της Σαμοθράκης την ώρα που δεκάδες άνθρωποι τους είχαν απόλυτη ανάγκη; Κι εν πάση περιπτώσει, ως τι προτείνει ο κ. Θεοχάρης; Ως κυβέρνηση ή ως άτομο. Διότι συμβαίνει να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση. Αν αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, να το γνωρίζουμε. Αν όμως το κάθε μέλος της αρχίσει και κάνει προτάσεις επί παντός επιστητού και μάλιστα σε θέματα που άπτονται του τομέα ευθύνης άλλων συναδέλφων του, τότε αυτό θα μοιάζει σύντομα με παιδική χαρά και όχι με κυβέρνηση. 

Τι ακριβώς είπε ο κ. Χάρης Θεοχάρης στα μικρόφωνα του ΣΚΑΙ: «Εμείς θα στηρίξουμε τα αιτήματά τους όπως το έχουμε κάνει. Μπορεί παράδειγμα ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ να ήταν να πάει να εξετάσει για αποδείξεις, προφανώς τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν μια καταστροφή πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη κατανόηση» και συνέχισε ο κ. Θεοχάρης λέγοντας:

«Δεν είναι ζήτημα της φοροδιαφυγής, ή τους ελέγχους για ζητήματα εργασίας από το ΣΕΠΕ. Δεν μπορεί τη στιγμή που ο άλλος καταστρέφεται να εξαντλείς την αυστηρότητα σου, ή να στέλνεις τους ελέγχους εκεί πέρα. Αυτά έγιναν και γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα γίνουν ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα».
Δηλαδή, κύριε Θεοχάρη, τι ακριβώς λέτε στους επαγγελματίες; Τους κλείνετε το μάτι για να μην κόβουν αποδείξεις; Είναι αυτή λύση, κατά την άποψή σας; Ίσως οι επαγγελματίες του νησιού να νιώθανε καλύτερα αν την δεύτερη ή την τρίτη ημέρα έβλεπαν τον υπουργό του τουρισμού να είναι στο λιμάνι. Να φροντίζει για την στέγαση και την σίτιση των άτυχων τουριστών και οι εικόνες αυτές να έκαναν τον γύρο του κόσμου. Κάτι που θα μπορούσε να το κάνει και η τοπική κοινωνία, βεβαίως – βεβαίως. Και η τοπική αυτοδιοίκηση. 

Σε κάθε περίπτωση υπήρχαν λύσεις για να σωθεί η παρτίδα. Αλλά με τέτοιου είδους δηλώσεις, όχι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς του τουρισμού ήταν απόντες. Αν ήσαν παρόντες, το πρόβλημα της Σαμοθράκης θα είχε πάρει άλλη τροπή από την πρώτη στιγμή. Ούτε και είναι τυχαίο ότι βρήκαν το φάρμακο για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού στην φοροδιαφυγή. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά δεν τα κάνει κάποιος της παλιάς λαϊκής δεξιάς. Αλλά ένα από τα καμάρια του Κέντρου, ο οποίος υπήρξε και αρχηγός κόμματος, από το οποίο και… αποχώρησε πρώτος! 

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: