Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Σύντροφοι, πάρτε και μία ανάσα!

Όψη 5046Η αντιπολίτευση είναι μέσα στη ζωή. 
Η εποικοδομητική αντιπολίτευση είναι αναγκαία για την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας μας. 
Πέρασε μόλις ένας μήνας από τις εκλογές. Και κάποια Συριζόπουλα έσπευσαν να μιλήσουν για … διάψευση των προσδοκιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Είπαμε να κάνουν αντιπολίτευση. Αυτοί όμως βάζουν από τώρα πλάτη για δεύτερη τετραετία στον Κυριάκο!
Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να πορευτεί όπως αυτός νομίζει. Και η πολιτική αυτοχειρία μέσα στη ζωή είναι. Στην πολιτική δεν υπάρχει...
κάποιου είδους Δικαιοσύνη που να καθορίζει ότι υπάρχει αλληλοδιαδοχή. Δεν πάει μία σου και μία μου. Δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, επειδή αυτές τις κέρδισε ο Κυριάκος. Αυτό το λάθος έκανε η Δεξιά στο παρελθόν και επέτρεψε έτσι στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα να κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα. Έκανε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, νομίζοντας ότι φωνάζοντας πιο δυνατά θα την άκουγε καλύτερα ο λαός. Η αντιπολίτευση, τελικά, είναι μία σοβαρή και σκληρή εργασία. Δεν μπορεί κανείς να σχηματίσει μια καλή κυβέρνηση αν δεν έχει μάθει πρώτα να είναι μία καλή αντιπολίτευση.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην εξουσία από ένα λάθος της ιστορίας. Υπό αυτή την έννοια είναι παιδί ενός ιστορικού ατυχήματος, που έτσι ή αλλιώς συμβαίνει σπανιότατα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αντίπαλος που θα ήθελε να έχει ένας πρωθυπουργός σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος θα ήθελε μια σκληρή και τυφλή αντιπολίτευση τύπου Έβερτ. Η εκμετάλλευση των λαθών των αντιπάλων του είναι το αγαπημένο του χόμπι! Όσοι λοιπόν θέλουν να τον αντιμετωπίσουν με επιτυχία θα πρέπει να βρεθούν μερικά βήματα μπροστά του. Τα φθηνά αντιπολιτευτικά κόλπα είναι βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου.
Το επόμενο ερώτημα είναι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει αυτόν τον αναβαθμισμένο ρόλο που απαιτούν οι περιστάσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δύσκολο! Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις των διαφόρων αξιωματικών και υπαξιωματικών του. Μέχρι και για τα sms του 112 έκαναν κριτική! Οι άνθρωποι που μέχρι πριν έναν χρόνο δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τον κόσμο ούτε καν με ντουντούκες στις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και με επακόλουθο τα γνωστά τραγικά γεγονότα στο Μάτι! Ο κόσμος έχει μνήμη.
Αυτή θα είναι η αντιπολίτευση; Αυτή θα είναι! 
Η συντριπτική ήττα του Ιουλίου θα έπρεπε κανονικά να τους κάνει να αναρωτηθούν πως τα πράγματα πήγαν τόσο στραβά. Πώς διαλύθηκαν έχοντας απέναντί τους μία Κεντροδεξιά που το 2015 δεν είχε το κουράγιο για τίποτα άλλο πέρα από μία συνθήκη παράδοσης. 
Ο χρόνος της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά. Να δούνε που πήγαν λάθος, τι πρέπει να αλλάξουν, πως θα βοηθήσουν να προχωρήσει η χώρα και πως αυτό θα το πιστωθούν. Αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά δεν πρόκειται να συμβεί. Η επιλογή τους είναι η τυφλή αντιπολίτευση. Το πεζοδρόμιο. 
Από την άλλη, ίσως και να μην μπορούν για κάτι περισσότερο με αυτή την ηγεσία…


Φωτό: Νίκος Παναγιωτόπουλος / Intime News
Ξωκλήσι Αγίας Πακούς στη Σύρο - «Ηλιοβασίλεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: