Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ο Ζούλας και το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ


"Μνημείο Πεσόντων ΕΡΤ.
Μνημείο μ@λ@κίας πότε θα στήσουν;
**Με συγχωρείτε γιά την αθυροστομία μου, αλλά η πλούσια ελληνική γλώσσα διέθετε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ την κατάλληλη λέξη, γι΄αυτό και την χρησιμοποίησα**"Όταν έπεσε ο κομμουνισμός στη ζώνη του Λυκόφωτος, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι άνθρωποι ήταν να βγάλουν από τη ζωή τους τα σύμβολα της τυραννίας. 
Αγάλματα του Λένιν και του Στάλιν «διασύρθηκαν» υπό τις ζητωκραυγές του ανακουφισμένου πλήθους. 
Στην Ελλάδα το καθεστώς δεν πρόλαβε να στήσει πολλά αγάλματα. Ωστόσο, υπάρχει μια «δοκιμασία» για τους νέους: Το μνημείο… πεσόντων της... ΕΡΤ.
Προσπαθώ να φανταστώ τον Κωνσταντίνο Ζούλα να περνά κάθε μέρα με το υπηρεσιακό του μαύρο αυτοκίνητο από την κεντρική είσοδο της Αγίας Παρασκευής και με κατεύθυνση την κεντρική πύλη του κτηρίου. Αναγκαστικά θα περνάει από το «μνημείο πεσόντων». Θέλοντας και μη. Γι' αυτό άλλωστε τοποθετήθηκε εκεί, στην είσοδο. Για να το βλέπουν όλοι. Θέλοντας και μη.
Τι θα κάνει, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος; Θα αποδεχτεί αυτή την...
μαύρη προπαγάνδα της αριστεράς, αποφεύγοντας την όποια ρήξη μαζί της ή θα αποφασίσει να επαναφέρει την κοινή λογική στην δημόσια τηλεόραση; Το να λες ότι θα υπηρετείς την αλήθεια και να αποδέχεσαι να λειτουργεί λίγα μέτρα μακριά από το γραφείο σου μία μαρμάρινη «μηχανή ψεύδους» γκεμπελικής έμπνευσης, δεν θα είναι και η καλύτερη αρχή.
Αν το μνημείο δεν φύγει από την είσοδο της ΕΡΤ, τότε θα είναι σαν η διοίκηση Ζούλα να αποδέχεται τη λογική του μνημείου: Ότι οι 23 εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έφυγαν από την ζωή την διετία 2013 – 2015, «δολοφονήθηκαν» από το «καθεστώς Σαμαρά». Όταν στήθηκε το μνημείο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμη και αριστεροί, διαμαρτυρήθηκαν για το γελοίο του πράγματος. Αλλά με τον καιρό, όλοι ξέχασαν το «γελοίο» και μένουν στον τίτλο: «πεσόντες της ΕΡΤ». Πες – πες, στο τέλος θα πιστέψουν άπαντες ότι η τότε κυβέρνηση κατέλαβε με άρματα μάχης το Ραδιομέγαρο και ότι στην διάρκεια των… μαχών έχασαν την ζωή τους 23 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
Το μνημείο δεν πρέπει απλά να μεταφερθεί κάπου αλλού, ας πούμε στο εντευκτήριο των εργαζομένων. Ας δημοπρατηθεί και τα έσοδα (αν υπάρξουν) να στηρίξουν κάποια φιλανθρωπική προσπάθεια. Για να πιάσουν και τόπο…
Το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ, πάντως, θα είναι η πρώτη σοβαρή δοκιμασία αυτής της κυβέρνησης. Και μην γελάτε καθόλου! Αν το κάνει, αν το «κατεβάσει», μπορεί να έχει μέχρι και απεργία διαρκείας στην ΕΡΤ! Αν δεν το ρίξει, τότε θα χάσει ένα κομμάτι των υποστηριχτών της, που πίστεψε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί σίγουρα καλύτερα από τις προηγούμενες. Ότι δεν θα σταματήσει πουθενά, υπηρετώντας την αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον. Ότι θα τα βάλει με τα οργανωμένα συμφέροντα. Ιδού, λοιπόν, η ευκαιρία: Ζούλας κατά οργανωμένων συμφερόντων!
Αναφερόμαστε σε διοίκηση Ζούλα, όταν οι… υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα βιογραφικά τους αυτήν την εβδομάδα. Θα γίνει, λέει, διαγωνισμός! Πολλά λάθη μαζεμένα σε ένα και μόνο θέμα, αυτό της ΕΡΤ. Κρίμα…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: