Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «μάτια» του Πολάκη- Ο χειροκροτητής Τσίπρας και η δυσφορία στην Κουμουνδούρου

Η εικόνα της περασμένης εβδομάδας με τον Παύλο Πολάκη να κάθεται δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και η πλήρης υποστήριξη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία και προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε με τόση θέρμη στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτοπαλίκαρό του λέγοντας: «Θα την πατήσετε όπως την πατήσατε με την άλλη υπόθεση με τον Πολάκη.
Θα είναι το Βατερλό σας γιατί θα μάθει ο κόσμος τι έγινε με το φάρμακο και το ΚΕΕΛΠΝΟ».
Επίσης ο κ. Τσίπρας... στις αρχές Ιουλίου κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη πήγε στη Βουλή ενεργώντας ξανά ως χειροκροτητής του.
Ωστόσο οι πληροφορίες που φτάνουν από την Κουμουνδούρου, κάνουν λόγο για δύο διαμορφωμένα στρατόπεδα.
Το πρώτο απαρτίζουν εκείνοι που «επιμένουν πολακικά», ενώ στο δεύτερο συγκαταλέγονται τα στελέχη που φαίνεται να έχουν «μπουχτίσει» με το ύφος και το ήθος του πρώην αναπληρωτή υπουργού και ψάχνουν να κρατήσουν αποστάσεις.
Στο πρώτο ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Παππάς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.
Στην αντίπερα όχθη, βρίσκονται βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η ομάδα των «53+», ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Ανδρέας Ξανθός.
Τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν μάλιστα διστάσει να κάνουν κριτική στον Παύλο Πολάκη και να διαφωνήσουν με τις μεθόδους του.
Μάλιστα, δεν λείπουν στελέχη της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης που «χρεώνουν» στον «αψύ Σφακιανό» μερίδιο ευθύνης για την τριπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
«Το ύφος Πολάκη καταδικάστηκε στις κάλπες και μάλιστα απολογηθήκαμε για αυτό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτό», τονίζουν τα στελέχη αυτά.
Το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο αριθμός – ρεκόρ ψήφων που συγκέντρωσε ο υποψήφιος της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος στον οποίο είχε επιτεθεί με απαράδεκτο τρόπο ο Παύλος Πολάκης, οδήγησαν σταδιακά μέρος του επιτελείου του κ. Τσίπρα στο συμπέρασμα ότι οι επιθέσεις του κ. Πολάκη προκαλούν πολιτική φθορά. Τότε, η «μετάθεση» Πολάκη στα μετόπισθεν είχε βρει αντίλογο από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου όπως οι κ. Τζανακόπουλος και Παππάς.
Ένα ερώτημα το οποίο αναμένεται να απαντηθεί είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αφουγκραστεί τις φωνές εκείνες εντός του κόμματός του που επιθυμούν το όνομα του Παύλου Πολάκη να κατέβει από τη μαρκίζα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες για την ώρα θέλουν τον κ. Τσίπρα να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πολάκη, χωρίς όμως να συναντώνται και να συζητούν πλέον συχνά, όπως γινόταν στο παρελθόν. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμη τί θα κάνει, πάντως ακούει γκρίνια. Και η γκρίνια προκαλεί εκνευρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: