Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

«Δεν θα δείξουμε καμία αδυναμία στις προκλήσεις της Τουρκίας»


«Δεν θα δείξουμε καμία αδυναμία στις προκλήσεις της Τουρκίας»Την επαγρύπνηση και την αλληλεγγύη της Γαλλίας κατά των προκλήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος στις πρώτες δηλώσεις του κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι σημειώνοντας ότι «η θέση της Ελλάδας στη Αν. Μεσόγειο την καθιστά σημαντική χώρα στην περιοχή»
Μάλιστα τόνισε πως τόσο η χώρα του όσο και η ΕΕ «δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό»
Ο Εμ. Μακρόν ανέφερε ακόμη ότι η Γαλλία θέλει...
να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς, και στον στρατιωτικό σημειώνοντας παράλληλα  ότι χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη και έκανε ειδική αναφορά στο βάρος που έχει σηκώσει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό. Μάλιστα δήλωσε ότι χρειάζεται αναθεώρηση της συνθήκης της Σένγκεν.
Είναι ενδεικτικό της στάσης Μακρόν έναντι της Ελλάδας και το γεγονός πως έκανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό τονίζοντας ότι πρέπει «να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο» για να υπογραμμίσει πως «ξέρω τι έχει αναλάβει η Ελλάδα στο θέμα της μετανάστασης και τι κόστος έχει οικονομικά και κοινωνικά για τη χώρας σας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: